Jongensnamen met een Z

Top 10 jongensnamen die beginnen met een Z

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter Z? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een Z volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Zayn
  2. Zayd
  3. Zion
  4. Zakaria
  5. Zeyd
  6. Zeger
  7. Zef
  8. Zakariya
  9. Zain
  10. Zane

Namen met de beginletter Z

Gefeliciteerd! Nog even geduld en dan mag je jouw kindje verwelkomen. Een van de dingen die je nog te doen staat voor je het kleintje op de wereld zet is het uitkiezen van een naam. In de zoektocht naar een mooie, bijzondere jongensnaam voor je kindje moet je deze lijst met namen die beginnen met een Z gezien hebben. De Z is de laatste letter van ons alfabet, maar zeker niet de minste! De kans is groot dat je in onze lijst mooie jongensnamen met een Z vindt.

Een woelige geschiedenis

De Z is ooit verbannen uit het alfabet door een Romeins politicus. De z-klank ontwikkelde zich in het vroege Latijn namelijk tot een r-klank, waardoor de Z niet meer nodig was. Gelukkig werd de letter enkele eeuwen later weer in het alfabet opgenomen dankzij de Griekse letter Zèta. Wel werd deze nieuwe letter helemaal aan het einde van het alfabet geplaatst. Ondanks zijn positie in het alfabet is de Z een belangrijke letter. In de wiskunde symboliseert de letter Z bijvoorbeeld de verzameling van gehele getallen. Het is dus een veelomvattende letter!

Een zinderende letter

Oorspronkelijk werd de letter Z uitgesproken als dz en ts, klanken die later evolueerden naar de z-klank zoals we die nu kennen. Bij het uitspreken van de letter trillen de stembanden en wordt er lucht langs de tong naar buiten geblazen. De Z komt voor in combinatie met de klinkers a, e, i, o en u. Namen met een Z beginnen zinderend en krijgen een eigen karakter dankzij de klinkers die volgen op de z-klank.

Namen met een Z zijn bijzonder

Als je voor een van de namen met de beginletter Z kiest, weet je in ieder geval zeker dat je kind een bijzondere naam krijgt. Op school zal je zoontje niet veel naamgenootjes tegenkomen. De jongensnaam met een Z die de afgelopen tijd aan populariteit heeft gewonnen is Zayn, maar een naam als Zeger, Zion of Zef hoor je niet vaak. Houd je meer van langere namen met de beginletter Z, dan is Zakaria een goede optie. Neem de lijst met namen die beginnen met een Z rustig door, probeer de namen uit in combinatie met de achternaam en wie weet vind je hier de perfecte jongensnaam voor jouw zoontje!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet