Jongensnamen met een I

Jongensnamen die beginnen met letter I waslijn

Namen van jongens die beginnen met de letter I

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter I. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een I. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een I op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een I op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter I.

Top 10 jongens namen met een I volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 1.77% begint met een I?

Top 10 jongens namen met een I van april 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 2.06% begint met de letter I?

Geboortekaartjes met de de letter i

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een I

Naam met de beginletter I

Je bent op zoek naar een naam voor je kindje. Dat is heel erg leuk om te doen, maar kan ook heel lastig zijn. Om je bij de zoektocht naar de perfecte naam voor het kindje in jouw buik te helpen, hebben we mogelijke namen op een rijtje gezet. Op deze pagina vind je een lijst van jongensnamen met een I.

De I is nummer 1

De Griekse letter jota ligt aan de basis van de I zoals we die nu kennen. De letter is voor de Grieken, net als voor ons, de 9e letter van het alfabet. Bij de Romeinen werd de letter I gebruikt als cijfer voor 1. In het Engels betekent I ‘ik’. Een belangrijke letter dus!

Een jongensnaam met een I is bijzonder

De letter I komt vaak voor in namen, maar namen die beginnen met een I komen niet zo veel voor. Door een naam met de beginletter I te kiezen, geef je jouw zoontje een bijzondere naam. De letter wordt bijna altijd gevolgd door een medeklinker. In combinatie met de A of de J ontstaat er weer een heel ander soort jongensnaam. Kijk maar eens in de lijst!

Een internationale jongensnaam

Veel namen die beginnen met een I hebben hun oorsprong in andere landen en culturen. Een van de in Nederland meest gegeven jongensnamen met een I is Ibrahim, een Arabische jongensnaam. Ook Ivan is een van de populaire namen met een I. Dit is een Slavische naam. Andere namen met de beginletter I die je in onze lijst terugvindt zijn Ilias, een klassieke naam uit het Latijn, Idris, een Welshe naam, en Isaac, een Hebreeuwse naam. Als je jouw zoontje een jongensnaam met een I geeft, is hij dus in internationaal gezelschap.

Een jongensnaam kiezen

De voornaam van je kindje is belangrijk: hij draagt deze naam zijn hele leven met zich mee. Denk dus rustig na over de naam die je je kind wilt geven. Wie weet staat de mooiste naam voor jouw zoon wel in deze lijst met namen met een I. Als je een naam mooi vindt, combineer hem dan ook met de achternaam om erachter te komen hoe het klinkt. Zodra je de perfecte naam voor je kindje hebt gevonden, kun je al helemaal niet meer wachten tot hij er is!

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter I?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter I. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van jongensnamen van vorig jaar 1.77% begint met een I. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 2.06% met de letter I!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet