Jongensnamen met een Q

Jongensnamen met de letter Q

Als je vaak scrabbelt, heb je er misschien minder moeite mee. Maar anders valt het nog niet mee om snel even een paar woorden te noemen die beginnen met een Q. Quasi, qua, quote… Best lastig! Maar als je mensen vraagt namen die beginnen met een Q op te noemen, blijft het vaak lang stil. De meeste ouders kiezen voor hun kinderen dan ook geen namen met de beginletter Q. Jij wel? Dan vind je hieronder een lijst met stoere jongensnamen met een Q!

Namen met een Q

Krijg je een jongen? Of weet je het nog niet zeker en wil je voor de zekerheid namen voor beide geslachten paraat hebben? Op je lijstje kunnen namen die beginnen met een Q niet ontbreken als je op zoek naar een bijzondere naam voor je baby. En een jongensnaam met een Q is dat zeker. Denk voordat je namen met de beginletter Q kiest wel even na of het goed klinkt bij de achternaam die je kindje krijgt. De letter Q is natuurlijk een aparte letter die niet bij alle achternamen past. Probeer het dus even uit. Misschien klinkt het juist prachtig en is dat de reden dat je een jongensnaam met een Q zoekt. Of wil je je baby vernoemen naar een familielid die zo’n bijzondere voornaam heeft? Je ziet dat in sommige families namen met een Q vaker voorkomen dan in andere.

Alles over de letter Q

De vorm van de letter Q zoals we die nu kennen, is waarschijnlijk gebaseerd op een Egyptische hiëroglief. In de tijd van de Grieken was deze letter bekend als de Qoppa. In ons moderne Latijnse alfabet is de Q de zeventiende letter. Tegenwoordig zie je dat achter de Q meestal de letter U staat. Denk maar aan quotum en quasi. In het Nederlands is de Q de letter die het minst voorkomt. Dus ook namen die beginnen met een Q komen niet veel voor.

Welke jongensnaam met een Q kies jij?

Net als bij woorden die beginnen met een Q, zie je dat ook namen met de beginletter Q meestal de U als tweede letter hebben. Een voorbeeld van zo’n jongensnaam is Quin, soms geschreven met een dubbele N. Een populaire variant hierop is Quinten. Mag het voor je kindje nog wel wat aparter? Wat dacht je dan van een jongensnaam als Quincy, Quyen of Quinlan. Hij is straks vast de enige in de klas die zo heet!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet