Jongensnamen met een O

Top 10 jongensnamen die beginnen met een O

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter O? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een O volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Olivier
  2. Owen
  3. Otis
  4. Oliver
  5. Oscar
  6. Odin
  7. Omar
  8. Olaf
  9. Ole
  10. Oskar

Namen met de beginletter O

Als je een kindje verwacht is een van de leukste dingen om te doen het uitkiezen van de naam. Maar waar moet je beginnen? Je kunt een voorkeur hebben voor een beginletter, omdat je dat een mooie letter vindt of omdat je denkt dat een naam met deze letter goed past bij de achternaam. Als je op zoek bent naar een jongensnaam ben je hier aan het goede adres. Op deze pagina bieden we je inspiratie voor namen die beginnen met een O. Jongensnamen met een O zijn niet zomaar namen. Lees dit artikel maar eens door!

De O klinkt zoals jij het wilt

De O is een oneindige letter die op de vijftiende plek in ons alfabet staat. Het is de vierde klinker en de letter wordt op verschillende manieren uitgesproken. De o-klank kan kort of lang zijn. In andere talen dan het Nederlands komt de letter voor met trema’s en accenten, die weer voor een heel andere uitspraak zorgen. De klank van de O hangt af van de letters waarmee je de O combineert. Dit maakt namen met de beginletter O erg verschillend van elkaar!

Het standvastige oog

De oorsprong van de O gaat waarschijnlijk terug op de afbeelding van een oog. De letter is dus niet alleen oneindig, maar ook alziend! Het bijzondere van de O is dat de weergave van de letter vrijwel onveranderd is gebleven sinds de Feniciërs. Andere letters uit ons alfabet kennen een geschiedenis vol verandering, maar de O is gebleven wie hij was. Je bekijkt namen met een O misschien heel anders nu je dit weet.

Namen die beginnen met een O

Een vrolijke en tegelijkertijd chique jongensnaam die in de top-50 van populaire namen staat is Olivier. Dit is een van de weinige langere namen met een O. Meestal is een jongensnaam met een O kort maar krachtig. Denk maar aan Oskar, Olaf en Odin. Een naam die minder vaak voorkomt, maar daarom niet minder leuk is, is Otto. Deze naam is extra bijzonder omdat het een palindroom is en de naam van achteren naar voren gelezen dus hetzelfde is.

Kiezen maar!

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren met deze lijst van namen met de beginletter O. Neem de namen rustig door, spreek ze hardop uit en combineer ze met de achternaam. Wie weet kom je tussen deze namen met een O de perfecte jongensnaam tegen!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet