Jongensnamen met een E

Jongensnamen die beginnen met letter E waslijn

Namen van jongens die beginnen met de letter E

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter E. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een E. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een E op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een E op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter E.

Top 10 jongens namen met een E volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 2.38% begint met een E?

Top 10 jongens namen met een E van april 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 3.05% begint met de letter E?

Geboortekaartjes met de de letter e

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een E

Jongensnamen met de letter E

Namen met de beginletter E zijn duidelijke namen. Jongensnamen met een E stralen kracht uit en hebben een mooie open klank. Hou je van korte namen? Dan versterk je de kracht van de letter E. Als je eerder een langere naam kiest, dan krijg je combinaties van de letter E met nogmaals een letter E of andere klinkers.

De oorsprong van de letter E

Onze letter E komt uit het Griekse alfabet. Daar had ze dezelfde klank en functie als in het Nederlands, namelijk een heldere klinker. Een gelijkaardige letter E werd ook al gebruikt in het Pro-semitische en Egyptische alfabet. Daar werd deze letter afgebeeld door een roepend of biddend figuurtje. Dit laat duidelijk zien dat de letter E altijd een vrij luid uitgesproken klinker is geweest. Een jongensnaam met een E zal mooi en duidelijk uitgesproken worden. De letter E is bijna met alle klinkers en medeklinkers te combineren.

Een paar voorbeelden van een jongensnaam met een E

  • Emmanuel: dit is een vrij lange jongensnaam met een E. Als je deze naam kiest, zal hij misschien in de loop van de jaren afgekort worden. Toch blijft deze naam zeer stijlvol.
  • Ed: dit is de kortste jongensnaam uit het lijstje van namen met een E. Deze naam is internationaal, klinkt stoer en is zonder franjes.
  • Esteban: deze jongensnaam is een zuiderse vorm van Stefaan. Deze naam doet denken aan zon en levensvreugde.
  • Evgeniy: dit is een Slavische naam die bij ons zelden voorkomt. Als je je zoon deze naam geeft, zal hij waarschijnlijk binnen zijn kennissen- en vriendenkring de enige zijn met deze mooie naam.
  • Etienne: dit is een Franse naam die gedurende een aantal jaren niet meer zo in was. Nu is deze mooie naam terug volop hip. Deze naam klinkt charmant en klassevol.

Combinatie van voornaam en familienaam

Uiteraard is het belangrijk dat de voornaam en de familienaam mooi bij elkaar passen. Gelukkig zijn namen met de beginletter E vrij makkelijk met andere namen te verenigen, en dus ook met je familienaam. Namen die beginnen met een E klinken zachter dan namen die met een A, U of O beginnen. Men heeft daarom minder moeite om te kiezen voor namen die beginnen met een E. Wij wensen je alvast veel inspiratie toe in je zoektocht naar de juiste naam voor je kindje.

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter E?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter E. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van jongensnamen van vorig jaar 2.38% begint met een E. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 3.05% met de letter E!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet