Jongensnamen met een G

Top 10 jongensnamen die beginnen met een G

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter G? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een G volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Gijs
  2. Guus
  3. Gerrit
  4. Gabriel
  5. George
  6. Gabriël
  7. Giovanni
  8. Gideon
  9. Glenn

Namen met de beginletter G

Je verwacht een kindje en bent eigenlijk al best goed voorbereid. Een van de dingen die je nog rest is de keuze voor een naam. Als je op zoekt bent naar een jongensnaam, moet je echt deze lijst van jongensnamen met een G bekijken. Hier kan zomaar de perfecte naam voor jouw zoontje tussen staan!

De geschiedenis van de G

De letter G is ontstaan door een extra streepje toe te voegen aan de C. Dit deden de Romeinen omdat ze de k en g van elkaar wilden onderscheiden, die allebei door de C werden voorgesteld. De letter G kan op veel verschillende manieren worden geschreven. De gedrukte letter ziet er vaak anders uit een met de hand geschreven G. Zo kunnen namen met een G er op papier steeds anders uitzien.

Een variabele uitspraak

De G kent niet alleen verschillende schrijfwijzen, ook de uitspraak kan verschillen. In Nederland wordt de G op twee manieren uitgesproken, ook wel bekend als de ‘harde g’ en de ‘zachte g’. De ‘harde g’ is een stemhebbende klank, wat betekent dat de stembanden trillen wanneer je deze klank uitspreekt. De ‘zachte g’ daarentegen wordt uitgesproken zonder trillende stembanden. De g-klank wordt in sommige gevallen weergegeven als ch. In combinatie met de n vormt de G de nasale klank ng. Wanneer je de namen met een G van onze lijst uitspreekt, zul je merken dat de beginletter G op veel verschillende manieren kan worden uitgesproken.

Jongensnaam met een G

Een van de meest populaire namen met de beginletter G is Gijs. Deze oer-Hollandse naam stond vroeger al op het leesplankje en is vandaag de dag nog steeds een vaak gegeven jongensnaam. Naast Nederlandse namen zijn er ook veel namen met een G die oorspronkelijk uit een andere taal komen. Zo is Gabriël een Hebreeuwse naam en Giovanni een Italiaanse naam. Bijzondere, niet veelvoorkomende namen die beginnen met een G zijn Gideon en Glenn. Een jongensnaam met een G heeft overigens vaak een interessante geschiedenis!

Een keuze maken

Nu je wat meer weet over de letter G ben je misschien wel nog enthousiaster geworden over een jongensnaam met deze letter. Neem de lijst met namen die beginnen met een G maar eens rustig door en probeer wat namen hardop uit. Je kunt ook altijd een kijkje nemen bij de andere letters van het alfabet om nog meer inspiratie op te doen. Succes met je zoektocht!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet