Paul Kaart van Naam Paul

Wil je alles weten over de naam Paul? Vind antwoord op vragen als: Wat is de betekenis van Paul? Wat is de oorsprong van de naam Paul? En hoe populair is de naam Paul eigenlijk? Verder vind je ook leuke weetjes over Paul, zoals welke beroemde mensen de naam ook dragen en hoe je de naam Paul in gebarentaal 'zegt'. Veel plezier!

Betekenis Paul

Klein, Bescheiden
Meer informatie

Geslacht

Paul wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Paul is Latijn

Paul is afgeleid van de naam Paulus

Naamsopbouw

Paul is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter P en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, u) en 2 medeklinkers (p, l).

Populariteit van de naam Paul

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Paul tussen 1950 en 2016. De naam Paul is in 2016 in populariteit gestegen.

 • Paul is 27x gegeven als voornaam in 2016

Geboortekaartjes met de naam Paul

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Paul is een jongensnaam. De naam komt van de Romeinse familienaam Paulus, wat in het Latijn "klein" of "nederig" betekent. Paulus was een belangrijke leider van de vroegchristelijke kerk. Volgens Handelingen in het Nieuwe Testament was hij een Joods Romeins burger die zich tot het christendom bekeerde nadat de herrezen Jezus aan hem was verschenen. Hierna reisde hij als missionaris door de oostelijke Middellandse Zee. Zijn oorspronkelijke Hebreeuwse naam was Saul. Veel van de brieven in het Nieuwe Testament zijn door hem geschreven. Door de bekendheid van Sint-Paulus werd de naam gemeengoed onder de vroege christenen. De naam werd gedragen door een aantal andere vroege heiligen en zes pausen. In Engeland was het relatief zeldzaam tijdens de Middeleeuwen, maar vanaf de 17e eeuw kwam het vaker voor. Varianten van de naam komen over de hele wereld voor. Pal, Pali, Pavli (Albanees) Paulus (oud Romeins) Boulos, Bulus (Arabisch) Boghos, Poghos (Armeens) Pavel, Paviel, Paval (Wit-Russisch) Paulos (Bijbels Grieks) Paulus (Bijbels Latijn) Paol (Bretons) Pavel (Bulgaars ) Pau, Pol (Catalaans) Paulu (Corsicaans) Pavao, Pavle, Pavo (Kroatisch) Pavel (Tsjechisch) Paŭlo, Paĉjo (Esperanto) Páll (Faeröers) Pauli, Paavali, Paavo (Fins) Pauwel (Vlaams) Paulo (Galicisch) Pavle (Georgisch) Pavlos (Grieks) Pál (Hongaars) Páll (IJslands) Pól (Iers) Paolo (Italiaans) Pauls, Pāvels, Pāvils (Lets) Paulius (Litouws) Pavle, Pavel (Macedonisch) Pawlu (Maltees) Paora (Maori) Pau (Occitaans) Paweł (Pools) Paulo, Paulinho (Portugees) Pavel, Pasha (Russisch) Pàulu (Sardijns) Pàl, Pòl (Schots) Pavle (Servisch) Pavol (Slowaaks) Pavel (Sloveens) Pablo (Spaans) Pavlo (Oekraïens) zijn een aantal varianten. Een opmerkelijke drager was de Amerikaanse Revolutionaire Oorlogsfiguur Paul Revere (1735-1818), die waarschuwde voor de opmars van het Britse leger. Beroemde dragers in de kunstwereld zijn de Franse impressionisten Paul Cezanne (1839-1906) en Paul Gauguin (1848-1903), en de Zwitserse expressionist Paul Klee (1879-1940). Meest bekende drager van de naam Paul in onze tijd is wellicht de Britse muzikant Paul McCartney (1942-), lid van de Beatles.

Beroemdheden met de naam Paul

Logan Paul
Social Media Celeb

Logan Alexander Paul is een Amerikaanse youtuber en podcaster. Het YouTube-kanaal van Logan heeft momenteel 23 miljoen abonnees. Op 6 juni 2021 bokste Logan tegen Floyd Mayweather jr. in een demonstratiewedstrijd. Logan Paul heeft twee keer eerder gevochten, beide keren was dat tegen Britse youtuber KSI.

Jake Paul
Social Media Celeb

Jake Joseph Paul is een Amerikaanse social media-persoonlijkheid en professionele bokser. Hij werd aanvankelijk beroemd met Vine, voordat hij twee seizoenen de rol van Dirk Mann speelde in de Disney Channel-serie Bizaardvark. En Jake Paul staat bij velen bekend als de jonge contentmaker die bekendheid kreeg op het video-hostingplatform Vine. Sindsdien heeft Jake zich gevestigd als een belangrijke speler in het digitale landschap en levert hij fascinerende inhoud aan tientallen trouwe fans.

Peter Paul Rubens
Schilder

Peter Paul Rubens (1577 – 1640) was een Zuid-Nederlands schilder van Vlaamse barok, tekenaar, tapijtontwerper en diplomaat. Hij was vooral werkzaam in Antwerpen. Hij werd ook wel Pieter Paul, Pieter Pauwel of Petrus Paulus genoemd.

Paul de Leeuw
Presentator

Paul Walker
Acteur

Namen die lijken op Paul

  -   Paulus   -   Phil   -   Saul

Hoe spel ik de naam Paul?

Internationaal alfabet

 • P Paris
 • A Amsterdam
 • U Uppsala
 • L Liverpool

Nederlands alfabet

 • P Patrick
 • A Ali
 • U Ursula
 • L Lorenzo

NAVO-alfabet

 • P Papa
 • A Alfa
 • U Uniform
 • L Lima

Zo spel je Paul met gebarentaal.

gebarentaal letter p
gebarentaal letter a
gebarentaal letter u
gebarentaal letter l

Zo schrijf je Paul in braille

p
a
u
l

Zo sein je Paul in morsecode

· — — ·
· —
· · —
· — · ·

Zo sein je Paul met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter p
nautische vlag letter a
nautische vlag letter u
nautische vlag letter l

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Paul bekijken?

Top 6 jongensnamen met een P

Top 10 jongensnamen met 4 letters