Jongensnamen met een F

Jongensnamen die beginnen met letter F waslijn

Namen van jongens die beginnen met de letter F

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter F. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een F. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een F op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een F op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter F.

Top 10 jongens namen met een F volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 3.68% begint met een F?

Top 10 jongens namen met een F van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 4.84% begint met de letter F?

Geboortekaartjes met de de letter f

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een F

Namen met de beginletter F

Gefeliciteerd! Je krijgt binnenkort een kindje en je bent op zoek naar de perfecte naam voor een jongetje. Misschien ga je wel voor een jongensnaam met een F. Op deze pagina vind je een handig overzicht van jongensnamen met een F.

De geschiedenis van de letter F

De zesde letter van ons alfabet was oorspronkelijk een Semitische letter die voor de klanken v en w gebruikt werd. Toentertijd stelde het pictogram van de letter een knots of haak voor. In het Etruskisch en Grieks werd de F als w uitgesproken. Op een bepaald moment verdween de letter uit het Grieks als gevolg van klankverandering. De Romeinen namen het Griekse alfabet over en voegden de F weer toe. De Romeinse klank van de letter correspondeerde met onze huidige f-klank. De F heeft dus een interessante geschiedenis!

De klank van een naam met de F

Een jongensnaam met een F komt krachtig over door de manier waarop de F wordt uitgesproken. Zeg de namen in de lijst maar eens hardop! Spreek ze ook uit in combinatie met de achternaam van je kindje. Zo voel je meteen aan of een naam de juiste naam is voor jouw zoontje. De F wordt vaak gevolgd door een klinker. Daarnaast zijn er veel namen die met Fl- of Fr- beginnen, wat de naam weer een heel ander karakter geeft.

De verschillende kanten van de letter F

Een jongensnaam met de F is tijdloos, maar toch net even anders. Een hele populaire jongensnaam met de F is Finn, een van oorsprong Ierse naam. Er zijn echter ook namen met een F die niet zo vaak voorkomen, maar net zo mooi zijn als Finn. Wat denk je bijvoorbeeld van de Friese namen Fedde en Fos? Of van Engelstalige namen als Finley en Fender? Namen met een F kunnen kort en krachtig zijn, of lang en statig. Het zal je misschien verbazen hoeveel verschillende namen met de beginletter F er zijn!

De perfecte naam

We hebben een lijst met namen die beginnen met een F voor je gemaakt. Kijk deze rustig door en probeer eens wat namen hardop uit. Of je nu voor een van de namen die beginnen met een F kiest, of voor een naam met een andere letter uit het alfabet, het belangrijkste is dat je een goed gevoel hebt bij de naam. Veel plezier met je zoektocht!

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter F?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter F. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van jongensnamen van vorig jaar 3.68% begint met een F. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 4.84% met de letter F!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet