Uli Geboortekaartje naam Uli u2

Betekenis Uli

Meesteres van alle, Juweel van de zee (van Keltische Ula), Nobel leider, Nobele heerser ( afgeleid van het element uodil "erfgoed" gecombineerd met rih "heerser, koning". )
Meer informatie

Geslacht

Uli wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Uli is Duits, Portugees en Spaans.

Naamsopbouw

Uli is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter U en is opgebouwd uit 2 klinkers (u, i) en 1 medeklinker (l).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Uli

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Uli is een mooie jongensnaam en meisjesnaam, een uniseks naam dus!. In Brazilië 9 van de 10 keer een meisjesnaam, in Duitsland net andersom en 9 van de 10 keer een jongensnaam. In Denemarken dan weer vaak een naam voor een dochter en in Canada voor een zoontje. In Nederland en België wordt de naam niet vaak gegeven, en iets vaker aan een jongen dan aan een meisje. De betekenis van de naam “Uli” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Dit komt onder meer doordat de jongensnaam van een andere naam is afgeleid dan de meisjesnaam. De jongensnaam Uli is een verkorte versie van de naam Ulrich. Van de oude Duitse naam Odalric, afgeleid van het element uodil "erfgoed" gecombineerd met rih "heerser, koning". Als meisjesnaam is de naam Uli een afgeleide van de naam Ula. Ula is een Keltische meisjesnaam en betekent "juweel van de zee". Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Duitse voetballers Uli Hoenes en Uli Stielike.

Beroemdheden met de naam Uli

Uli Auliani
Actrice

Uli Auliani is een Indonesische actrice. Uli, geboren in Bandung in Indonesië, begon haar carrière al vroeg op de catwalk. Nadat ze in 2004 was ontdekt, werd ze aangespoord om naar Jakarta te verhuizen, waar ze haar entertainmentcarrière begon. Uli's universele uiterlijk en opvallende charisma brachten haar snel naar de top van de Aziatische entertainmentindustrie.

Uli Stielike
Voetballer

Ulrich "Uli" Stielike (Ketsch, 15 november 1954) is een voetbaltrainer en voormalig Duits profvoetballer. Hij won met Borussia Mönchengladbach, Real Madrid en Neuchâtel Xamax diverse prijzen.

Uli Hoeneß
Voetbaltrainer

Ulrich (Uli) Hoeneß (Ulm, 5 januari 1952) is een voormalig Duits voetballer die bijna zijn hele carrière bij Bayern München speelde. Ook kwam hij uit voor het nationale elftal van West-Duitsland en won hij daarmee het EK Voetbal in 1972 en het WK Voetbal in 1974. Na zijn actieve carrière is hij manager geworden bij zijn oude club Bayern. Deze functie vervulde hij ruim dertig jaar totdat hij in 2009 werd verkozen tot voorzitter van Bayern München als opvolger van Franz Beckenbauer.

Films met de naam Uli

The Chinese Lives of Uli Sigg (2016)

The Chinese Lives of Uli Sigg is een documentaire van filmmaker Michael Schindhelm, uitgebracht in 2016. De Zwitser Uli Sigg had invloed op de verschuiving in het economische beleid van China na het Mao-tijdperk; hij heeft ook 's werelds belangrijkste collectie hedendaagse Chinese kunst aangelegd. Het grootste deel van deze collectie wordt overgebracht naar het in 2019 geopende M+ museum in Hongkong. Een documentaire over ondernemer, diplomaat en kunstverzamelaar Uli Sigg en de gespannen sociaal-politieke context van China's voortdurende transformatie sinds de jaren zeventig.

Geografie met de naam Uli

Rivier: Uli

Uli is een rivier. De Uli is een een zijrivier van de Prinzapolkarivier in Nicaragua

Namen die lijken op Uli

Ali   -   Ela   -   Eli   -   Els   -   Ola   -   Ole   -   Ulbe   -   Ulf   -   Ulises   -   Ulka   -   Ull   -   Ulla

Hoe spel ik de naam Uli?

Internationaal alfabet

 • U Uppsala
 • L Liverpool
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • U Ursula
 • L Lorenzo
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • U Uniform
 • L Lima
 • I India

Zo spel je Uli met gebarentaal.

gebarentaal letter u
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Uli in braille

u
l
i

Zo sein je Uli in morsecode

· · —
· — · ·
· ·

Zo sein je Uli met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter u
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Uli bekijken?

Top 9 unisex met 3 letters