Jongensnamen met een S

Jongensnamen die beginnen met letter S waslijn

Namen van jongens die beginnen met de letter S

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter S. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een S. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een S op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een S op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter S.

Top 10 jongens namen met een S volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 7.82% begint met een S?

Top 10 jongens namen met een S van april 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 6.53% begint met de letter S?

Geboortekaartjes met de de letter s

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een S

Namen met de beginletter S

Het is wellicht een van de moeilijkste dingen om te doen tijdens je zwangerschap: een naam kiezen. Ga je voor traditioneel, vernoem je je zoontje naar iemand, of heb je misschien liever een moderne jongensnaam die niet vaak voorkomt? Er zijn zoveel mogelijkheden en om je een beetje houvast te bieden, hebben we hier voor jou alle jongensnamen met een S.

Sigma, sigj, sh? – De S en zijn geschiedenis

De letter S werd oorspronkelijk, in het Semetische alfabet, uitgesproken als een sh, zoals wij shirt of de ch in chocolade uit zouden spreken. De Grieken kenden deze klank echter niet, en spraken de letter S uit op de manier die ons bekend is. Hun S werd afgeleid van het Griekse woord voor sissen, sigj, en werd de achttiende letter van hun alfabet: sigma.
Ook wordt de S in sommige vakgebieden als afkorting gebruikt; op een kompas of landkaart staat de letter er als aanduiding voor het zuiden, in de muziek is het een afkorting voor solo of soprano en in de scheikunde wordt het gebruikt voor zwavel.
Namen met de beginletter S kenmerken zich door hun zachte, lieve klank omdat de stembanden met het uitspreken van de S niet meetrillen. Maar vrees niet: een jongensnaam met een S hoeft niet alleen maar zacht en lief te klinken, er zijn ook genoeg stoere opties.

Zoveel mogelijkheden voor namen met een S

Omdat de S een veelzijdige klank is die in verschillende talen voorkomt, zijn er talloze mogelijkheden. Namen die beginnen met een S kunnen ontzettend internationaal klinken maar ook typisch Hollands zijn: je kan met deze beginletter alle kanten op.
Wil je iets traditioneels, dan kan je bijvoorbeeld gaan voor een naam als Samuel. Deze Bijbelse naam wordt al jaren gebruikt en is makkelijk af te korten naar Sam of Sammy. Andere namen met de beginletter S die we minder vaak horen maar minstens zo leuk zijn, zijn Siem of Seppe. Deze typisch Hollandse namen krijgen door de korte klank een stoere, speelse uitstraling. Verder is een leuke mogelijkheid voor een jongensnaam met een S de oorsprokelijk Schotse naam Scott. Perfect als je op zoek bent naar iets internationaals.

Heb je nog wat meer inspiratie nodig in de zoektocht naar de perfecte jongensnaam? Maak je geen zorgen! Hieronder hebben we nog veel andere namen die beginnen met een S.

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter S?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter S. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van jongensnamen van vorig jaar 7.82% begint met een S. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 6.53% met de letter S!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet