Jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen die beginnen met een M

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter M? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een M volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Milan
  2. Mees
  3. Mason
  4. Max
  5. Mats
  6. Morris
  7. Mick
  8. Moos
  9. Mohammed
  10. Melle

Namen met de beginletter M

Een naam voor je kindje zoeken is een van de leukste, maar ook een van de moeilijkste taken die je als aanstaande ouder te doen krijgt. Past de naam wel bij je kind? Vind je de naam over een paar jaar nog steeds leuk? Het geven van een naam is dus niet makkelijk. Daarom helpen wij je graag bij de keuze voor de perfecte jongensnaam. Onze lijst met namen met de beginletter M biedt je inspiratie.

Waar staat de letter M voor?

De vorm van de letter zoals wij die kennen gaat terug op de Griekse letter Mu, die uiteindelijk weer gebaseerd is op een Egyptisch hiëroglief. Het pictogram leek op een golf en stond voor water. De Romeinen gebruikten de M als symbool voor het getal 1000. Tegenwoordig staat de M symbool voor veel verschillende zaken als scheikundige elementen en maten.

Hoe klinkt de letter M?

De letter M is een medeklinker die als beginletter voorkomt in combinatie met de klinkers a, e, i, o, u en met de y. De M is een bijzondere letter in ons alfabet: bij de uitspraak ervan komen je lippen tegen elkaar en trillen je stembanden. Daarnaast is de klank M een van de drie nasale klanken in het Nederlands, samen met n en ng. Het vormt dus een groot contrast met de klank van de klinkers die op de beginletter M volgen. Let er maar eens op als je de namen met een M uitspreekt!

Welke jongensnamen met een M zijn er?

Er bestaan heel veel namen met de beginletter M. Zo kun je voor een van de meest favoriete namen met een M kiezen, zoals Milan of Mees, of voor minder veelvoorkomende namen als Mikail en Manoah. Mert is een jongensnaam met een M die niet heel vaak voorkomt, maar ook niet zeldzaam is. Je kunt je zoontje een hele unieke naam geven, maar ook een neutrale of populaire naam. Namen die beginnen met een M bieden voor ieder wat wils!

Hoe kies je een jongensnaam?

In onze lijst van namen die beginnen met een M vind je veel verschillende voornamen. Probeer ze uit in combinatie met de achternaam, kijk nog even bij de namen onder de andere letters van het alfabet en denk er vooral rustig over na. Veel plezier met het uitzoeken van de naam voor jouw kleintje! Wie weet kies je wel voor een jongensnaam met een M.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet