Jongensnamen met een R

R Namen met een R
Rae
Raf
Rai
Rav
Ray
Rey
Rik
Rio
Riv
Rob
Roi
Ron
Roy

Top 10 jongensnamen die beginnen met een R

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter R? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een R volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Ruben
  2. Ryan
  3. Rayan
  4. Roan
  5. Ravi
  6. Rens
  7. Raf
  8. Robin
  9. Raff
  10. Riley

Namen met de beginletter R

Ben je op zoek naar de perfecte jongensnaam? Dan ben je op de juiste plek. Voor elke letter uit het alfabet hebben we een lijst opgesteld met mogelijke namen. Hieronder vind je alle jongensnamen met een R. Misschien staat jouw favoriete jongensnaam er wel tussen! In dit artikel lees je meer over de letter R en doe je inspiratie op.

Waar komt de R vandaan?

De letter R kennen we tegenwoordig als de achttiende letter uit ons alfabet. Vroeger had men echter hele andere associaties met deze letter. De oorsprong van de letter R ligt waarschijnlijk in een Egyptisch hiëroglief in de vorm van een hoofd. De Grieken schreven de Rho, hun R, als een P. Hier voegden onder andere de Etrusken later een extra streepje aan toe om het onderscheid met hun letter P te maken. De R was geboren. De Latijnse woorden voor koning en koningin zijn Rex en Regina, die werden afgekort met de R. Koningen en koninginnen gebruiken deze R nu nog steeds in hun handtekeningen. Namen met een R hebben dus een koninklijk tintje!

De veelzijdigheid van de R

In Nederland wordt de R op verschillende manieren uitgesproken. Zo zijn er de Rotterdamse R, de Gooise R en de Limburgse R. Wanneer de R aan het begin van een woord staat wordt deze door de meeste mensen in Nederland als rollende R uitgesproken. Dit is dus de uitspraak die je kunt verwachten als je een van de namen die beginnen met een R uitkiest.

Namen met een R

Als je een jongensnaam met een R zoekt, heb je ruim de keus. Lang, kort, oer-Hollands, internationaal, … Namen met een R zijn het allemaal. Ze zijn zelfs romantisch, zoals de wereldberoemde Romeo. Een van de populairste namen met de beginletter R is Ruben. Voor een jongensnaam die minder vaak voorkomt kun je denken aan Reza. Of ga voor een bijzondere naam als Riff.

Welke naam kies je?

Nu je wat meer weet over de letter R is het tijd om onze lijst met namen die beginnen met een R eens door te nemen. Het helpt als je de namen hardop uitspreekt en ze combineert met de achternaam. Zo voel je meteen aan of die jongensnaam met een R de naam van jouw kindje moet worden!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet