Jongensnamen met een O

Jongensnamen die beginnen met letter O waslijn

Namen van jongens die beginnen met de letter O

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter O. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een O. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een O op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een O op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter O.

Top 10 jongens namen met een O volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 3.19% begint met een O?

Top 10 jongens namen met een O van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 5.33% begint met de letter O?

Geboortekaartjes met de de letter o

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een O

Namen met de beginletter O

Als je een kindje verwacht is een van de leukste dingen om te doen het uitkiezen van de naam. Maar waar moet je beginnen? Je kunt een voorkeur hebben voor een beginletter, omdat je dat een mooie letter vindt of omdat je denkt dat een naam met deze letter goed past bij de achternaam. Als je op zoek bent naar een jongensnaam ben je hier aan het goede adres. Op deze pagina bieden we je inspiratie voor namen die beginnen met een O. Jongensnamen met een O zijn niet zomaar namen. Lees dit artikel maar eens door!

De O klinkt zoals jij het wilt

De O is een oneindige letter die op de vijftiende plek in ons alfabet staat. Het is de vierde klinker en de letter wordt op verschillende manieren uitgesproken. De o-klank kan kort of lang zijn. In andere talen dan het Nederlands komt de letter voor met trema’s en accenten, die weer voor een heel andere uitspraak zorgen. De klank van de O hangt af van de letters waarmee je de O combineert. Dit maakt namen met de beginletter O erg verschillend van elkaar!

Het standvastige oog

De oorsprong van de O gaat waarschijnlijk terug op de afbeelding van een oog. De letter is dus niet alleen oneindig, maar ook alziend! Het bijzondere van de O is dat de weergave van de letter vrijwel onveranderd is gebleven sinds de Feniciërs. Andere letters uit ons alfabet kennen een geschiedenis vol verandering, maar de O is gebleven wie hij was. Je bekijkt namen met een O misschien heel anders nu je dit weet.

Namen die beginnen met een O

Een vrolijke en tegelijkertijd chique jongensnaam die in de top-50 van populaire namen staat is Olivier. Dit is een van de weinige langere namen met een O. Meestal is een jongensnaam met een O kort maar krachtig. Denk maar aan Oskar, Olaf en Odin. Een naam die minder vaak voorkomt, maar daarom niet minder leuk is, is Otto. Deze naam is extra bijzonder omdat het een palindroom is en de naam van achteren naar voren gelezen dus hetzelfde is.

Kiezen maar!

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren met deze lijst van namen met de beginletter O. Neem de namen rustig door, spreek ze hardop uit en combineer ze met de achternaam. Wie weet kom je tussen deze namen met een O de perfecte jongensnaam tegen!

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter O?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter O. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van jongensnamen van vorig jaar 3.19% begint met een O. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 5.33% met de letter O!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet