Jongensnamen met een E

Top 10 jongensnamen die beginnen met een E

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter E? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een E volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

 1. Elias
 2. Ezra
 3. Elijah
 4. Evan
 5. Emir
 6. Eli
 7. Eden
 8. Ethan
 9. Eymen
 10. Ediz

Jongensnamen met de letter E

Namen met de beginletter E zijn duidelijke namen. Jongensnamen met een E stralen kracht uit en hebben een mooie open klank. Hou je van korte namen? Dan versterk je de kracht van de letter E. Als je eerder een langere naam kiest, dan krijg je combinaties van de letter E met nogmaals een letter E of andere klinkers.

De oorsprong van de letter E

Onze letter E komt uit het Griekse alfabet. Daar had ze dezelfde klank en functie als in het Nederlands, namelijk een heldere klinker. Een gelijkaardige letter E werd ook al gebruikt in het Pro-semitische en Egyptische alfabet. Daar werd deze letter afgebeeld door een roepend of biddend figuurtje. Dit laat duidelijk zien dat de letter E altijd een vrij luid uitgesproken klinker is geweest. Een jongensnaam met een E zal mooi en duidelijk uitgesproken worden. De letter E is bijna met alle klinkers en medeklinkers te combineren.

Een paar voorbeelden van een jongensnaam met een E

 • Emmanuel: dit is een vrij lange jongensnaam met een E. Als je deze naam kiest, zal hij misschien in de loop van de jaren afgekort worden. Toch blijft deze naam zeer stijlvol.
 • Ed: dit is de kortste jongensnaam uit het lijstje van namen met een E. Deze naam is internationaal, klinkt stoer en is zonder franjes.
 • Esteban: deze jongensnaam is een zuiderse vorm van Stefaan. Deze naam doet denken aan zon en levensvreugde.
 • Evgeniy: dit is een Slavische naam die bij ons zelden voorkomt. Als je je zoon deze naam geeft, zal hij waarschijnlijk binnen zijn kennissen- en vriendenkring de enige zijn met deze mooie naam.
 • Etienne: dit is een Franse naam die gedurende een aantal jaren niet meer zo in was. Nu is deze mooie naam terug volop hip. Deze naam klinkt charmant en klassevol.

Combinatie van voornaam en familienaam

Uiteraard is het belangrijk dat de voornaam en de familienaam mooi bij elkaar passen. Gelukkig zijn namen met de beginletter E vrij makkelijk met andere namen te verenigen, en dus ook met je familienaam. Namen die beginnen met een E klinken zachter dan namen die met een A, U of O beginnen. Men heeft daarom minder moeite om te kiezen voor namen die beginnen met een E. Wij wensen je alvast veel inspiratie toe in je zoektocht naar de juiste naam voor je kindje.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet