Jongensnamen met een L

Jongensnamen die beginnen met letter L waslijn

Namen van jongens die beginnen met de letter L

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter L. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een L. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een L op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een L op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter L.

Top 10 jongens namen met een L volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 10.67% begint met een L?

Top 10 jongens namen met een L van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 6.70% begint met de letter L?

Geboortekaartjes met de de letter l

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een L

Namen met de beginletter L

Een naam vinden voor je kindje is een hele leuke, maar ook een lastige taak. Er zijn zoveel verschillende namen! Om je bij je zoektocht naar een naam te helpen hebben we een lijst gemaakt met jongensnamen met een L. Wie weet zit de mooiste jongensnaam voor het baby’tje in jouw buik hiertussen! Probeer de namen uit in combinatie met de achternaam van jouw zoontje. Als het goed voelt, weet je dat je de perfecte naam te pakken hebt.

Geschiedenis van de L

De vorm van de letter L is waarschijnlijk gebaseerd op een Egyptisch hiëroglief waarmee een haak of drijfstok om vee voort te drijven werd afgebeeld. De Romeinen gebruikten de L als cijfer voor 50. In het internationale spellingsalfabet staat de L voor Lima en in het Nederlandse telefoonalfabet voor Lodewijk. De letter L is ook de eerste letter van het woord liefde. Namen met een L zijn dus mooie, liefdevolle namen om aan kinderen te geven!

Uitspraak van de L

Op de L volgen de klinkers a, e, i, o en u of de y. De L wordt uitgesproken door je tong tegen je tanden of je gehemelte te zetten en de lucht langs je tong te laten stromen. Welke klinker ook op de L volgt, de plaats van je tong verandert niet. Wel neemt je mond steeds een andere vorm aan. Dat kom door de klinkers. Let er maar eens op als je een jongensnaam met een L uitspreekt.

Namen met de beginletter L

Namen die beginnen met een L zijn heel populair. Denk maar aan Lucas en Levi, die al jarenlang tussen de meest gegeven jongensnamen staan. Mocht je willen voorkomen dat je zoontje met twee of drie andere jongens met dezelfde voornaam in de klas komt, dan zijn er nog genoeg andere opties voor namen met de beginletter L. Het Friese Lieuwe bijvoorbeeld of Luciano, een jongensnaam uit het Latijn. Tussen de namen met een L vind je ook klassiekere namen als Leendert. Waarschijnlijk kom je in onze lijst wel een jongensnaam met een L tegen die je bevalt! Kijk ook eens bij de andere letters van het alfabet om nog meer inspiratie op te doen. We wensen je veel plezier met de zoektocht naar de perfecte naam.

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter L?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter L. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van jongensnamen van vorig jaar 10.67% begint met een L. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 6.70% met de letter L!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet