Morris Geboortekaartje naam Morris j2

Betekenis Morris

Moor (bewoner Van Mauretanië)
Meer informatie

Geslacht

Morris wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Morris is Engels

Morris is afgeleid van de naam Maurice

Naamsopbouw

Morris is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, i) en 4 medeklinkers (m, r, r, s).

Populariteit van de naam Morris

Morris is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Morris tussen 2001 en 2023. De naam Morris is minder populair geworden.

 • Morris is 304x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Morris

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Morris is een Engelse jongensnaam van Latijnse oorsprong die 'Donkere huid' betekent. Van het Moorse volk. Morris is een variant van Maurice. Maurice is een Engelse en Franse naam, afgeleid van de Latijnse naam 'Mauritius', zelf afgeleid van het woord 'maurus', wat 'donkere of donkere huid' betekent en was het Romeinse woord voor 'Moor'. De naam Morris is snel populair geworden in Nederland.

Beroemdheden met de naam Morris

Morris Chestnut
Acteur

Morris Chestnut is een Amerikaans acteur. Hij studeerde drama aan de California State University. In 1991 had hij zijn eerste filmrol in Boyz n the Hood. Zijn eerste hoofdrol was in 1999 in The Best Man, waarmee hij werd genomineerd voor een Image Award van de NAACP.

Morris Michtom
Ondernemer

Morris Michtom was een Amerikaan van Russische afkomst die in 1902 de eerste teddybeer maakte. Michtom runde samen met zijn vrouw Rosa een speelgoedwinkel. In 1902 zag hij in de Washington Evening Star een cartoon met daarop president Theodore Roosevelt die tijdens een jachtpartij weigerde een berenwelpje te doden. Deze gebeurtenis inspireerde niet alleen cartoonist C.K. Berryman voor het maken van een tekening, Morris Michtom komt op het idee een speelgoedbeer te maken. Aangezien de bijnaam van Theodore Roosevelt ‘Teddy’ was krijgt de eerste speelgoedbeer de naam teddybeer.

Heather Morris
Actrice

Morris komt ook voor als achternaam. Heather Elizabeth Morris bijvoorbeeld is een Amerikaans actrice en danser. Ze is vooral bekend door haar rol als Brittany Pierce in de televisieserie Glee.

Morris Halle
Wetenschapper

Morris Halle, geboren als Moriss Pinkovics, was een Amerikaans taalwetenschapper. Halle is vooral bekend geworden door het boek The Sound Pattern of English, dat hij in 1968 samen met Noam Chomsky schreef. In dit boek geven ze een beschrijving van de fonologie volgens de generatieve taalkunde.

Boeken met de naam Morris

Morris en Muis
Auteur: David van Loopik

Morris en Muis zijn elkaars beste vrienden. Morris is een monstertje van zo'n tien centimeter groot. Hij doet stoer, maar heeft een klein hartje. Morris is verstandig en maakt graag de plannen, maar vindt het lastig als de dingen anders lopen van zoals hij ze heeft bedacht. Muis is de emotionele van het stel. Hij kijkt graag de kat uit de boom, maar als hij dat eenmaal heeft gedaan, is hij niet meer te stoppen. Als Morris in 'Morris en Muis gaan op reis' aan Muis vraagt om naar zee te gaan, is Muis niet meteen enthousiast. Hij vindt het gezellig thuis en heeft net eikeltjesthee gezet. Toch gaat Muis met Morris mee, want hij heeft de zee nog nooit zo gezien. Wanneer Muis de smaak van het reizen eenmaal te pakken heeft, is het Morris die erop moet aandringen om weer naar huis te gaan. Een aandoenlijk verhaal over vriendschap, heimwee en het overwinnen van angst.

Films met de naam Morris

Morris from America

De dertienjarige Afro-Amerikaanse Morris heeft een nogal moeilijke relatie met zijn vader Curtis, tijdens zijn puberteit. Ze wonen nog maar pas in Heidelberg, Duitsland, een stad met een rijke geschiedenis maar weinig diversiteit. Morris wordt verliefd op Katrin, een lokaal Duits meisje en zijn tumultueuze verhouding met haar zorgt er voor dat hij meer over zichzelf ontdekt en zorgt ook voor een nieuwe dynamiek in de relatie met zijn vader.

Morris, a life with bells

Morris: A Life with Bells On is een Britse onafhankelijke film uit 2009, een komische spoofdocumentaire over morris-dansen.

Hoe spel ik de naam Morris?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • O Oslo
 • R Roma
 • R Roma
 • I Italia
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • O Omar
 • R Ruben
 • R Ruben
 • I Iris
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • O Oscar
 • R Romeo
 • R Romeo
 • I India
 • S Sierra

Zo spel je Morris met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r
gebarentaal letter r
gebarentaal letter i
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Morris in braille

m
o
r
r
i
s

Zo sein je Morris in morsecode

— —
— — —
· — ·
· — ·
· ·
· · ·

Zo sein je Morris met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r
nautische vlag letter r
nautische vlag letter i
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Morris bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 6 letters