Paul Geboortekaartje naam Paul j2

Betekenis Paul

Klein, Bescheiden
Meer informatie

Geslacht

Paul wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Paul is Latijn

Paul is afgeleid van de naam Paulus

Naamsopbouw

Paul is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter P en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, u) en 2 medeklinkers (p, l).

Populariteit van de naam Paul

Paul is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Paul tussen 1950 en 2023. De naam Paul is minder populair geworden.

 • Paul is 16x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Paul

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Paul is een jongensnaam. De naam komt van de Romeinse familienaam Paulus, wat in het Latijn "klein" of "nederig" betekent. Paulus was een belangrijke leider van de vroegchristelijke kerk. Volgens Handelingen in het Nieuwe Testament was hij een Joods Romeins burger die zich tot het christendom bekeerde nadat de herrezen Jezus aan hem was verschenen. Hierna reisde hij als missionaris door de oostelijke Middellandse Zee. Zijn oorspronkelijke Hebreeuwse naam was Saul. Veel van de brieven in het Nieuwe Testament zijn door hem geschreven. Door de bekendheid van Sint-Paulus werd de naam gemeengoed onder de vroege christenen. De naam werd gedragen door een aantal andere vroege heiligen en zes pausen. In Engeland was het relatief zeldzaam tijdens de Middeleeuwen, maar vanaf de 17e eeuw kwam het vaker voor. Varianten van de naam komen over de hele wereld voor. Pal, Pali, Pavli (Albanees) Paulus (oud Romeins) Boulos, Bulus (Arabisch) Boghos, Poghos (Armeens) Pavel, Paviel, Paval (Wit-Russisch) Paulos (Bijbels Grieks) Paulus (Bijbels Latijn) Paol (Bretons) Pavel (Bulgaars ) Pau, Pol (Catalaans) Paulu (Corsicaans) Pavao, Pavle, Pavo (Kroatisch) Pavel (Tsjechisch) Paŭlo, Paĉjo (Esperanto) Páll (Faeröers) Pauli, Paavali, Paavo (Fins) Pauwel (Vlaams) Paulo (Galicisch) Pavle (Georgisch) Pavlos (Grieks) Pál (Hongaars) Páll (IJslands) Pól (Iers) Paolo (Italiaans) Pauls, Pāvels, Pāvils (Lets) Paulius (Litouws) Pavle, Pavel (Macedonisch) Pawlu (Maltees) Paora (Maori) Pau (Occitaans) Paweł (Pools) Paulo, Paulinho (Portugees) Pavel, Pasha (Russisch) Pàulu (Sardijns) Pàl, Pòl (Schots) Pavle (Servisch) Pavol (Slowaaks) Pavel (Sloveens) Pablo (Spaans) Pavlo (Oekraïens) zijn een aantal varianten. Een opmerkelijke drager was de Amerikaanse Revolutionaire Oorlogsfiguur Paul Revere (1735-1818), die waarschuwde voor de opmars van het Britse leger. Beroemde dragers in de kunstwereld zijn de Franse impressionisten Paul Cezanne (1839-1906) en Paul Gauguin (1848-1903), en de Zwitserse expressionist Paul Klee (1879-1940). Meest bekende drager van de naam Paul in onze tijd is wellicht de Britse muzikant Paul McCartney (1942-), lid van de Beatles.

Beroemdheden met de naam Paul

Paul Kruger
President

Stephanus Johannes Paulus Kruger, ook bekend als Oom Paul, was de vijfde president van de Zuid-Afrikaansche Republiek en de meest prominente Boer tijdens en tussen de Boerenoorlogen.

Logan Paul
Social Media Celeb

Logan Alexander Paul is een Amerikaanse youtuber en podcaster. Het YouTube-kanaal van Logan heeft momenteel 23 miljoen abonnees. Op 6 juni 2021 bokste Logan tegen Floyd Mayweather jr. in een demonstratiewedstrijd. Logan Paul heeft twee keer eerder gevochten, beide keren was dat tegen Britse youtuber KSI.

Jake Paul
Social Media Celeb

Jake Joseph Paul is een Amerikaanse social media-persoonlijkheid en professionele bokser. Hij werd aanvankelijk beroemd met Vine, voordat hij twee seizoenen de rol van Dirk Mann speelde in de Disney Channel-serie Bizaardvark. En Jake Paul staat bij velen bekend als de jonge contentmaker die bekendheid kreeg op het video-hostingplatform Vine. Sindsdien heeft Jake zich gevestigd als een belangrijke speler in het digitale landschap en levert hij fascinerende inhoud aan tientallen trouwe fans.

Peter Paul Rubens
Schilder

Peter Paul Rubens (1577 – 1640) was een Zuid-Nederlands schilder van Vlaamse barok, tekenaar, tapijtontwerper en diplomaat. Hij was vooral werkzaam in Antwerpen. Hij werd ook wel Pieter Paul, Pieter Pauwel of Petrus Paulus genoemd.

Paul de Leeuw
Presentator

Paul Walker
Acteur

Boeken met de naam Paul

George & Paul
Auteur: Erik Verkerk Joost van den Bosch

George en Paul vind je niet meer alleen maar op televisie, je kan ze voortaan ook bekijken tijdens het voorlezen van het boek over de blokkenvrienden. Lees je mee dan vertel ik je alles over het kinderboek George en Paul!De twee vrienden George en Paul wonen in een wereld gemaakt van blokken. Met een bult aan energie en een hoofd vol ideeën is het altijd leuk bij deze twee vrienden. De twee staan regelmatig voor problemen maar vinden altijd weer een oplossing.

Films met de naam Paul

Paul, Apostle of Christ (2018)

Paul, Apostle of Christ (2018) is een film van regisseur Andrew Hyatt. Vertelt het verhaal van de apostel Paulus. Wanneer hij wordt vastgehouden door Nero in Rome, wordt hij bezocht door Lucas die hiermee zijn leven riskeert. Nero is echter van plan de christenen te executeren. Terwijl Paulus op zijn executie wacht, schrijft Lucas een boek over de zogenaamde weg en de geboorte van wat later de kerk zal worden. Intussen wordt Paulus zwaar gefolterd en wordt hij gekweld door zijn misdaden uit het verleden, toen hij als Saulus van Tarsus een meedogenloos vervolger van de eerste christenen was.

Mastermovies

Mastermovies is de artiestennaam van een voormalig duo bestaande uit Paul Huig en Merijn Scholte Albers. Ze zijn voornamelijk bekend van de zogenaamde fundubs waarin ze films en televisieseries nasynchroniseerden. Dit betrof vaak humoristische teksten die ongerelateerd waren aan de oorspronkelijke film of serie. Tevens maakten ze filmpjes waarin ze zelf speelden. Mastermovies heeft sindsdien een cultstatus bereikt onder Nederlandse en Belgische jongeren.

Namen die lijken op Paul

  -   Paulus   -   Phil   -   Poly   -   Saul

Hoe spel ik de naam Paul?

Internationaal alfabet

 • P Paris
 • A Amsterdam
 • U Uppsala
 • L Liverpool

Nederlands alfabet

 • P Patrick
 • A Ali
 • U Ursula
 • L Lorenzo

NAVO-alfabet

 • P Papa
 • A Alfa
 • U Uniform
 • L Lima

Zo spel je Paul met gebarentaal.

gebarentaal letter p
gebarentaal letter a
gebarentaal letter u
gebarentaal letter l

Zo schrijf je Paul in braille

p
a
u
l

Zo sein je Paul in morsecode

· — — ·
· —
· · —
· — · ·

Zo sein je Paul met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter p
nautische vlag letter a
nautische vlag letter u
nautische vlag letter l

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Paul bekijken?

Top 10 jongensnamen met een P

Top 10 jongensnamen met 4 letters