Fay Geboortekaartje naam Fay m2

Betekenis Fay

Fee, Geloof
Meer informatie

Geslacht

Fay wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Fay is Engels

Naamsopbouw

Fay is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter F en is opgebouwd uit 1 klinkers (a) en 2 medeklinker (f, y).

Populariteit van de naam Fay

Fay is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Fay tussen 2003 en 2023. De naam Fay is minder populair geworden.

 • Fay is 113x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 11x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Fay

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Fay is een meisjesnaam. De naam Fay is een Engelse meisjesnaam, een verkorting van 'fairy' en betekent "fee". Het oudengelse faie, fei betekent een plaats of persoon bezeten met magische eigenschappen. Fay kan ook verwijzen naar Faith, en betekent dan Geloof. Fay, ook wel gespeld als Faye is, net als de neven May/Mae en Ray/Rae populair als tweede naam in Engelstalige landen. In Nederland neemt de populariteit van de naam toe, omdat het een mooie korte naam is. In de Verenigde Staten geven ouders in 1 op de 10 keer de naam aan een zoon. Oorspronkelijk was Fay vooral een achternaam. Morgan le Fay, was een krachtige tovenares in de Arthur-legendes. Twee prominente Fay W.'s zijn de Britse romanschrijver Fay Weldon en actrice Fay Wray (meest bekend omdat ze in de hand van King Kong zit, in de film van 1933). En er is een personage genaamd Fay in Nathanael West's The Day of the Locust. De bekendste Faye is actrice Dunaway. Denk je dat je dochter een acteertalentje wordt, dan zit je met Fay helemaal goed. Naast Fay Dunaway, zijn ook Fay Bainter, Fay Wray, Fay Mckenzie, Fay Holden en Fay Masterson ook bekende actrices.

Beroemdheden met de naam Fay

Fay Holden
Actrice

Dorothy Fay Hammerton, professioneel bekend als Fay Holden, was een in Engeland geboren Amerikaanse actrice. Ze stond al vroeg in haar carrière bekend als Gaby Fay.

Morgan le Fay
Personage

Morgana (en: Morgan le Fay), ook wel Morgain, Morgaine, Morgane of een andere naam van deze klank, genoemd, was de dochter van Igraine en Gorlois en halfzus van koning Arthur. Ze was een machtige fee, magiër, tovenares in de Arthur-legende.

Fay Dunaway
Actrice

Dorothy Faye Dunaway (Bascom (Florida), 14 januari 1941) is een Amerikaans actrice. Haar filmdebuut maakte ze in 1967, toen ze in Hurry Sundown speelde. In datzelfde jaar speelde ze Bonnie in de film Bonnie and Clyde. Deze rol leverde haar een Oscar-nominatie op. Ook voor haar rol in Chinatown (1974) werd ze voor een Oscar genomineerd. In 1976 won ze een Oscar voor de beste vrouwelijke hoofdrol in de film Network.

Fay Wray
Actrice

Vina Fay Wray was een Canadees-Amerikaans actrice. Ze is het bekendst van de film King Kong uit 1933. Ze startte haar carrière in het tijdperk van de stomme film en bleef acteren tot in de jaren zestig. Tot 1980 verscheen ze nog sporadisch als actrice.

Boeken met de naam Fay

Zomer van Fay en Mascha
Auteur: Mirjam Mouse

Zomer van Fay en Mascha is een kinderboek van Mirjam Mouse. Fay en haar beste vriendin Marscha krijgen allebei een baantje in De StrandTent (DST). Het wordt een zomer vol liefde en avontuur en met heel veel coole feestjes. De seizoenskrachten van DST zijn errúg leuk en zelfs Fay raakt tot over haar oren verliefd. Maar er gebeuren ook vervelende dingen. Als iemand de inboedel van De StrandTent kort en klein slaat, zijn de meiden vast van plan om de dader te ontmaskeren. En wat is toch dat rode gevaar, waarvoor Marscha moet oppassen?

Namen die lijken op Fay

Day   -   Fae   -   Faya   -   Fayah   -   Faye   -   Fayèn   -   Fayenn   -   Fayenne   -   Fayette   -   Faylinn   -   Fee   -   Fem   -   Fey   -   Fie   -   Flo   -   Kay   -   May

Hoe spel ik de naam Fay?

Internationaal alfabet

 • F Florida
 • A Amsterdam
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • F Fatima
 • A Ali
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • F Foxtrot
 • A Alfa
 • Y Yankee

Zo spel je Fay met gebarentaal.

gebarentaal letter f
gebarentaal letter a
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Fay in braille

f
a
y

Zo sein je Fay in morsecode

· · — ·
· —
— · — —

Zo sein je Fay met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter f
nautische vlag letter a
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Fay bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een F

Top 10 meisjesnamen met 3 letters