Jongensnamen met een X

Jongensnamen die beginnen met letter X waslijn

Namen van jongens die beginnen met de letter X

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter X. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een X. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een X op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een X op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter X.

Top 6 jongens namen met een X volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 0.45% begint met een X?

Top 10 jongens namen met een X van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 0.43% begint met de letter X?

Geboortekaartjes met de de letter x

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een X

Jongensnamen met de letter X

Jongensnamen met een X zijn niet zo gangbaar en daarom zijn ze ook wel heel bijzonder. Bij een jongensnaam met een X denk je onmiddellijk aan Xavier. Maar er zijn nog heel wat andere mooie en exotische namen, of namen die afgeleid zijn van andere namen, maar daarom niet minder sprekend. In elk geval is een jongensnaam met een X een zeer stoere naam. Het feit dat de naam begint met een aparte letter, maakt de naam in zijn geheel ook heel apart.

Waar komt onze letter X vandaan?

Men vindt in het Griekse alfabet twee letters die verwant zijn aan onze X, namelijk de Xi en de Chi. De Xi zou dan op zijn beurt afkomstig zijn van de Fenicische letter Samech. De Etrusken, die bepaalde letters overnamen uit het Grieks, maakten er een (algemene) X van. Andere geleerden beweren dat de Latijnse en de Griekse X niet met elkaar zouden verwant zijn. Waar de letter X ook vandaan komt, namen met de beginletter X zullen altijd opvallen en sterk overkomen.

Een paar voorbeelden

Er zijn niet zoveel namen met de beginletter X. Maar als jij op zoek bent naar namen die beginnen met een X, dan vind je hier gegarandeerd inspiratie.

  • Xalvador: dit is een Spaanse naam, die ook voorkomt onder de vorm Salvador. De betekenis is ‘de redder’. Bekende figuren als Salvador Dali mochten deze naam dragen.
  • Xarles: dit is een oud-franse jongensnaam en is verwant met de naam Charles. Als je deze naam uitspreekt, klinkt die heel charmant en elegant.
  • Xem: dit is een krachtige, korte naam. De naam Xem wordt zowel aan jongens als aan meisjes gegeven. In onze streken wordt die vooral voor jongens gekozen.

Een X heeft veel betekenissen

Als je een jongensnaam kiest die met een X begint, dan weet je nu al dat je zoon later dikwijls zijn initiaal X zal schrijven. Een X heeft heel wat betekenissen. Denk maar aan het Romeinse cijfer 10, de letter X als symbool voor het onbekende, een X als symbool voor een kusje of de X als teken van een Andreas-kruis. Het zijn maar een paar voorbeelden waar de letter X kan voor staan. Maar maakt dit alles de namen met een X niet een stuk mysterieuzer, en daardoor interessanter?

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter X?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter X. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van jongensnamen van vorig jaar 0.45% begint met een X. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 0.43% met de letter X!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet