Mila Geboortekaartje naam Mila m2

Betekenis Mila

Geliefd, Geliefd bij het Volk
Meer informatie

Geslacht

Mila wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Mila is Slavisch

Naamsopbouw

Mila is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, a) en 2 medeklinkers (m, l).

Populariteit van de naam Mila

Mila is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Mila tussen 2000 en 2023. De naam Mila is minder populair geworden.

 • Mila is 603x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Mila maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Mila

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Mila in Nederland een zeer populaire naam, en is afgeleid van Slavische namen die het element ‘milu’ bevatten. Dat betekent ‘geliefd’. De naam Militsa is bijvoorbeeld een Slavische naam die "liefje" betekent. Namen als Milla, Milana, Milada, Miloslav en andere Slavische namen die beginnen met "mil-" zijn allemaal verwant. In het Hongaars komt de naam ook voor als variant op Emilia of Camilla. Emilia betekent dan weer ‘zacht, vriendelijk’. Deze naam is afgeleid van de Latijnse familienaam Aemilius. Volgens de Nederlandse Voornamen Bank is Mila een afgeleide van Ludmilla. Dit is ook een Slavische naam. Volgens het Indogermaanse principe is deze naam, evenals de Germaanse namen, tweestammig. Het eerste deel komt overeen met Germaans liud 'volk', zie lud-; het tweede lid betekent 'geliefd'. Als geheel betekent de naam dus 'bij het volk geliefd'. De heilige Ludmilla werd geboren omstreeks 660 en was de echtgenote van de eerste christelijke hertog van Bohemen, Boriwoj; kerkelijke feestdag: 16 september. In Oost-Europa is de naam zeer populair. De naam Mila is ook nog steeds populair in de Verenigde Staten en Frankrijk. In België en Nederland wordt de naam Mila relatief vaak door ouders gekozen.

Beroemdheden met de naam Mila

Mila Baslawskaja
Muzikante

Mila Baslawskaja werd geboren in Moskou en studeerde daar aan de Centrale Muziekschool en het Conservatorium van Moskou. Al op jonge leeftijd gaf zij veel recitals in Rusland. Ook speelde zij samen met andere musici als Natalia Gutman, Oleg Kagan, Gidon Kremer en Joeri Basjmet. In 1978 verliet zij samen met haar echtgenoot, de cellist Dmitri Ferschtman en hun kinderen de toenmalige Sovjet-Unie en ging in Nederland wonen.

Mila Robichon
Voetbalster

Mila Robichon (27 november 2003) is een Nederlands voetbalspeelster. Robichon speelde in een jongensteam voor AFC IJburg, en ging in de zomer van 2020 naar VV Alkmaar.[

Mila Kunis
Actrice

Milena Markovna Kunis is een Amerikaanse actrice, afkomstig uit Oekraïne. Ze is bekend geworden met haar rol als Jackie Burkhart in de komische televisieserie That '70s Show. Ook spreekt ze de stem in van Meg Griffin in de animatieserie Family Guy.

Mila Jovovich
Actrice

Milica Bogdanovna Jovovich (Servisch: Милица Јововић, Milica Jovović, Russisch: Милла Йовович) (Kiev, 17 december 1975), beter bekend als Milla Jovovich, is een in Oekraïne geboren Amerikaans-Servisch-Russisch actrice, supermodel en muzikante Zij werd genomineerd voor Saturn Awards voor haar rollen in Resident Evil en The Fifth Element, maar ook voor de minder positieve Razzie Awards voor Return to the Blue Lagoon, The Fifth Element en Messenger: The Story of Joan of Arc.

Boeken met de naam Mila

Mila en haar vriendjes
Auteur: Judith Koppens

Mila en haar vriendjes is een kinderboek van Judith Coppens. Mila is vandaag bij papa. Tim en Liza, haar nieuwe vriendjes, komen spelen. Ze spelen dat ze monsters zijn. Papa doet vrolijk mee. Hij geeft hun grappige monsterkapsels en bakt heerlijke monsterpannenkoeken. Het is dolle pret! En dan staan de mama's van Tim en Liza plots voor de deur. Wat zullen zij zeggen van die kleine monstertjes? Een vertederend en eenvoudig verhaal over lekker gek doen met je vriendjes.

Het knettergekke plan van Noor en Mila
Auteur: Myron van der Velden

Ouders die de hele tijd ‘nee’ zeggen op alles wat je vraagt… zo willen Noor en Mila nooit worden! Op de trampoline bespreken ze hun grootste geheimen. Daar doen ze elkaar een belofte: vanaf nu zeggen zij op alles ja! Maar dat is moeilijker dan ze denken. Vooral als Noors stomme grote broer hun geheim ontdekt…

Muziek met de naam Mila

Mila Mila
Artiest:

Mila Mila is een lied, gezongen door Karthik en geproduced door Mickey J Meyer, uit een Tamil film van 2015. Het nummer staat op het album Kerintha.

Mila Rodino
Artiest: Volkslied van Bulgarije

Mila Rodino (Bulgaars: Мила Родино; "Dierbaar Geboorteland") is het volkslied van Bulgarije. De tekst is geschreven door Tsvetan Radoslavov en dateert uit 1885.

Films met de naam Mila

Mila

Mila is een aankomende korte CG-animatiefilm geschreven en geregisseerd door Cinzia Angelini en geproduceerd met Andrea Emmes. Het volgt het verhaal van een klein meisje wiens leven een onverwachte wending neemt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film is een op vrijwilligers gebaseerd project met de grootste onafhankelijke virtuele animatiestudio ooit gemaakt, bestaande uit 350 animatieprofessionals uit 35 landen.

Natuurfenomenen

Mila is een ondersoort van cactussen. De soort komt voor in Peru. De cactus bloeit met mooie gele bloemen. Het geslacht telt slecht een soort: Mila caespitosa.

Casa Milà (1906-1912) is een appartementengebouw van architect Antoni Gaudí en het is een van zijn bekendste werken. Het is een gebouw, maar je zou het bijna een natuurfenomeen noemen. Het gebouw werd opgetrokken onder het mecenaat van de adellijke familie Milà. Casa Milà ligt aan de Passeig de Gràcia (Paseo de Grácia) in Barcelona. De buitenmuren zijn golvend uitgevoerd.

Geografie met de naam Mila

Provincie: Mila (Algerije)

Mila is een provincie (wilaya) van Algerije. Mila telt 766.886 inwoners (2008) op een oppervlakte van 3407 km².

Namen die lijken op Mila

Aila   -   Dila   -   Lila   -   Malu   -   Mil   -   Milana   -   Miley   -   Milly   -   Milou   -   Myla   -   Mylo   -   Nila   -   Tila

Hoe spel ik de naam Mila?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • I Italia
 • L Liverpool
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • I Iris
 • L Lorenzo
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • I India
 • L Lima
 • A Alfa

Zo spel je Mila met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Mila in braille

m
i
l
a

Zo sein je Mila in morsecode

— —
· ·
· — · ·
· —

Zo sein je Mila met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Mila bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een M

Top 10 meisjesnamen met 4 letters