Farah Geboortekaartje naam Farah m2

Betekenis Farah

Vreugde, Geluk, Blijheid
Meer informatie

Geslacht

Farah wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Farah is Arabisch

Naamsopbouw

Farah is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter F en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 3 medeklinkers (f, r, h).

Populariteit van de naam Farah

Farah is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Farah tussen 2006 en 2023. De naam Farah is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Farah is 36x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 10x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Farah

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Farah of Farrah is een vrouwelijke voornaam, zowel in het Arabisch als in het Perzisch. Farah ( Arabisch : فَرَح , faraḥ ) is een Arabische vrouwelijke voornaam en heel soms mannelijke voornaam met de betekenis "geluk, vreugde, blijdschap, vrolijkheid, vreugdevol, blijdschap, vrolijkheid, verheugen" De naam is gebaseerd op de Arabische wortel ف ر ح . Varianten van deze wortel zijn: Faruh/ Farouh (Arabisch: فَرُوح, farūḥ) - mannelijke voornaam Farhat/ Farhaat (Arabisch: فَرْحَات, farḥāt) - mannelijke voornaam (maar de geschreven vorm is in de vrouwelijke meervoudsvorm), de vrouwelijke vorm hieronder is Farhah. Farhan / Farhaan (Arabisch: فَرْحَان, farḥān) - mannelijke voornaam Afrah / Afraah (Arabisch: أَفْرَاح, afrāḥ) - vrouwelijke voornaam in het meervoud of overtreffende trap Fariha / Fareeha (Arabisch: فَرِيحَة, far'ah) - vrouwelijke voornaam Farhah (Arabisch: فَرْحَة, far'ah) - vrouwelijke voornaam, de vrouwelijke vorm van Farhaat hierboven Farhah / Faarhah ( Arabisch : فَارْحَة , fārḥah ) - genderneutrale vorm, ongewoon gebruikt Farah / Faarah ( Arabisch : فَارَح, faraḥ ) - genderneutrale vorm, ongewoon gebruikt Farah komt ook voor als achternaam. Diverse hoogheden dragen de naam, zoals bijvoorbeeld Farah Pahlavi en Hassan Farah. In Nederland wordt de naam ongeveer 40 keer per jaar gegeven.

Beroemdheden met de naam Farah

Farah Karima
Politica

Farahnaz (Farah) Karimi (Bijar Garros (Iran), 15 november 1960) is een Nederlandse politica van Iraanse komaf. Zij was tussen 1998 en 2006 namens GroenLinks lid van de Tweede Kamer. Sinds 2008 is ze algemeen directeur van Oxfam Novib. Op 11 juni 2019 werd ze geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer.

Farah Khan
Regisseur

Farah Khan Kunder (geboren op 9 januari 1965) is een Indiase filmregisseur, filmproducent, actrice, danseres en choreograaf die voornamelijk in Hindi-films acteert. Khan heeft dansroutines gechoreografeerd voor meer dan honderd nummers in meer dan 80 films en won zes Filmfare Awards voor beste choreografie en de National Film Award voor beste choreografie. Daarnaast werkte ze aan Tamil-films en ook aan internationale projecten, zoals Marigold: An Adventure in India, Monsoon Wedding, Bombay Dreams en de Chinese films Maybe Love en Kung Fu Yoga, waarmee ze Tony Award- en Golden Horse Award-nominaties verdiende. Sindsdien is ze ook filmregisseur geworden, met nominaties voor de Filmfare Award voor beste regisseur voor haar regiedebuut Main Hoon Na (2004) en haar tweede regie-venture Om Shanti Om (2007).

Hassan Farah
Koning

Sultan Hassan Farah (Somalisch: Xasan Faarax, Arabisch: حسن بن فارح ) was een Somalische heerser. Hij was de derde Grand Sultan van het Isaaq-sultanaat.

Robert Farah
Tennisser

Robert Charbel Farah Maksoud, geboren op 20 januari 1987) is een Colombiaanse professionele tennisspeler, die vroeger de nummer 1 van de wereld was in het dubbelspel.

Farah Naaz Hashmi
Actrice

Farah Naaz Hashmi (geboren op 9 december 1968) is een toonaangevende Bollywood-actrice van midden van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig. Zij is de oudere zus van Tabu.

Farah Pahlavi
Koningin

Farah Pahlavi (Perzisch: فرح پهلوی, née Farah Diba (فرح دیبا); geboren 14 oktober 1938) is de weduwe van de laatste sjah van Iran, Mohammad Reza Pahlavi, en was achtereenvolgens koningin en Shahbanu (keizerinpartner) van Iran van 1959 tot 1979.

Boeken met de naam Farah

Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten!
Auteur: Naima El Bouzidi

Het is bijna Ramadan. De ouders van Farah kijken ernaar uit en zeggen dat de Ramadan een feestmaand is. Maar Farah vindt het eigenlijk een beetje saai. Dat komt omdat zij en haar broertje Akram tijdens de Ramadan meestal helemaal alleen moeten eten. Papa en mama vinden het jammer dat Farah de Ramadan saai vindt, maar ze begrijpen het wel. Niet samen eten is ook ongezellig. Daarom leggen ze haar uit waarom Allah de Ramadan heeft bedacht. Om de Ramadan wat leuker te maken, nemen ze Farah mee in de avonturen van de twee eekhoorntjes Rama en Dan en laten ze haar zien hoe ook zij mee kan doen met de Ramadan. Zonder te vasten!

Farah krijgt een toekomst
Auteur: Alie Buijert

Weet je hoe het voelt om elke dag honger te hebben? Weet je hoe het voelt om elke dag stenen te maken? Farah wel. Ze is negen jaar en woont in Pakinstan. Elke dag werkt ze op de steenfabriek. Het is hard werken voor weinig geld. En ze weet dat haar leven nooit zal veranderen. Of toch wel? Als vader een kans krijgt om te vertrekken, grijpt hij die met beide handen aan. Voor het eerst in haar leven kan Farah naar school. Maar dan wordt moeder ziek...

Amir en Farah - Laylatoel-qadr
Auteur: Hadieth Benelux

Dit boek heet Amir en Farah: Laylatoel-Qadr en het is het allerleerste Islamitische stripboek in het Nederlands! Dit eerste Nederlands-Islamitische stripboek ooit (!), is met veel zorg, liefde en de nodige dosis humor samengesteld. Met behulp van dit stripboek kun je je kind, broertje of zusje op een unieke, leuke en tegelijkertijd leerzame manier kennis laten maken met de waarde en het belang van Laylatoel-Qadr: de nacht die beter is dan 1000 maanden! Het boek bevat overleveringen van de Profeet, vrede zij met hem, een woordzoeker en leuke kleurplaten.

Films met de naam Farah

El Farah (2009)

El Farah is een film van regisseur Sameh Abdulaziz uit 2009. Onder het voorwendsel van het vieren van een bruiloft, gaat Zaynhom collecteren in zijn 'shaabi' buurt, om zo genoeg geld bij elkaar te krijgen om een bus te kopen en een nieuw bedrijf op te starten. Hij gebruikt het enige spaargeld van zijn moeder om de bruiloft te financieren en hoopt op veel giften van de genodigden, wat gebruikelijk is bij dergelijke gebeurtenissen. Door de setting van een normale Egyptische buurt en een bruiloft laat deze film verschillende Egyptische gebruiken zien. Van huwelijkse gewoonten, extreme religie, drugs en misdaad, tot aan het effect van de financiële crisis op het gewone volk.

Farah (2020)

Farah is een film uit 2020 van regisseur Hassiba Freiha en Kenton Oxley. Lina gaat op een zoektocht om een ​​web van familiegeheimen te ontdekken en haar geestelijke gezondheid terug te krijgen nadat ze medicijnen heeft gekregen van haar vader, de farmaceutisch directeur.

Geografie met de naam Farah

Plaats (Nagar Panchayat): Farah (India)

Farah is een Nagar Panchayat (plaats) in het district Mathura van de Indiase staat Uttar Pradesh. Volgens de Indiase volkstelling van 2020 wonen er ongeveer 8.900 mensen in Farah, waarvan 54% mannelijk en 46% vrouwelijk is.

Stad: Farāh ( فراه) - Afghanistan

Farāh ( فراه) is een stad in het westen van Afghanistan en is gelegen op een hoogte van 650. Farah is de hoofdstad van gelijknamige Farah. Ook wordt de stad doorsneden door de eveneens gelijknamige rivier.

Namen die lijken op Farah

Sarah   -   Yarah

Hoe spel ik de naam Farah?

Internationaal alfabet

 • F Florida
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • A Amsterdam
 • H Havanna

Nederlands alfabet

 • F Fatima
 • A Ali
 • R Ruben
 • A Ali
 • H Hidde

NAVO-alfabet

 • F Foxtrot
 • A Alfa
 • R Romeo
 • A Alfa
 • H Hotel

Zo spel je Farah met gebarentaal.

gebarentaal letter f
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter h

Zo schrijf je Farah in braille

f
a
r
a
h

Zo sein je Farah in morsecode

· · — ·
· —
· — ·
· —
· · · ·

Zo sein je Farah met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter f
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter h

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Farah bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een F

Top 10 meisjesnamen met 5 letters