Lynn Geboortekaartje naam Lynn u2

Betekenis Lynn

Meer (uit Welsh), Waterval (Keltisch), Slang, Kenner Van Geheimen, Schild (alle 3 van Linda)
Meer informatie

Geslacht

Lynn wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Lynn is Engels

Lynn is afgeleid van de naam Linn

Naamsopbouw

Lynn is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 0 klinker () en 4 medeklinkers (l, y, n, n).

Populariteit van de naam Lynn

Lynn is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Lynn tussen 1996 en 2023. De naam Lynn is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Lynn is 333x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 10x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Lynn

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Lynn is een meisjesnaam en jongensnaam en is van Engelse oorsprong. In de Verenigde Staten geven ouders de naam in 3 van de 4 keer aan een meisje. Het is een liefkozende vorm (vleivorm) van Linda, en het is ook een verkorting van heel veel namen, zoals Carolyn, Kathlyn maar ook van ingewikkelde namen zoals Kaitlyn, Kaylynn, Kailynn, Kaelinn, Kaelynn, Katelyn, Caitlinn, Caylynn, Caelinn, Catelyn, Madalyn/Madalynn, Jocelyn/Jocelynn, Ashlyn/Ashlynn en Emmalyn/Emmalynn. Als achternaam verwijst het mogelijk naar de Oud-Engelse en Gaelic-oorsprong, wat "meer", "waterval" betekent, en zou waarschijnlijk zijn gegeven aan een gezin dat in de buurt van een meer of waterval woonde. Loretta Lynn is een bekende zangeres met de achternaam. Lynn Redgrave, Lynn Colins en Lynn Cohen zijn bekende actrices met de naam, Lynn Jennings een bekende atlete. Lynn Nolan Ryan een bekende honkballer. Lynn is ook een populaire naam voor personages in boeken, series en films. Lynn Valerie Lewis is de dochter van inspecteur Lewis, Lynn Holden een personage in de film 'The Wrong Guy'. En King's Lynn is een schattig stadje in Engeland.

Beroemdheden met de naam Lynn

Lynn Jennings
Atlete

Lynn Alice Jennings is een Amerikaanse langeafstandsloper. Ze is een van de beste vrouwelijke Amerikaanse hardlopers aller tijden, met een bereik van 1500 meter tot de marathon. Ze blonk uit in alle drie de belangrijkste disciplines van de sport: baan, weg en cross country.

Lynn Nolan Ryan Jr.
Honkballer

Lynn Nolan Ryan Jr., bijgenaamd The Ryan Express, is een Amerikaanse voormalige Major League Baseball-werper en sportmanager. Tijdens een recordcarrière van 27 jaar waarin hij in vier decennia speelde, gooide Ryan voor de New York Mets, California Angels, Houston Astros en Texas Rangers.

Lynn Wilms
Voetbalster

Lynn Anke Hannie Wilms (Tegelen, 3 oktober 2000) is een Nederlands voetbalster, die als verdediger uitkomt voor VfL Wolfsburg.

Boeken met de naam Lynn

Lynn!
Auteur: Anke Kranendonk

Al bijna twaalf jaar is Linda gewoon Linda Pinda. Een beetje stoer, grappig, gek op sport en buiten spelen, een lichaam als een lange dunne lat en nog lang niet bezig met 'meidendingen'. Maar dan zet één opmerking van haar favoriete gymjuf haar wereld op z'n kop. 'Wie denk je wel dat je bent?' Tja, vraagt ze zich af: wie ben ik? Met groot gemak past ze zich aan anderen aan: ze gedraagt zich chic bij het nieuwe mooie meisje uit de klas, ze doet interessant bij Marjorie, de dochter van de schooldirecteur, maar net zo lief raapt ze peuken van de grond met Fenna als die tabak voor haar broers zoekt. En dan die naam: Linda! Voortaan heet ze Lynn. Wie moet ze eigenlijk zijn als al die meisjes tegelijkertijd bij haar zijn? Is ze van iedereen een beetje, is ze alles door elkaar, of juist helemaal van niemand? Alsof dat nog niet genoeg twijfels zijn, is er ook nog de CITO-toets, en moeten haar kiezen getrokken worden, en komt de kermis naar het dorp - en daar mag zij natuurlijk als enige uit haar klas niet naartoe. Maar tussen al die drukte door komt Lynn er achter wie ze is: een beetje stoer, grappig, gek op sport... Lekker Lynn.

Films met de naam Lynn

Lynn (2009)

Lynn is een korte film van Margot Schaap. Portret van de jonge studente Lynn, die in Amsterdam op zoek is naar kamers. Haar ouders zijn uit elkaar, maar verder lijkt Lynn alles mee te hebben. Ze heeft een vriendje, leuke vriendinnen, maar zelfs dan is het leven niet eenvoudig. Meest terloopse film van de serie One Night Stands uit 2009, en ook een van de meest geslaagde. Want de film slaagt er prima in om te laten zien dat luxeproblemen ook problemen zijn. Met fraaie stadsbeelden en een intelligente soundtrack (met veel stadsgeluiden en flarden gesprek).

Geografie met de naam Lynn

Plaats: King's Lynn

King's Lynn is een plaats in Groot-Brittannië, in het graafschap Norfolk, district King's Lynn en West Norfolk. Het is gelegen aan de rivier de Great Ouse, waar deze in The Wash stroomt.

Namen die lijken op Lynn

Fynn   -   Len   -   Lenn   -   Lenne   -   Lenny   -   Linn   -   Linne   -   Lyna   -   Lynde

Hoe spel ik de naam Lynn?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • Y Yokohama
 • N New York
 • N New York

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • Y Yfke
 • N Naomi
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • Y Yankee
 • N November
 • N November

Zo spel je Lynn met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter y
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Lynn in braille

l
y
n
n

Zo sein je Lynn in morsecode

· — · ·
— · — —
— ·
— ·

Zo sein je Lynn met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter y
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Lynn bekijken?

Top 4 unisex met een L

Top 17 unisex met 4 letters