Jongensnamen met een R

Jongensnamen die beginnen met letter R waslijn

Namen van jongens die beginnen met de letter R

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter R. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een R. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een R op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een R op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter R.

Top 10 jongens namen met een R volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 3.94% begint met een R?

Top 10 jongens namen met een R van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 6.69% begint met de letter R?

Geboortekaartjes met de de letter r

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een R

R Namen met een R
Rae
Raf
Rai
Ram
Rav
Ray
Rei
Rey
Rho
Rik
Rio
Riv
Rob
Roi
Ron
Rox
Roy
Rui
Ryo

Namen met de beginletter R

Ben je op zoek naar de perfecte jongensnaam? Dan ben je op de juiste plek. Voor elke letter uit het alfabet hebben we een lijst opgesteld met mogelijke namen. Hieronder vind je alle jongensnamen met een R. Misschien staat jouw favoriete jongensnaam er wel tussen! In dit artikel lees je meer over de letter R en doe je inspiratie op.

Waar komt de R vandaan?

De letter R kennen we tegenwoordig als de achttiende letter uit ons alfabet. Vroeger had men echter hele andere associaties met deze letter. De oorsprong van de letter R ligt waarschijnlijk in een Egyptisch hiëroglief in de vorm van een hoofd. De Grieken schreven de Rho, hun R, als een P. Hier voegden onder andere de Etrusken later een extra streepje aan toe om het onderscheid met hun letter P te maken. De R was geboren. De Latijnse woorden voor koning en koningin zijn Rex en Regina, die werden afgekort met de R. Koningen en koninginnen gebruiken deze R nu nog steeds in hun handtekeningen. Namen met een R hebben dus een koninklijk tintje!

De veelzijdigheid van de R

In Nederland wordt de R op verschillende manieren uitgesproken. Zo zijn er de Rotterdamse R, de Gooise R en de Limburgse R. Wanneer de R aan het begin van een woord staat wordt deze door de meeste mensen in Nederland als rollende R uitgesproken. Dit is dus de uitspraak die je kunt verwachten als je een van de namen die beginnen met een R uitkiest.

Namen met een R

Als je een jongensnaam met een R zoekt, heb je ruim de keus. Lang, kort, oer-Hollands, internationaal, … Namen met een R zijn het allemaal. Ze zijn zelfs romantisch, zoals de wereldberoemde Romeo. Een van de populairste namen met de beginletter R is Ruben. Voor een jongensnaam die minder vaak voorkomt kun je denken aan Reza. Of ga voor een bijzondere naam als Riff.

Welke naam kies je?

Nu je wat meer weet over de letter R is het tijd om onze lijst met namen die beginnen met een R eens door te nemen. Het helpt als je de namen hardop uitspreekt en ze combineert met de achternaam. Zo voel je meteen aan of die jongensnaam met een R de naam van jouw kindje moet worden!

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter R?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter R. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van jongensnamen van vorig jaar 3.94% begint met een R. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 6.69% met de letter R!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet