Jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen die beginnen met een S

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter S? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een S volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Sem
  2. Sam
  3. Siem
  4. Stijn
  5. Sven
  6. Samuel
  7. Senn
  8. Sepp
  9. Stef
  10. Stan

Namen met de beginletter S

Het is wellicht een van de moeilijkste dingen om te doen tijdens je zwangerschap: een naam kiezen. Ga je voor traditioneel, vernoem je je zoontje naar iemand, of heb je misschien liever een moderne jongensnaam die niet vaak voorkomt? Er zijn zoveel mogelijkheden en om je een beetje houvast te bieden, hebben we hier voor jou alle jongensnamen met een S.

Sigma, sigj, sh? – De S en zijn geschiedenis

De letter S werd oorspronkelijk, in het Semetische alfabet, uitgesproken als een sh, zoals wij shirt of de ch in chocolade uit zouden spreken. De Grieken kenden deze klank echter niet, en spraken de letter S uit op de manier die ons bekend is. Hun S werd afgeleid van het Griekse woord voor sissen, sigj, en werd de achttiende letter van hun alfabet: sigma.
Ook wordt de S in sommige vakgebieden als afkorting gebruikt; op een kompas of landkaart staat de letter er als aanduiding voor het zuiden, in de muziek is het een afkorting voor solo of soprano en in de scheikunde wordt het gebruikt voor zwavel.
Namen met de beginletter S kenmerken zich door hun zachte, lieve klank omdat de stembanden met het uitspreken van de S niet meetrillen. Maar vrees niet: een jongensnaam met een S hoeft niet alleen maar zacht en lief te klinken, er zijn ook genoeg stoere opties.

Zoveel mogelijkheden voor namen met een S

Omdat de S een veelzijdige klank is die in verschillende talen voorkomt, zijn er talloze mogelijkheden. Namen die beginnen met een S kunnen ontzettend internationaal klinken maar ook typisch Hollands zijn: je kan met deze beginletter alle kanten op.
Wil je iets traditioneels, dan kan je bijvoorbeeld gaan voor een naam als Samuel. Deze Bijbelse naam wordt al jaren gebruikt en is makkelijk af te korten naar Sam of Sammy. Andere namen met de beginletter S die we minder vaak horen maar minstens zo leuk zijn, zijn Siem of Seppe. Deze typisch Hollandse namen krijgen door de korte klank een stoere, speelse uitstraling. Verder is een leuke mogelijkheid voor een jongensnaam met een S de oorsprokelijk Schotse naam Scott. Perfect als je op zoek bent naar iets internationaals.

Heb je nog wat meer inspiratie nodig in de zoektocht naar de perfecte jongensnaam? Maak je geen zorgen! Hieronder hebben we nog veel andere namen die beginnen met een S.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet