Jongensnamen met een P

Top 10 jongensnamen die beginnen met een P

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter P? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een P volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Pepijn
  2. Pim
  3. Pieter
  4. Philip
  5. Pelle
  6. Philippe
  7. Peter

Namen met de beginletter P

Wat een geluk: je mag op zoek naar een naam voor je kindje! Het uitkiezen van de naam voor je spruit is een belangrijke taak. Het kindje draagt de naam immers zijn hele leven met zich mee. Toch is de zoektocht naar een voornaam vooral heel leuk. Als je de juiste naam eenmaal hebt gevonden, kun je al helemaal niet meer wachten tot je baby’tje wordt geboren! Ga je voor één van de jongensnamen met een P?

Help!

Tijdens de zoektocht naar de perfecte naam is alle hulp welkom. Daarom hebben we lijsten met namen gemaakt voor het hele alfabet. Voor suggesties voor een jongensnaam ben je op de juiste pagina beland. We geven je een overzicht van mogelijke namen die beginnen met een P.

Baby’s eerste woordjes

Een van de eerste medeklinkers die kinderen kunnen zeggen is de P. Vandaar dat ‘papa’ een van baby’s eerste woordjes is. (Geen zorgen: ook het woordje ‘mama’ bevat klanken die kinderen al snel kunnen uitspreken.) Een voordeel van namen met de beginletter P is dus dat je kindje zijn eigen naam waarschijnlijk al vroeg kan zeggen. Behalve als je voor een van de lange en wat moeilijkere namen met een P kiest.

Hoe klinkt de P?

De P is een plofklank die je met beide lippen vormt. De klank wordt een plofklank genoemd, omdat de lucht met een ‘plof’ uit de mond komt wanneer je hem uitspreekt. Namen die beginnen met een P hebben als tweede letter vaak een klinker: een a, e, i, o of u. Doordat je mond open is als je een klinker vormt, wordt de plofklank van de P extra benadrukt. Naast klinkers komen er ook medeklinkers voor als tweede letter na de P, zoals de h. De combinatie Ph- wordt uitgesproken als een f-klank.

Een jongensnaam met een P

Namen met een P kunnen kort en krachtig zijn. De Nederlandse jongensnaam Pim is hier een goed voorbeeld van. Wist je trouwens dat deze naam is afgeleid van Willem? Een andere jongensnaam met een P is Pepijn. Dit is een bakernaam, wat betekent dat de naam door kinderen verbasterd is. In de vroege middeleeuwen was deze naam heel populair. Als je op zoek bent naar een meer internationale naam, zijn Peter en Philip leuke namen met de beginletter P. Een minder vaak gehoorde, maar even internationale naam is Pelle. In onze lijst met namen die beginnen met een ‘P’ vind je nog meer leuke jongensnamen!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet