Sterre Geboortekaartje naam Sterre u2

Betekenis Sterre

Ster
Meer informatie

Geslacht

Sterre wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Sterre is Nederlands

Sterre is afgeleid van de naam Stella

Naamsopbouw

Sterre is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 4 medeklinkers (s, t, r, r).

Populariteit van de naam Sterre

Sterre is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Sterre tussen 1996 en 2023. De naam Sterre is minder populair geworden.

 • Sterre is 71x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Sterre

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Sterre is een mooie, stralende meisjesnaam, en heel soms ook een jongensnaam. De naam Sterre is populair bij ouders in België en Nederland. De naam Sterre betekent "ster". De naam is meest waarschijnlijk afgeleid van Stella of van Esther. Stella is een Latijnse naam met de betekenis ‘ster’. De naam Stella wordt ook als epitheton van Maria gezien, door associatie met het Latijnse mare, wat zee betekent. Stella maris betekent "Ster van de zee". In de Mérodekapel van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht staat het miraculeuze beeld de Sterre der Zee opgesteld. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de actrices Sterre van Woudenberg en Sterre Herstel. Daarnaast is Sterre Koining een bekende zangeres. Sterre is ook een personage in de populaire Vlaamse soap serie Famile. De naam Sterre kwam al voor in de Renaissancepoëzie (Constantijn Huygens noemde zijn vrouw, Suzanna van Baerle, in zijn gedichten "Sterre").

Beroemdheden met de naam Sterre

Sterre
Zangeres

Sterre Marith Tapilatu (30 maart 1999), beter bekend onder haar artiestennaam Sterre, is een Nederlands-Molukse zangeres. Haar grootste succes als soloartiest was op Zo ben jij. Dit nummer bracht de zangeres uit met de zanger Antoon.

Sterre (Familie)
Personage

Sterre is een personage in de Vlaams serie Familie. Sterre is in de Familie sinds 23 mei 2022 (Aflevering 7019) en wordt vertolkt door Melissa Hendrikx. Sterre studeert Rechten aan de universiteit. Op liefdesvlak heeft Sterre het moeilijk om zichzelf open te stellen voor een jongen omdat ze in het verleden gekwetst is geweest door iemand waar ze verliefd op was. Jelle Van den Bossche heeft een oogje op haar, maar ze wordt afgeschrikt door zijn duidelijke avances. Na heel wat misverstanden, geven ze elkaar toch een kans.

Sterre van Woudenberg
Actrice

Sterre van Woudenberg (Apeldoorn, 5 juli 2000) is een Nederlandse actrice. Zij is bekend van de televisieserie Brugklas. Op 13-jarige leeftijd speelde ze in een regionale theaterproductie in Apeldoorn. In 2019 ging de film Brugklas: de tijd van m'n leven in de première, waarin ze samen met Vincent Visser de hoofdrol speelt.

Sterre Koning
Zangeres

Sterre Koning (Zutphen, 23 januari 2003) is een Nederlands zangeres en actrice. Koning begon haar carrière op negenjarige leeftijd bij Kinderen voor Kinderen[1] en haalde in 2016 met de groep Kisses de achtste plek op het Junior Eurovisiesongfestival op Malta. Daarnaast was ze gast in het tv-programma We Want More en deed ze, in 2021, mee met The Passion. In 2022 zorgde ze voor een opmerkelijk moment tijdens de EO-Jongerendag door nadrukkelijk een regenboogvlag te tonen en daarbij te roepen "God houdt van iedereen. En liefde is voor iedereen".

Sterre Herstel
Actrice

Sterre Herstel (1997) is een Nederlandse actrice die bekend is van haar rollen in de televisieseries Knofje (als Knofje) en Evelien (als Regina). Evelien is een Nederlandse dramaserie die zowel in Nederland als Vlaanderen werd uitgezonden.

Boeken met de naam Sterre

Waarom wachten tot je later groot bent?
Auteur: Sterre Koning en Marie Lotte Hagen

Waarom wachten tot je later groot bent? is een inspirerend boek over de talentvolle en ­populaire Sterre Koning. Ze zingt, presenteert, acteert, danst, speelt gitaar, is YouTuber en model. Ze is te zien in talloze tv-programma’s, in de bioscoop, in bladen, en bovenal online. Via haar eigen YouTube-kanaal en Instagram houdt ze haar honderdduizenden fans op de hoogte van haar leven. En dat alles naast vier havo. Hoe krijgt een 16-jarig meisje uit Zutphen dat voor elkaar? In dit boek geeft Sterre een persoonlijke inkijk in haar leven en inspireert ze haar fans om ook hun dromen na te jagen. Ze vertelt openhartig over haar carrière en bekendheid en de ups en downs die daarbij horen. Het gaat over keihard werken en genieten, over de dingen die je niet ziet op social media, over dicht bij jezelf blijven als de hele wereld iets van je wil, over liefde en geloof, over mode en hippe feestjes en baaldagen. ..

Kunst met de naam Sterre

Genadebeeld: Sterre der Zee

Sterre der Zee is de populaire naam van een 15e-eeuws genadebeeld van Maria in Maastricht. De rooms-katholieke Sterre der Zee devotie is met name populair in Zuid-Nederland en België. Het pauselijk gekroonde Maastrichtse beeld staat opgesteld in een zijkapel van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, een kerk die om deze reden wel wordt aangeduid als de 'Sterre der Zee'.

Namen die lijken op Sterre

Stern   -   Storm

Hoe spel ik de naam Sterre?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • T Tripoli
 • E Edison
 • R Roma
 • R Roma
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • T Tamara
 • E Eva
 • R Ruben
 • R Ruben
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • T Tango
 • E Echo
 • R Romeo
 • R Romeo
 • E Echo

Zo spel je Sterre met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter t
gebarentaal letter e
gebarentaal letter r
gebarentaal letter r
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Sterre in braille

s
t
e
r
r
e

Zo sein je Sterre in morsecode

· · ·
·
· — ·
· — ·
·

Zo sein je Sterre met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter t
nautische vlag letter e
nautische vlag letter r
nautische vlag letter r
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Sterre bekijken?

Top 9 unisex met een S

Top 6 unisex met 6 letters