Jongensnamen met een N

Jongensnamen die beginnen met letter N waslijn

Namen van jongens die beginnen met de letter N

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter N. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een N. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een N op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een N op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter N.

Top 10 jongens namen met een N volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 5.02% begint met een N?

Top 10 jongens namen met een N van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 4.84% begint met de letter N?

Geboortekaartjes met de de letter n

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een N

Namen met de beginletter N

Ieder kindje is uniek en verdient een bijzondere naam die bij hem past. Het is dus logisch dat je goed nadenkt over de voornaam van je baby. Zoek je de perfecte jongensnaam? En ben je benieuwd naar jongensnamen met een N? Lees dan verder!

Een slang als basis

De letter N gaat terug op een hiëroglief van een slang. In Egypte werd dit pictogram echter uitgesproken als een J. Door de invloed van verschillende volkeren is de klank uiteindelijk geëvolueerd naar een n-klank. In het Nederlands is de N veruit de meest gebruikte medeklinker. Ondanks dat de letter heel vaak voorkomt in onze taal, wordt hij niet even vaak uitgesproken. Aan het einde van een woord wordt de -n in spreektaal vaak weggelaten. Dit gebeurt ook met andere letters. Spreek namen dan ook altijd hardop uit om te horen hoe ze nou echt klinken.

Hoe klinkt de N?

De N kan in woorden worden gecombineerd met een G, wat de nasale ng-klank oplevert, of met de J, zoals in het woord plunje. Deze combinaties komen niet vaak voor in namen met een N. Als beginletter wordt de N altijd gevolgd door de klinkers a, e, i, o en u of door de y. Namen met de beginletter N hebben als tweede en derde letter ook wel eens -ie of -oa. Kijk maar eens in de lijst hieronder!

Een jongensnaam met een N

Zoals gezegd is de letter N de medeklinker die in het Nederlands het meest gebruikt wordt. Er zijn dan ook veel namen die beginnen met een N. Een jongensnaam die al jaren met stip op 1 staat is Noah. Deze Hebreeuwse naam komt heel veel voor in Nederland. Een andere bekende jongensnaam met een N is Nick. Als je deze naam kiest voor je kindje, deelt hij zijn naam met veel beroemde Amerikaanse acteurs en zangers! Zoek je een naam die minder gangbaar is, dan zijn Naud en Nino goede opties. Ook bijzonder is de Bijbelse naam Noam, die lieflijkheid of vriendelijkheid betekent. Er zijn dus genoeg verschillende soorten namen met de beginletter N.

De perfecte naam

Hieronder vind je nog veel meer namen met een N. Misschien zit dé naam voor jouw zoontje er wel tussen! Schrijf de namen die je een goed gevoel geven op, combineer ze met de achternaam en denk er rustig over na. Zo kom je vanzelf tot de perfecte naam.

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter N?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter N. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van jongensnamen van vorig jaar 5.02% begint met een N. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 4.84% met de letter N!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet