Jongensnamen met een L

Top 10 jongensnamen die beginnen met een L

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter L? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een L volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Lucas
  2. Levi
  3. Liam
  4. Luca
  5. Luuk
  6. Lars
  7. Lenn
  8. Loek
  9. Logan
  10. Lio

Namen met de beginletter L

Een naam vinden voor je kindje is een hele leuke, maar ook een lastige taak. Er zijn zoveel verschillende namen! Om je bij je zoektocht naar een naam te helpen hebben we een lijst gemaakt met jongensnamen met een L. Wie weet zit de mooiste jongensnaam voor het baby’tje in jouw buik hiertussen! Probeer de namen uit in combinatie met de achternaam van jouw zoontje. Als het goed voelt, weet je dat je de perfecte naam te pakken hebt.

Geschiedenis van de L

De vorm van de letter L is waarschijnlijk gebaseerd op een Egyptisch hiëroglief waarmee een haak of drijfstok om vee voort te drijven werd afgebeeld. De Romeinen gebruikten de L als cijfer voor 50. In het internationale spellingsalfabet staat de L voor Lima en in het Nederlandse telefoonalfabet voor Lodewijk. De letter L is ook de eerste letter van het woord liefde. Namen met een L zijn dus mooie, liefdevolle namen om aan kinderen te geven!

Uitspraak van de L

Op de L volgen de klinkers a, e, i, o en u of de y. De L wordt uitgesproken door je tong tegen je tanden of je gehemelte te zetten en de lucht langs je tong te laten stromen. Welke klinker ook op de L volgt, de plaats van je tong verandert niet. Wel neemt je mond steeds een andere vorm aan. Dat kom door de klinkers. Let er maar eens op als je een jongensnaam met een L uitspreekt.

Namen met de beginletter L

Namen die beginnen met een L zijn heel populair. Denk maar aan Lucas en Levi, die al jarenlang tussen de meest gegeven jongensnamen staan. Mocht je willen voorkomen dat je zoontje met twee of drie andere jongens met dezelfde voornaam in de klas komt, dan zijn er nog genoeg andere opties voor namen met de beginletter L. Het Friese Lieuwe bijvoorbeeld of Luciano, een jongensnaam uit het Latijn. Tussen de namen met een L vind je ook klassiekere namen als Leendert. Waarschijnlijk kom je in onze lijst wel een jongensnaam met een L tegen die je bevalt! Kijk ook eens bij de andere letters van het alfabet om nog meer inspiratie op te doen. We wensen je veel plezier met de zoektocht naar de perfecte naam.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet