Armand Geboortekaartje naam Armand j2

Betekenis Armand

Held van het leger (afgeleid van Germaanse Herman)
Meer informatie

Geslacht

Armand wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Armand is Frans

Naamsopbouw

Armand is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 4 medeklinkers (r, m, n, d).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Armand

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Armand is een mooie en heldhaftige jongensnaam. De naam Armand is een Franse jongensnaam en betekent "soldaat" of Held van het leger.. Armand is de Franse variant van de Germaanse naam Herman (denk bv ook aan Armando). Herman is een tweestammige Germaanse naam die ongeveer betekent 'man, held van het leger', de naam is opgebouwd uit Har-, Her- 'heer, leger' (zie her-) en -man 'man, held'. De naam is veruit het meest populair bij ouders uit Frankrijk. Maar de naam doet het ook goed bij ouders in België en Zwitserland,. Sinds de eerste productie van Camille wordt dit beschouwd als een van 's werelds meest romantische namen. Bekende dragers van de naam zijn natuurlijk vooral te vinden in Frankrijk. Armand-Emmanuel Sophie Septemanie du Plessis was een Frans Staatsman. Armand Carrel een vooraanstaande Franse journalist. De voornaam van acteur Armie Hammer is Armand. Meest bekende drager van de naam in Nederland is ongetwijfeld de protestzanger Armand. Hij scoorde een grote hit met Ben ik te min? De naam Armand is ook populair bij schrijvers en regisseurs. Armand St Juste is de broer van Marguerite in "The Scarlet Pimpernel", Armand Gamache is de detective in de Canadese series van Louis Penny en Armand Goldman is een hoofdpersonage in de film "The Birdcage".

Beroemdheden met de naam Armand

Armand Amar
Componist

Armand Amar (Jeruzalem, 1953) is een Franse componist. Zijn moeder is Israëlische en zijn vader een Joodse Marokkaan met Frans paspoort. Zijn werken zijn vaak gericht op oosterse muziek en is hij auteur van meerdere balletten en soundtracks. Ook heeft hij samengewerkt met Costa-Gavras. Met de Franse componist Alain Weber en Peter Gabriel richtte hij in 1994 een eigen muziekuitgeverij op. Amar is vier keer genomineerd voor de Franse filmprijs César. In 2010 ontving hij de prijs voor beste componist voor de muziek in “The concert” van Radu Mihăileanu.

Armand Traoré
Voetballer

Armand Traoré is een Franse voetballer die bij voorkeur in de verdediging speelt. Hij verruilde in augustus 2011 Arsenal voor Queens Park Rangers.

Armand-Emmanuel Sophie Septemanie du Plessis
President

Armand-Emmanuel Sophie Septemanie du Plessis, hertog van Richelieu (Russisch: Арман Эммануэль София-Септимани де Виньеро дю Плесси, граф де Шинон, 5-й герцог Ришельё) (Parijs, 25 september 1766 - aldaar, 17 mei 1822) was een Frans staatsman. Hij was militair, politicus en meerdere keren premier van Frankrijk.

Armand
Muzikant

Armand, artiestennaam van Herman George van Loenhout (Eindhoven, 10 april 1946 – aldaar, 19 november 2015), was een Nederlandse protestzanger. Met het nummer Ben ik te min? stond hij in 1967 14 weken in de Top 40 en brak hij door als artiest. Armand maakte deel uit van de hippiegeneratie en stond bekend als fervent gebruiker van cannabis. Zijn albums bevatten maatschappijkritische teksten, veelal geïnspireerd door de hippie-ideologie.

Armand Pien
Weerman

Armand Nicolas Pien (Gent, 2 januari 1920 – aldaar, 22 september 2003) heeft zijn bekendheid te danken aan het feit dat hij gedurende 37 jaar (1953-1990) weerman was bij de Belgische publieke omroep, de BRT, die later overging in de VRT. Naast weerpraatjes verzorgde hij ook wetenschaps- en amusementsprogramma's en presenteerde hij een populaire quiz.

Boeken met de naam Armand

Armand, en nou ik (2016)
Auteur: Marcel Groenewegen

Armand (1946 -2015) werd in 1967 beroemd dankzij zijn hit 'Ben ik te min' en groeide uit tot Nederlands bekendste hippie, protestzanger en cannabisambassadeur. Maar wie was de mens die schuilging achter dit roodharige sixties-icoon? Ondanks een jeugd waarin het niet meezat kende Armand in de jaren zestig vele successen. De muziek, in de stijl van zijn grote voorbeelden Bob Dylan, Pete Seeger en Woody Guthrie, in combinatie met de scherpe, observerende, poëtische en maatschappijkritische teksten in zijn moerstaal, maakte van hem een unieke en authentieke artiest. Hij speelde overal in Nederland en België, verzorgde het voorprogramma van The Rolling Stones en tourde met The Troggs. Maar de invloed van geld, roem en drugs betekende destijds ook bijna zijn ondergang. Vanaf de jaren zeventig verdween hij voor het grote publiek uit beeld. Toch bleef hij nummers schrijven en optreden, ook toen cocaïne en onzekerheden zijn leven domineerden. Zijn carrière kende pieken en dalen; volharding resulteerde uiteindelijk in een cultstatus. In Armand. En nou ik vertelt Marcel Groenewegen het verhaal van een artiest en zijn oeuvre, maar vooral dat van een man en zijn turbulente leven.

Namen die lijken op Armand

  -   Armando

Hoe spel ik de naam Armand?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • R Roma
 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • N New York
 • D Danemark

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • R Ruben
 • M Mila
 • A Ali
 • N Naomi
 • D Daniël

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • R Romeo
 • M Mike
 • A Alfa
 • N November
 • D Delta

Zo spel je Armand met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter d

Zo schrijf je Armand in braille

a
r
m
a
n
d

Zo sein je Armand in morsecode

· —
· — ·
— —
· —
— ·
— · ·

Zo sein je Armand met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter d

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Armand bekijken?

Top 10 jongensnamen met een A

Top 10 jongensnamen met 6 letters