Jongensnamen met een H

Top 10 jongensnamen die beginnen met een H

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter H? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een H volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Hugo
  2. Hidde
  3. Hamza
  4. Hendrik
  5. Harvey
  6. Huub
  7. Hein

Namen met de beginletter H

Wat bijzonder dat je binnenkort een kindje verwacht! Een van de leukste momenten tijdens het wachten op je baby is het kiezen van de naam. Dat is een belangrijke taak, aangezien het kleintje hier zijn hele leven mee moet doen. Als je op zoek bent naar een jongensnaam helpen we je graag om inspiratie op te doen. Op deze pagina vind je alle jongensnamen met een H.

Van hek tot H

De allereerste vorm waarin de H voorkwam, in de tijd van de Semieten, was een hek. Door de eeuwen heen evolueerde het pictogram tot de H die we vandaag de dag kennen. De letter H komt niet in alle talen voor. En als de H al voorkomt, wordt hij niet altijd uitgesproken. Het is dus een bijzondere letter die namen die beginnen met een H extra bijzonder maakt!

Een halfzachte H

De H is een medeklinker die we ook wel een halfklinker noemen, omdat de klank niet zo sterk is als de andere medeklinkers. Bij het uitspreken van de letter H laat je de lucht uit je mond stromen. Dat klinkt gemakkelijk, maar dat is het niet altijd, vooral niet als de letter zich middenin een woord bevindt. Voor namen met de beginletter H geldt dit weglaten van de H gelukkig niet! Namen met een H hebben als tweede letter altijd een klinker. Dat kan een a, e, i, o of u zijn en heel soms een y.

Leuke namen met een H

Doordat de letter H niet in alle talen voorkomt, hebben namen met de beginletter H hun oorsprong vaak in Germaanse talen. Hidde komt van bijvoorbeeld van Germaanse namen die beginnen met hild-, wat ‘strijd’ betekent. Een andere Germaanse naam is Hugo, die ‘denkende geest’ of ‘verstand’ betekent. Harvey is een Engelse jongensnaam met een H, die ‘klaar voor de strijd’ betekent. Ondanks de grote invloed van Germaanse talen is een van de meest voorkomende namen die beginnen met een H Hamza, een Arabische jongensnaam die ‘sterk’ betekent.

Kies de perfecte naam!

Nu je helemaal op de hoogte bent van de geschiedenis, klank en mogelijkheden van de letter H, ben je klaar om de lijst met mogelijke namen te bekijken. Het zou zomaar kunnen dat je een jongensnaam met een H kiest voor jouw zoontje!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet