Lars Geboortekaartje naam Lars j2

Betekenis Lars

De Gelauwerde, Uit Laurentum
Meer informatie

Geslacht

Lars wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Lars is Scandinavisch

Lars is afgeleid van de naam Laurentius

Naamsopbouw

Lars is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 1 klinker (a) en 3 medeklinkers (l, r, s).

Populariteit van de naam Lars

Lars is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Lars tussen 1987 en 2023. De naam Lars is minder populair geworden.

 • Lars is 264x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 13x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Lars

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Lars is een jongensnaam die vooral voorkomt in landen waar Germaanse talen worden gesproken. De naam Lars is afgeleid van de Romeinse naam Laurentius, die 'uit de stad Laurentum' of 'gekroond met lauweren' betekent. In Romeinse bronnen vinden we Lars ook als Etruskische voornaam. Het is een Latijnse verbastering van Larth of Laris, twee veel voorkomende voornamen voor mannen in het oude Etrurië. De beroemdste drager van deze naam is wellicht Lars Porsenna, de machtige koning van Clusium. Lars is verwant aan de naam Laurens, en de meisjesnaam Laura. De naam Lars is nog steeds populair in de Scandinavische landen, vooral in Noorwegen. In Nederland en Belgie is de naam ook vrij populair. n dit land wordt Lars in het bijzonder geassocieerd met twee Denen: Metallica's Lars Ulrich en filmregisseur Lars von Trier. In de film Lars and the Real Girl uit 2007 werd hoofdrolspeler Lars Lindstrom gespeeld door Ryan Gosling. In Nederland en België kennen we acteur Lars Bamhorst en presentator Lars van Oostveen. Verder is LARS de afkorting van het Britse onderzoeksbureau Long Ashton Research Station en van de Lesotho Amateur Radio Society. Het is maar dat je het weet!

Beroemdheden met de naam Lars

Lars Lambooij
Voetballer

Lars Lambooij (Tilburg, 16 april 1988) is een Nederlands voetballer die bij voorkeur als middenvelder speelt. Hij verruilde in 2013 SC Veendam voor Go Ahead Eagles, waar hij tot de zomer van 2017 speelde.

Lars van Bamborst
Acteur

Lars Van Bambost is een Belgisch gitarist en componist. Hij werkte onder ander bij Noordkaap en Novastar.

Lars Oostveen
Acteur

Lars Oostveen (Heiloo, 6 september 1976) is een Nederlandse presentator, producer en acteur. Hij werd bekend als vj bij MTV Europe en als Vico Maesland in de televisieserie Lotte.

Lars Olsen
Voetballer

Lars Christian Olsen (Glostrup, 2 februari 1961) is een Deens voormalig voetballer en huidig voetbaltrainer. Olsen werd in 1988 verkozen tot Deens voetballer van het jaar.

Boeken met de naam Lars

Lars de kleine ijsbeer
Auteur: Hans de Beer

Lars, de kleine ijsbeer is de hoofdpersoon in de gelijknamige prentenboekenserie van tekenaar Hans de Beer. Na een zoektocht van twee jaar naar een uitgever, werd het eerste boek in 1986 in het Duits uitgegeven. In 1992 verscheen De kleine ijsbeer ook als (korte) tekenfilm. De tekenfilmreeks met afleveringen van vijf minuten werd voor het eerst uitgezonden op de Duitse televisie. Na die tijd verschenen de boeken ook in het Nederlands. Nadat in 2001 een bioscoopfilm verscheen, volgde nog een televisieserie met langere afleveringen.

Muziek met de naam Lars

Lars
Artiest: Album van Snelle

Lars is het vierde album van de Nederlandse artiest Snelle. Het album werd op 13 maart 2021 uitgebracht en behaalde de eerste plek in de Nederlandse Album Top 100 en de vierde plek in de Vlaamse Ultratop 200. Het album bestaat uit een totaal van vijftien nummers, vijf van deze nummers waaronder Smoorverliefd en Blijven slapen waren al voor het album als losse nummers uitgebracht.

Films met de naam Lars

Lars and the real girl (2007)

Lars and the Real Girl is een Canadees-Amerikaanse romantische komedie-dramafilm uit 2007, geschreven door Nancy Oliver en geregisseerd door Craig Gillespie. Met Ryan Gosling, Emily Mortimer, Paul Schneider, Kelli Garner en Patricia Clarkson.

Namen die lijken op Lars

  -   Lark

Hoe spel ik de naam Lars?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • A Ali
 • R Ruben
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • A Alfa
 • R Romeo
 • S Sierra

Zo spel je Lars met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Lars in braille

l
a
r
s

Zo sein je Lars in morsecode

· — · ·
· —
· — ·
· · ·

Zo sein je Lars met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Lars bekijken?

Top 10 jongensnamen met een L

Top 10 jongensnamen met 4 letters