Fayèn Geboortekaartje naam Fayèn m2

Betekenis Fayèn

Beukenbos, Plaats beplant met beuken (het Latijnse fagea) Wennen (Slowaaks), Vertrouwen, Geloof
Meer informatie

Geslacht

Fayèn wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Fayèn is Nederlands

Fayèn is afgeleid van de naam Vajèn

Naamsopbouw

Fayèn is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter F en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 3 medeklinkers (f, y, n).

Populariteit van de naam Fayèn

Fayèn is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Fayèn tussen 2013 en 2023.

 • Fayèn is 38x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Fayèn maak je ook deze babynaam:
Fayèn wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Fayèn

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Fayèn is een mooie en speciale meisjesnaam. Speciaal, want wereldwijd komt de voornaam weinig voor. De naam Fayenn (en ook Fayèn, Vayenne en Vajen !) komen eigenlijk alleen voor in ... Nederland! De betekenis van de naam “Fayen” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. De naam Fayèn kan een afgeleide zijn van de naam Vajen. Of kan zijn afgeleid van de Franse achternaam Fayen. De naam Fayèn is meest waarschijnlijk een zelf bedachte naam die in korte tijd erg populair geworden is. Fayèn is meest waarschijnlijk al weer een nieuwere variant van de al jonge naam Vajèn. Ook die naam komt eigenlijk alleen voor in Nederland. De naam Vajèn is mogelijk een variant op namen als Viènna, Fabiënne, Faye en Fiene. Er is geen specifieke betekenis in het Nederlands. In andere talen heeft het woord 'vajèn' wel een betekenis. In het Slowaaks betekent het bijvoorbeeld wennen. Varianten van de naam zijn verder Fayenne, Fayèn, Vayen en Vayèn. Spellingsvarianten van de naam zelf die ook echt bestaan in Nederland zijn onder meer ook ook Fayen , Fayén , Fàyen , Fayên en Fáyen. In de USA en Duitsland komt de naam Vajen voor als achternaam. En ook Fayen komt als achternaam voor, denk bijvoorbeeld aan de autocoureur Lino Fayen. De achternaam Fayen komt regelmatig voor in Frankrijk. Veel Franse voornamen zijn afgeleid van familienamen of achternamen (een patroniem dus). En die familienamen of achternamen zijn vaak weer te herleiden naar een locatie (regio, stad of dorp), een omschrijving van een locatie (in bos, bij water, op de hei), een beroep of een uiterlijk kenmerk (rood haar, donkere huid, grote neus (ja, echt waar)). Zo ook bij de achternaam Fayen. Fayen is een achternaam afgeleid van 'fay', topografische naam vertegenwoordigt het Latijnse fagea beuk, met de betekenis van 'beukenbos, plaats beplant met beuken', en de domeinnaam wordt een patroniem. Kijk je naar hoe vaak de naam gegeven wordt, dan is de naam Vajen (of varianten als Vàjen en Vajèn) het meest populair (al vakere dan 600 keer), dan Fayenne (ook al 400 keer) dan Vayenne, dan Fayenn. Die laatste naam neemt echter snel toe in populariteit, deels ook door de trend naar steeds kortere namen. Tel je alle varianten van de namen bij elkaar op, dan kom je elk jaar dicht in de buurt bij de top 3 namen zoals Julia, Emma en Anna. En daar zijn veel minder varianten van! Bekende dragers van de naam kom je dan bijna ook alleen in Nederland tegen en zijn ook vaak nog eens jong, omdat de naam zelf jong is. De jongen zangeres en actrice Vajen van den Bosch, kind actrice Fayenn Zuiderduin, kind model Fayènne, het zijn allemaal jonge, Nederlandse meiden met de naam. Ouders in Nederland hebben ook de volgende spelling varianten bij de gemeente aangegeven: Fayen , Fayén , Fàyen , Fayên en Fáyen

Beroemdheden met de naam Fayèn

Lino Fayen
Auto coureur

Léon Marcel Louis Fayen viel voor het eerst op in 1953 toen hij een toerwagenrace won in Montlhéry aan het stuur van een Ferrari. Nadat hij in de jaren vijftig met racen in Frankrijk was begonnen, emigreerde sportwagencoureur Lino Fayen naar Venezuela en genoot daar van een nieuwe carrière.

Namen die lijken op Fayèn

Fanny   -   Fayenn   -   Fayenne   -   Fenn   -   Fenna   -   Fenne   -   Fien   -   Fiene   -   Fiona   -   Fyona   -   Vayèn

Hoe spel ik de naam Fayèn?

Internationaal alfabet

 • F Florida
 • A Amsterdam
 • Y Yokohama
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • F Fatima
 • A Ali
 • Y Yfke
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • F Foxtrot
 • A Alfa
 • Y Yankee
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Fayèn met gebarentaal.

gebarentaal letter f
gebarentaal letter a
gebarentaal letter y
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Fayèn in braille

f
a
y
e
n

Zo sein je Fayèn in morsecode

· · — ·
· —
— · — —
·
— ·

Zo sein je Fayèn met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter f
nautische vlag letter a
nautische vlag letter y
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Fayen bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een F

Top 10 meisjesnamen met 5 letters