Fay

Betekenis Fay

Fee, Geloof
Meer informatie

Geslacht

Fay wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Fay is Engels

Naamsopbouw

Fay is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter F en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, y) en 1 medeklinker (f).

Populariteit van de naam Fay

Fay is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2021. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Fay tussen 2003 en 2021.

  • Fay is 144x gegeven als voornaam in 2021

Geboortekaartjes met de naam Fay

Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

Toelichting herkomst en betekenis

Fay is een meisjesnaam. De naam Fay is een Engelse meisjesnaam, een verkorting van 'fairy' en betekent "fee". Het oudengelse faie, fei betekent een plaats of persoon bezeten met magische eigenschappen. Fay kan ook verwijzen naar Faith, en betekent dan Geloof. Fay, ook wel gespeld als Faye is, net als de neven May/Mae en Ray/Rae populair als tweede naam in Engelstalige landen. In Nederland neemt de populariteit van de naam toe, omdat het een mooie korte naam is. Oorspronkelijk was Fay vooral een achternaam. Morgan le Fay, was een krachtige tovenares in de Arthur-legendes. Twee prominente Fay W.'s zijn de Britse romanschrijver Fay Weldon en actrice Fay Wray (meest bekend omdat ze in de hand van King Kong zit, in de film van 1933). En er is een personage genaamd Fay in Nathanael West's The Day of the Locust. De bekendste Faye is actrice Dunaway.

Beroemdheden met de naam Fay

Fay Dunaway
Actrice

Dorothy Faye Dunaway (Bascom (Florida), 14 januari 1941) is een Amerikaans actrice. Haar filmdebuut maakte ze in 1967, toen ze in Hurry Sundown speelde. In datzelfde jaar speelde ze Bonnie in de film Bonnie and Clyde. Deze rol leverde haar een Oscar-nominatie op. Ook voor haar rol in Chinatown (1974) werd ze voor een Oscar genomineerd. In 1976 won ze een Oscar voor de beste vrouwelijke hoofdrol in de film Network.

Fay Wray
Actrice

Vina Fay Wray was een Canadees-Amerikaans actrice. Ze is het bekendst van de film King Kong uit 1933. Ze startte haar carrière in het tijdperk van de stomme film en bleef acteren tot in de jaren zestig. Tot 1980 verscheen ze nog sporadisch als actrice.

Namen die lijken op Fay

  -   Faya   -   Fayah   -   Faye   -   Fayèn   -   Fayenn   -   Fayenne   -   Fayette   -   Faylinn   -   Fee   -   Fem   -   Fie   -   Flo   -   Kay

Hoe spel ik de naam Fay?

Internationaal alfabet

  • F Florida
  • A Amsterdam
  • Y Yokohama

Nederlands alfabet

  • F Ferdinand
  • A Anna
  • Y Ypsilon

NAVO-alfabet

  • F Foxtrot
  • A Alfa
  • Y Yankee

Zo spel je Fay met gebarentaal.

gebarentaal letter f
gebarentaal letter a
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Fay in braille

f
a
y

Zo sein je Fay in morsecode

· · — ·
· —
— · — —

Zo sein je Fay met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter f
nautische vlag letter a
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Fay bekijken?