Jongensnamen met een P

Jongensnamen die beginnen met letter P waslijn

Namen van jongens die beginnen met de letter P

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter P. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een P. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een P op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een P op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter P.

Top 10 jongens namen met een P volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 1.05% begint met een P?

Top 10 jongens namen met een P van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 1.99% begint met de letter P?

Geboortekaartjes met de de letter p

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een P

Namen met de beginletter P

Wat een geluk: je mag op zoek naar een naam voor je kindje! Het uitkiezen van de naam voor je spruit is een belangrijke taak. Het kindje draagt de naam immers zijn hele leven met zich mee. Toch is de zoektocht naar een voornaam vooral heel leuk. Als je de juiste naam eenmaal hebt gevonden, kun je al helemaal niet meer wachten tot je baby’tje wordt geboren! Ga je voor één van de jongensnamen met een P?

Help!

Tijdens de zoektocht naar de perfecte naam is alle hulp welkom. Daarom hebben we lijsten met namen gemaakt voor het hele alfabet. Voor suggesties voor een jongensnaam ben je op de juiste pagina beland. We geven je een overzicht van mogelijke namen die beginnen met een P.

Baby’s eerste woordjes

Een van de eerste medeklinkers die kinderen kunnen zeggen is de P. Vandaar dat ‘papa’ een van baby’s eerste woordjes is. (Geen zorgen: ook het woordje ‘mama’ bevat klanken die kinderen al snel kunnen uitspreken.) Een voordeel van namen met de beginletter P is dus dat je kindje zijn eigen naam waarschijnlijk al vroeg kan zeggen. Behalve als je voor een van de lange en wat moeilijkere namen met een P kiest.

Hoe klinkt de P?

De P is een plofklank die je met beide lippen vormt. De klank wordt een plofklank genoemd, omdat de lucht met een ‘plof’ uit de mond komt wanneer je hem uitspreekt. Namen die beginnen met een P hebben als tweede letter vaak een klinker: een a, e, i, o of u. Doordat je mond open is als je een klinker vormt, wordt de plofklank van de P extra benadrukt. Naast klinkers komen er ook medeklinkers voor als tweede letter na de P, zoals de h. De combinatie Ph- wordt uitgesproken als een f-klank.

Een jongensnaam met een P

Namen met een P kunnen kort en krachtig zijn. De Nederlandse jongensnaam Pim is hier een goed voorbeeld van. Wist je trouwens dat deze naam is afgeleid van Willem? Een andere jongensnaam met een P is Pepijn. Dit is een bakernaam, wat betekent dat de naam door kinderen verbasterd is. In de vroege middeleeuwen was deze naam heel populair. Als je op zoek bent naar een meer internationale naam, zijn Peter en Philip leuke namen met de beginletter P. Een minder vaak gehoorde, maar even internationale naam is Pelle. In onze lijst met namen die beginnen met een ‘P’ vind je nog meer leuke jongensnamen!

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter P?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter P. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van jongensnamen van vorig jaar 1.05% begint met een P. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 1.99% met de letter P!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet