Jongensnamen met een G

Jongensnamen die beginnen met letter G waslijn

Namen van jongens die beginnen met de letter G

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter G. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een G. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een G op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een G op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter G.

Top 10 jongens namen met een G volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 1.91% begint met een G?

Top 10 jongens namen met een G van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 2.41% begint met de letter G?

Geboortekaartjes met de de letter g

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een G

Namen met de beginletter G

Je verwacht een kindje en bent eigenlijk al best goed voorbereid. Een van de dingen die je nog rest is de keuze voor een naam. Als je op zoekt bent naar een jongensnaam, moet je echt deze lijst van jongensnamen met een G bekijken. Hier kan zomaar de perfecte naam voor jouw zoontje tussen staan!

De geschiedenis van de G

De letter G is ontstaan door een extra streepje toe te voegen aan de C. Dit deden de Romeinen omdat ze de k en g van elkaar wilden onderscheiden, die allebei door de C werden voorgesteld. De letter G kan op veel verschillende manieren worden geschreven. De gedrukte letter ziet er vaak anders uit een met de hand geschreven G. Zo kunnen namen met een G er op papier steeds anders uitzien.

Een variabele uitspraak

De G kent niet alleen verschillende schrijfwijzen, ook de uitspraak kan verschillen. In Nederland wordt de G op twee manieren uitgesproken, ook wel bekend als de ‘harde g’ en de ‘zachte g’. De ‘harde g’ is een stemhebbende klank, wat betekent dat de stembanden trillen wanneer je deze klank uitspreekt. De ‘zachte g’ daarentegen wordt uitgesproken zonder trillende stembanden. De g-klank wordt in sommige gevallen weergegeven als ch. In combinatie met de n vormt de G de nasale klank ng. Wanneer je de namen met een G van onze lijst uitspreekt, zul je merken dat de beginletter G op veel verschillende manieren kan worden uitgesproken.

Jongensnaam met een G

Een van de meest populaire namen met de beginletter G is Gijs. Deze oer-Hollandse naam stond vroeger al op het leesplankje en is vandaag de dag nog steeds een vaak gegeven jongensnaam. Naast Nederlandse namen zijn er ook veel namen met een G die oorspronkelijk uit een andere taal komen. Zo is Gabriël een Hebreeuwse naam en Giovanni een Italiaanse naam. Bijzondere, niet veelvoorkomende namen die beginnen met een G zijn Gideon en Glenn. Een jongensnaam met een G heeft overigens vaak een interessante geschiedenis!

Een keuze maken

Nu je wat meer weet over de letter G ben je misschien wel nog enthousiaster geworden over een jongensnaam met deze letter. Neem de lijst met namen die beginnen met een G maar eens rustig door en probeer wat namen hardop uit. Je kunt ook altijd een kijkje nemen bij de andere letters van het alfabet om nog meer inspiratie op te doen. Succes met je zoektocht!

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter G?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter G. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van jongensnamen van vorig jaar 1.91% begint met een G. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 2.41% met de letter G!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet