Jongensnamen met een M

Jongensnamen die beginnen met letter M waslijn

Namen van jongens die beginnen met de letter M

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter M. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een M. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een M op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een M op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter M.

Top 10 jongens namen met een M volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 11.90% begint met een M?

Top 10 jongens namen met een M van juni 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 10.26% begint met de letter M?

Geboortekaartjes met de de letter m

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een M

Namen voor jongens met de beginletter M

Een jongensnaam voor je kindje zoeken is een van de leukste, maar ook een van de moeilijkste taken die je als aanstaande ouder te doen krijgt. Past de naam wel bij je zoontje? Vind je de naam over een paar jaar nog steeds leuk? Het geven van een naam is dus niet makkelijk. Daarom helpen wij je graag bij de keuze voor de perfecte jongensnaam. Onze lijst met namen met de beginletter M biedt je inspiratie.

Waar staat de letter M voor?

De vorm van de letter zoals wij die kennen gaat terug op de Griekse letter Mu, die uiteindelijk weer gebaseerd is op een Egyptisch hiëroglief. Het pictogram leek op een golf en stond voor water. De Romeinen gebruikten de M als symbool voor het getal 1000. Tegenwoordig staat de M symbool voor veel verschillende zaken als scheikundige elementen en maten. Bijna elk jaar beginnen meer dan 10% van alle jongensnamen met de letter M. Dat is heel veel aangezien er natuurljik 26 beginletters zijn….

Hoe klinkt de letter M?

De letter M is een medeklinker die als beginletter voorkomt in combinatie met de klinkers a, e, i, o, u en met de y. De M is een bijzondere letter in ons alfabet: bij de uitspraak ervan komen je lippen tegen elkaar en trillen je stembanden. Daarnaast is de klank M een van de drie nasale klanken in het Nederlands, samen met n en ng. Het vormt dus een groot contrast met de klank van de klinkers die op de beginletter M volgen. Let er maar eens op als je de namen met een M uitspreekt!

Welke jongensnamen met een M zijn er?

Er bestaan heel veel namen met de beginletter M. Zo kun je voor een van de meest favoriete namen met een M kiezen, zoals Milan of Mees, of voor minder veelvoorkomende namen als Mikail en Manoah. Mert is een jongensnaam met een M die niet heel vaak voorkomt, maar ook niet zeldzaam is. Je kunt je zoontje een hele unieke naam geven, maar ook een neutrale of populaire naam. 1 van de langste jongensnamen met M als eerste letter is Maximiliaan. Namen die beginnen met een M bieden voor ieder wat wils!

Beroemde jongens namen die beginnen met een M

Veel namen van beroemde mannen beginnen met een M. Wat dacht je van Formule 1 coureur Max Verstappen, schrijver Milan Kundera, acteur Mason Cooke en Matthew McConaughey, voetballer Mark van Bommel en Mimoen Mahi, zanger Mick Jagger of bokser Mohammed Ali?

Hoe kies je een jongensnaam?

In onze lijst van namen voor jongens die beginnen met een M vind je veel verschillende voornamen. Probeer ze uit in combinatie met de achternaam, kijk nog even bij de namen onder de andere letters van het alfabet en denk er vooral rustig over na. Veel plezier met het uitzoeken van de naam voor jouw kleintje! Wie weet kies je wel voor een jongensnaam met een M.

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter M?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter M. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van jongensnamen van vorig jaar 11.90% begint met een M. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 10.26% met de letter M!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet