Jongensnamen met een N

Top 10 jongensnamen die beginnen met een N

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter N? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een N volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Noah
  2. Noud
  3. Nolan
  4. Nathan
  5. Niek
  6. Nouri
  7. Novan
  8. Niels
  9. Noël
  10. Noan

Namen met de beginletter N

Ieder kindje is uniek en verdient een bijzondere naam die bij hem past. Het is dus logisch dat je goed nadenkt over de voornaam van je baby. Zoek je de perfecte jongensnaam? En ben je benieuwd naar jongensnamen met een N? Lees dan verder!

Een slang als basis

De letter N gaat terug op een hiëroglief van een slang. In Egypte werd dit pictogram echter uitgesproken als een J. Door de invloed van verschillende volkeren is de klank uiteindelijk geëvolueerd naar een n-klank. In het Nederlands is de N veruit de meest gebruikte medeklinker. Ondanks dat de letter heel vaak voorkomt in onze taal, wordt hij niet even vaak uitgesproken. Aan het einde van een woord wordt de -n in spreektaal vaak weggelaten. Dit gebeurt ook met andere letters. Spreek namen dan ook altijd hardop uit om te horen hoe ze nou echt klinken.

Hoe klinkt de N?

De N kan in woorden worden gecombineerd met een G, wat de nasale ng-klank oplevert, of met de J, zoals in het woord plunje. Deze combinaties komen niet vaak voor in namen met een N. Als beginletter wordt de N altijd gevolgd door de klinkers a, e, i, o en u of door de y. Namen met de beginletter N hebben als tweede en derde letter ook wel eens -ie of -oa. Kijk maar eens in de lijst hieronder!

Een jongensnaam met een N

Zoals gezegd is de letter N de medeklinker die in het Nederlands het meest gebruikt wordt. Er zijn dan ook veel namen die beginnen met een N. Een jongensnaam die al jaren met stip op 1 staat is Noah. Deze Hebreeuwse naam komt heel veel voor in Nederland. Een andere bekende jongensnaam met een N is Nick. Als je deze naam kiest voor je kindje, deelt hij zijn naam met veel beroemde Amerikaanse acteurs en zangers! Zoek je een naam die minder gangbaar is, dan zijn Naud en Nino goede opties. Ook bijzonder is de Bijbelse naam Noam, die lieflijkheid of vriendelijkheid betekent. Er zijn dus genoeg verschillende soorten namen met de beginletter N.

De perfecte naam

Hieronder vind je nog veel meer namen met een N. Misschien zit dé naam voor jouw zoontje er wel tussen! Schrijf de namen die je een goed gevoel geven op, combineer ze met de achternaam en denk er rustig over na. Zo kom je vanzelf tot de perfecte naam.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet