Jongensnamen met een K

Jongensnamen die beginnen met letter K waslijn

Namen van jongens die beginnen met de letter K

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter K. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een K. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een K op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een K op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter K.

Top 10 jongens namen met een K volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 2.45% begint met een K?

Top 10 jongens namen met een K van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 3.37% begint met de letter K?

Geboortekaartjes met de de letter k

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een K

Jongensnamen met de letter K

Als je in verwachting bent, ben je met heel veel dingen bezig. Niet alleen met alles wat er in je lichaam gebeurt, maar ook met van alles voor wanneer de baby straks is geboren. Je moet de babykamer inrichten, kleertjes in verschillende maten kopen, geboortekaartjes uitzoeken en natuurlijk een voornaam voor de baby in je buik uitzoeken. Misschien weet je al dat je straks een jongetje krijgt. Of is het nog een verrassing? In beide gevallen moet je op zoek naar een mooie, bijzondere jongensnaam voor je nieuwe spruit. Jongensnamen met een K bijvoorbeeld.

Namen met de beginletter K zijn stoer

Namen die beginnen met een K zijn meestal stoer vanwege de wat hardere klank, zeker als het om een jongensnaam gaat. Maar dat hoeft natuurlijk niet de reden te zijn dat jij voor je kindje namen met een K zoekt. Misschien passen deze voornamen gewoon heel mooi bij de achternaam die je baby straks krijgt. Als die achternaam ook begint met een K, krijg je een heel fraai effect. Of stel dat je je kindje wilt vernoemen naar een familielid, bijvoorbeeld een opa, maar je vindt de voornaam zelf niet echt mooi. Als je dan kiest voor een naam die met dezelfde letter begint, is dat een goede oplossing voor zowel jezelf als voor de toekomstige opa.

Wat weet je over de letter K?

De letter K komt van de oud-Griekse letter Κappa. Het is de elfde letter van ons alfabet en is een van de negentien medeklinkers. Heel veel Nederlandse woorden bevatten deze letter. Maar in bijvoorbeeld het Spaans zie je de K eigenlijk alleen maar in buitenlandse woorden. Dit geldt ook voor de Italiaanse taal. Voor je baby kun je dus geen typisch Spaanse of Italiaanse namen met een K kiezen. Dan moet je toch echt een andere beginletter uitzoeken.

Mogelijke jongensnamen met een K

Of je nou op zoek bent naar een jongensnaam die traditioneel is of kort en stoer: je hebt veel keus uit namen die beginnen met een K. Van heel aparte namen die je bijna nooit hoort tot heel populaire. Voor jongens zijn de populairste namen met de beginletter K op dit moment Karel, Kas en Kris. Maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden voor ouders die op zoek zijn naar een leuke jongensnaam met een K. Wat dacht je bijvoorbeeld van klinkende namen als Kasper en Krijn?

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter K?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter K. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van jongensnamen van vorig jaar 2.45% begint met een K. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 3.37% met de letter K!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet