Jongensnamen met een K

Jongensnamen met de letter K

Als je in verwachting bent, ben je met heel veel dingen bezig. Niet alleen met alles wat er in je lichaam gebeurt, maar ook met van alles voor wanneer de baby straks is geboren. Je moet de babykamer inrichten, kleertjes in verschillende maten kopen, geboortekaartjes uitzoeken en natuurlijk een voornaam voor de baby in je buik uitzoeken. Misschien weet je al dat je straks een jongetje krijgt. Of is het nog een verrassing? In beide gevallen moet je op zoek naar een mooie, bijzondere jongensnaam voor je nieuwe spruit. Jongensnamen met een K bijvoorbeeld.

Namen met de beginletter K zijn stoer

Namen die beginnen met een K zijn meestal stoer vanwege de wat hardere klank, zeker als het om een jongensnaam gaat. Maar dat hoeft natuurlijk niet de reden te zijn dat jij voor je kindje namen met een K zoekt. Misschien passen deze voornamen gewoon heel mooi bij de achternaam die je baby straks krijgt. Als die achternaam ook begint met een K, krijg je een heel fraai effect. Of stel dat je je kindje wilt vernoemen naar een familielid, bijvoorbeeld een opa, maar je vindt de voornaam zelf niet echt mooi. Als je dan kiest voor een naam die met dezelfde letter begint, is dat een goede oplossing voor zowel jezelf als voor de toekomstige opa.

Wat weet je over de letter K?

De letter K komt van de oud-Griekse letter Κappa. Het is de elfde letter van ons alfabet en is een van de negentien medeklinkers. Heel veel Nederlandse woorden bevatten deze letter. Maar in bijvoorbeeld het Spaans zie je de K eigenlijk alleen maar in buitenlandse woorden. Dit geldt ook voor de Italiaanse taal. Voor je baby kun je dus geen typisch Spaanse of Italiaanse namen met een K kiezen. Dan moet je toch echt een andere beginletter uitzoeken.

Mogelijke jongensnamen met een K

Of je nou op zoek bent naar een jongensnaam die traditioneel is of kort en stoer: je hebt veel keus uit namen die beginnen met een K. Van heel aparte namen die je bijna nooit hoort tot heel populaire. Voor jongens zijn de populairste namen met de beginletter K op dit moment Karel, Kas en Kris. Maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden voor ouders die op zoek zijn naar een leuke jongensnaam met een K. Wat dacht je bijvoorbeeld van klinkende namen als Kasper en Krijn?

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet