Karim Geboortekaartje naam Karim j2

Betekenis Karim

De edelmoedige, Genereus
Meer informatie

Geslacht

Karim wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Karim is Arabisch

Naamsopbouw

Karim is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 3 medeklinkers (k, r, m).

Populariteit van de naam Karim

Karim is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Karim in 2023. De naam Karim is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Karim is 27x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Karim maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Karim

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Karim is een Arabische voornaam voor jongens. De volledige naam is Abdel-Karim of Abdelkarim en is de toevoeging abd met al-karim, een van de 99 Schone Namen van God die alle synoniem staan voor God. Karim betekent zoveel als 'de edelmoedige'. Ook de Koran heet officieel "al Koran al Karim" oftewel "De edele Koran". Varianten van de naam zijn onder meer Kareem, Karam en Kerim. Karim is wel 1 van de meest populaire varianten bij ouders. Kareem is de meest populaire vorm in de VS, dankzij basketballegende Kareem Abdul-Jabbar, maar Karim zit hem op de hielen nadat de naam ook daar een van de snelst stijgende namen van 2022 was. Het recente succes van de Franse voetballer Karim Benzema in het eliteteam Real Madrid kan een rol spelen in de opkomst van de naam. Wordt jullie zoontje een voetbaltalentje? Dan is Karim sowieso een goede naam. Ook Karim Rekik, Karim Azizou en Karim El Ahmadi zijn bekende voetballers met de naam.

Beroemdheden met de naam Karim

Karim Kahn Zand
Vorst

Mohammad Karim Khan Zand (Perzisch: محمدکریم خان زند; c. 1705 - 1779) was de stichter van de Zand-dynastie, regerend van 1751 tot 1779. Hij regeerde over heel Iran (Perzië), behalve Khorasan. Hij regeerde ook over enkele van de Kaukasische landen en bezette Basra enkele jaren.

Karim Rekik
Voetballer

Karim Rekik (Den Haag, 2 december 1994) is een Nederlands voetballer van Tunesische komaf die doorgaans als verdediger speelt. Hij tekende in oktober 2020 een contract tot medio 2025 bij Sevilla, dat hem overnam van Hertha BSC. Eerder speelde hij voor Manchester City, Portsmouth, Blackburn Rovers, PSV en Olympique Marseille. Met PSV werd hij in 2015 kampioen van Nederland. Rekik debuteerde in 2014 in het Nederlands elftal.

Karim Benzema
Voetballer

Karim Mostafa Benzema (Lyon, 19 december 1987) is een Frans voetballer die doorgaans als aanvaller speelt. Hij tekende op 6 juni 2023 een driejarig contract bij het Saoedische Ittihad Club.[2] Benzema debuteerde in 2007 in het Frans voetbalelftal. Benzema won onder andere vijfmaal de UEFA Champions League met Real Madrid, eenmaal de UEFA Nations League met het Frans voetbalelftal en was in 2022 winnaar van de Ballon d'Or.

Karim Ehl Ahmadi
Voetballer

Karim El-Ahmadi Arrousi (Enschede, 27 januari 1985) is een Marokkaans-Nederlands profvoetballer die doorgaans als middenvelder speelde. Hij stopte in januari 2022 met voetballen. El Ahmadi was van 2008 tot 2019 actief voor het Marokkaans voetbalelftal waarvoor hij 62 interlands speelde en één keer scoorde.

Dulé Hill
Acteur

Karim Dulé Hill is een Amerikaans acteur van Jamaicaanse afkomst. Hij werd in 2002 genomineerd voor een Emmy Award voor zijn rol als Charlie Young in de dramaserie The West Wing. Samen met de gehele cast won hij daarvoor zowel in 2001 als 2002 daadwerkelijk Screen Actors Guild Awards.

Films met de naam Karim

Code: Karim (2021)

Code: Karim is een film uit 2021 van regisseur Federico Alotto. Na jaren doorgebracht te hebben in het door oorlog verscheurde Syrië, besluit hij terug te keren naar Italië, om eindelijk zijn verschrikkelijke ervaringen achter zich te laten en zijn leven terug te krijgen. Maar daarvoor zal hij een zeer hoge prijs moeten betalen.

Namen die lijken op Karim

Karam   -   Kerem

Artikelen over de naam Karim

Hoe spel ik de naam Karim?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • I Italia
 • M Madagaskar

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • A Ali
 • R Ruben
 • I Iris
 • M Mila

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • A Alfa
 • R Romeo
 • I India
 • M Mike

Zo spel je Karim met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter i
gebarentaal letter m

Zo schrijf je Karim in braille

k
a
r
i
m

Zo sein je Karim in morsecode

— · —
· —
· — ·
· ·
— —

Zo sein je Karim met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter i
nautische vlag letter m

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Karim bekijken?

Top 10 jongensnamen met een K

Top 10 jongensnamen met 5 letters