Jongensnamen met een H

Jongensnamen die beginnen met letter H waslijn

Namen van jongens die beginnen met de letter H

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter H. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een H. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een H op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een H op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter H.

Top 10 jongens namen met een H volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 1.67% begint met een H?

Top 10 jongens namen met een H van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 2.24% begint met de letter H?

Geboortekaartjes met de de letter h

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een H

Namen met de beginletter H

Wat bijzonder dat je binnenkort een kindje verwacht! Een van de leukste momenten tijdens het wachten op je baby is het kiezen van de naam. Dat is een belangrijke taak, aangezien het kleintje hier zijn hele leven mee moet doen. Als je op zoek bent naar een jongensnaam helpen we je graag om inspiratie op te doen. Op deze pagina vind je alle jongensnamen met een H.

Van hek tot H

De allereerste vorm waarin de H voorkwam, in de tijd van de Semieten, was een hek. Door de eeuwen heen evolueerde het pictogram tot de H die we vandaag de dag kennen. De letter H komt niet in alle talen voor. En als de H al voorkomt, wordt hij niet altijd uitgesproken. Het is dus een bijzondere letter die namen die beginnen met een H extra bijzonder maakt!

Een halfzachte H

De H is een medeklinker die we ook wel een halfklinker noemen, omdat de klank niet zo sterk is als de andere medeklinkers. Bij het uitspreken van de letter H laat je de lucht uit je mond stromen. Dat klinkt gemakkelijk, maar dat is het niet altijd, vooral niet als de letter zich middenin een woord bevindt. Voor namen met de beginletter H geldt dit weglaten van de H gelukkig niet! Namen met een H hebben als tweede letter altijd een klinker. Dat kan een a, e, i, o of u zijn en heel soms een y.

Leuke namen met een H

Doordat de letter H niet in alle talen voorkomt, hebben namen met de beginletter H hun oorsprong vaak in Germaanse talen. Hidde komt van bijvoorbeeld van Germaanse namen die beginnen met hild-, wat ‘strijd’ betekent. Een andere Germaanse naam is Hugo, die ‘denkende geest’ of ‘verstand’ betekent. Harvey is een Engelse jongensnaam met een H, die ‘klaar voor de strijd’ betekent. Ondanks de grote invloed van Germaanse talen is een van de meest voorkomende namen die beginnen met een H Hamza, een Arabische jongensnaam die ‘sterk’ betekent.

Kies de perfecte naam!

Nu je helemaal op de hoogte bent van de geschiedenis, klank en mogelijkheden van de letter H, ben je klaar om de lijst met mogelijke namen te bekijken. Het zou zomaar kunnen dat je een jongensnaam met een H kiest voor jouw zoontje!

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter H?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter H. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van jongensnamen van vorig jaar 1.67% begint met een H. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 2.24% met de letter H!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet