Jongensnamen met een I

Naam met de beginletter I

Je bent op zoek naar een naam voor je kindje. Dat is heel erg leuk om te doen, maar kan ook heel lastig zijn. Om je bij de zoektocht naar de perfecte naam voor het kindje in jouw buik te helpen, hebben we mogelijke namen op een rijtje gezet. Op deze pagina vind je een lijst van jongensnamen met een I.

De I is nummer 1

De Griekse letter jota ligt aan de basis van de I zoals we die nu kennen. De letter is voor de Grieken, net als voor ons, de 9e letter van het alfabet. Bij de Romeinen werd de letter I gebruikt als cijfer voor 1. In het Engels betekent I ‘ik’. Een belangrijke letter dus!

Een jongensnaam met een I is bijzonder

De letter I komt vaak voor in namen, maar namen die beginnen met een I komen niet zo veel voor. Door een naam met de beginletter I te kiezen, geef je jouw zoontje een bijzondere naam. De letter wordt bijna altijd gevolgd door een medeklinker. In combinatie met de A of de J ontstaat er weer een heel ander soort jongensnaam. Kijk maar eens in de lijst!

Een internationale jongensnaam

Veel namen die beginnen met een I hebben hun oorsprong in andere landen en culturen. Een van de in Nederland meest gegeven jongensnamen met een I is Ibrahim, een Arabische jongensnaam. Ook Ivan is een van de populaire namen met een I. Dit is een Slavische naam. Andere namen met de beginletter I die je in onze lijst terugvindt zijn Ilias, een klassieke naam uit het Latijn, Idris, een Welshe naam, en Isaac, een Hebreeuwse naam. Als je jouw zoontje een jongensnaam met een I geeft, is hij dus in internationaal gezelschap.

Een jongensnaam kiezen

De voornaam van je kindje is belangrijk: hij draagt deze naam zijn hele leven met zich mee. Denk dus rustig na over de naam die je je kind wilt geven. Wie weet staat de mooiste naam voor jouw zoon wel in deze lijst met namen met een I. Als je een naam mooi vindt, combineer hem dan ook met de achternaam om erachter te komen hoe het klinkt. Zodra je de perfecte naam voor je kindje hebt gevonden, kun je al helemaal niet meer wachten tot hij er is!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet