Jongensnamen met een Q

Jongensnamen die beginnen met letter Q waslijn

Namen van jongens die beginnen met de letter Q

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter Q. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een Q. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een Q op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een Q op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter Q.

Top 4 jongens namen met een Q volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 0.34% begint met een Q?

Top 10 jongens namen met een Q van april 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 0.25% begint met de letter Q?

Geboortekaartjes met de de letter q

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een Q

Jongensnamen met de letter Q

Als je vaak scrabbelt, heb je er misschien minder moeite mee. Maar anders valt het nog niet mee om snel even een paar woorden te noemen die beginnen met een Q. Quasi, qua, quote… Best lastig! Maar als je mensen vraagt namen die beginnen met een Q op te noemen, blijft het vaak lang stil. De meeste ouders kiezen voor hun kinderen dan ook geen namen met de beginletter Q. Jij wel? Dan vind je hieronder een lijst met stoere jongensnamen met een Q!

Namen met een Q

Krijg je een jongen? Of weet je het nog niet zeker en wil je voor de zekerheid namen voor beide geslachten paraat hebben? Op je lijstje kunnen namen die beginnen met een Q niet ontbreken als je op zoek naar een bijzondere naam voor je baby. En een jongensnaam met een Q is dat zeker. Denk voordat je namen met de beginletter Q kiest wel even na of het goed klinkt bij de achternaam die je kindje krijgt. De letter Q is natuurlijk een aparte letter die niet bij alle achternamen past. Probeer het dus even uit. Misschien klinkt het juist prachtig en is dat de reden dat je een jongensnaam met een Q zoekt. Of wil je je baby vernoemen naar een familielid die zo’n bijzondere voornaam heeft? Je ziet dat in sommige families namen met een Q vaker voorkomen dan in andere.

Alles over de letter Q

De vorm van de letter Q zoals we die nu kennen, is waarschijnlijk gebaseerd op een Egyptische hiëroglief. In de tijd van de Grieken was deze letter bekend als de Qoppa. In ons moderne Latijnse alfabet is de Q de zeventiende letter. Tegenwoordig zie je dat achter de Q meestal de letter U staat. Denk maar aan quotum en quasi. In het Nederlands is de Q de letter die het minst voorkomt. Dus ook namen die beginnen met een Q komen niet veel voor.

Welke jongensnaam met een Q kies jij?

Net als bij woorden die beginnen met een Q, zie je dat ook namen met de beginletter Q meestal de U als tweede letter hebben. Een voorbeeld van zo’n jongensnaam is Quin, soms geschreven met een dubbele N. Een populaire variant hierop is Quinten. Mag het voor je kindje nog wel wat aparter? Wat dacht je dan van een jongensnaam als Quincy, Quyen of Quinlan. Hij is straks vast de enige in de klas die zo heet!

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter Q?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter Q. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van jongensnamen van vorig jaar 0.34% begint met een Q. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 0.25% met de letter Q!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet