Livi Geboortekaartje naam Livi m2

Betekenis Livi

Elf (uit de woorden alf (elf) en heer (leger).), Berschemer, Vrede, Olijfboom (het Latijnse woord olivariu), zoon der voorvaderen
Meer informatie

Geslacht

Livi wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Livi is Latijn

Naamsopbouw

Livi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, i) en 2 medeklinkers (l, v).

Like

Deze naam is 2x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Livi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Livi is een mooie meisjesnaam. En heel soms een jongensnaam, met name in Brazilië. De betekenis van de naam “Livi” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. De naam Livi is in de eerste plaats een vrouwelijke naam van Engelse oorsprong die Elfenleger betekent. Livi is een korte vorm van Olivia. En het is moeilijk de herkomst van de naam Olivia met zekerheid aan te geven. Mogelijke herkomsten zijn het Latijnse woord olivarius dat olijfboom betekent. De olijftak was bij de oude Romeinen een symbool van vrede. Oliva kan ook de verbastering zijn van een Germaanse naam, die zou bestaan uit de woorden alf (elf) en heer (leger). De Oudnoordse naam Anleifr (net als Olaf). Deze naam wordt opgebouwd door de woorden ano (voorvader) en leifr (zoon). Tezamen betekent deze voornaam dus zoon der voorvaderen. Livi is dus een veelzijdige naam! Varianten die op de naam lijken zijn onder meer Elvia, Liv, Livia, Liviu, Livvy en Lluvia. En een korte variant van Livi is dan weer de naam Liv. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de actrices Livi Birch, Livi Regen en Livi Fenech. Verder was Livi de bijnaam voor de Romeinse historicus Titus Livius (59 v.Chr. - 17 n.Chr.).

Beroemdheden met de naam Livi

Livi Birch
Actrice

Livi Birch is een bekende actrice. Ze speelt in meerdere series en films. Livi Birch speelt onder andere in de films Redeeming Love (2022), Tulsa (2020) en The Farmer and the Belle: Saving Santaland (2020).

Muziek met de naam Livi

Livi
Artiest: Band

Līvi was een Letse hardrock- en heavymetalband die van invloed was op de vorming van de Letse rockcultuur. Ze stonden bekend om hun poëtische teksten en gitaarsolo's. De band werd in 1976 opgericht door Ēriks Ķiģelis en Juris Pavītols in Liepāja in de USSR, in de Letse Socialistische Sovjetrepubliek.

Geografie met de naam Livi

Dorp: Līvi

Līvi is een dorp in de parochie Biksti en de gemeente Dobele in de historische regio Zemgale en de planningsregio Zemgale in Letland.

Organisaties met de naam Livi

Zorgdienst: Livi Healthcare

Livi is een digitale zorgdienst van Kry International AB, een Zweeds online zorgbedrijf gevestigd in Stockholm. Kry International is opgericht in 2015 en opereert als Kry in Duitsland, Noorwegen en Zweden. In Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk opereert het als Livi.

Namen die lijken op Livi

  -   Liv   -   Liva   -   Livia   -   Liviya   -   Lova   -   Lovi

Hoe spel ik de naam Livi?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • I Italia
 • V Valencia
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • I Iris
 • V Valentijn
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • I India
 • V Victor
 • I India

Zo spel je Livi met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter v
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Livi in braille

l
i
v
i

Zo sein je Livi in morsecode

· — · ·
· ·
· · · —
· ·

Zo sein je Livi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter v
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Livi bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 4 letters