Populaire jongensnamen van dit moment

Gefeliciteerd, je bent zwanger van een jongen! Het uitkiezen van de ultieme jongensnaam is misschien wel het leukste taakje op je to-do-list. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dan is het een goed idee om te kijken welke jongensnamen populair zijn. Daarom vertellen we je hier alles over de jongensnamen top 10 en de laatste trends. En wie weet, misschien is jullie ultieme babynaam wel een van de populairste jongensnamen van dit moment.

Top 10 jongensnamen

We beginnen met de 10 meest gekozen jongensnamen. Wist je dat Noah in 2021 wel 945 keer werd gegeven? Wij snappen wel waarom. De andere jongensnamen in dit rijtje zijn natuurlijk ook helemaal leuk. Welke naam is jouw favoriet?

  1. Noah
  2. Lucas
  3. Sem
  4. Daan
  5. Levi
  6. Liam
  7. James
  8. Finn
  9. Luca
  10. Milan

Zoek je naar de ultieme babynaam voor je zoontje? Het is altijd goed om te kijken wat de trends op het gebied van jongensnamen zijn. Het fijne aan een naam uit de jongensnamen top 100 is dat je lekker up-to-date bent. Verder is de kans groter dat familie en vrienden de naam ook mooi vinden. Wil je liever een aparte en originele jongensnaam? Dan kies je juist voor een babynaam die niet in de top 100 jongensnaam staat. Als we naar populaire jongensnamen kijken, vallen een paar dingen op. Van Abel tot Zayn: dit zijn de babynamen trends voor jongens.

Leestip: Babynamen 2022: alle trends op een rijtje.

Jongensnamen met 4 letters

Korte jongensnamen zijn erg in trek. Kersverse ouders kiezen dan ook massaal voor een jongensnaam met 4 letters. In de jongensnamen top 10 zien we maar liefst zes namen met deze hoeveelheid letters. Denk bijvoorbeeld aan Liam en Noah. Ook verderop in de jongensnamen top 100 komen we deze trend tegen. Daarnaast hebben veel populaire jongensnamen maar één lettergreep. De volgende toffe jongensnamen zijn kort maar krachtig:

Nederlandse jongensnamen

Als we naar populaire jongensnamen kijken, zijn Nederlandse namen echte toppers. Klassieke Nederlandse namen als Siem, Teun en Ties staan hoog in de jongensnamen top 100. En ook hier zien we dat veel babynamen lekker kort zijn. Friese jongensnamen worden ook veel gekozen. Denk bijvoorbeeld aan stoere namen als Jurre, Fedde en Hidde. Supermooi!

Engelse jongensnamen

Bij het kiezen van jongensnamen kan het buitenland een enorme inspiratiebron zijn. Vooral Engelse jongensnamen worden vaak gekozen. Populaire jongensnamen zijn bijvoorbeeld Mason, Jack en James. Engelse namen hebben vaak een extra stoere klank. Vind meer mooie Engelse en internationale namen door in de jongensnamen inspiratie tool op de oorsprong van een naam te filteren. 

Ook Scandinavische jongensnamen doen het goed. Lars, Mats en Jens: we zijn er dol op. 

Bijbelse populaire jongensnamen

Veel populaire jongensnamen hebben een link met de Bijbel. Van Adam tot Bram en van Thijs tot Benjamin. Allemaal geweldige jongensnamen die in de Bijbel voorkomen of afgeleid zijn van Bijbelse verhalen. Ook Hebreeuwse jongensnamen worden vaak gekozen. Deze namen zijn ontzettend mooi en hebben vaak een verbinding met het geloof. Voorbeelden van Hebreeuwse populaire jongensnamen zijn Jesse en Levi.

Tip: Op ons babynamen blog geven we je wekelijks een flinke dosis babynamen inspiratie.

Populaire jongensnamen met X en Z

In de jongensnamen top 100 komen we vaak namen met een x of een z tegen. Opvallende jongensnamen als Boaz, Max en Dex zijn bijvoorbeeld superstoer. Ook populaire jongensnamen als Jaxx en Xavi hebben een toffe en aparte edge. Wij zijn helemaal fan van deze alternatieve namen. Jij ook?

Leestip: De mooiste namen met een X.

Jongensnamen met dubbele eindletter

Veel ouders kiezen voor een naam met dubbele eindletter. We noemden hierboven al Finn en Jaxx, maar ook Sepp, Quinn, Senn en Lenn zijn enorm stoere en populaire jongensnamen. De dubbele eindletters geven deze namen een aparte en bijzondere touch. Zo ben je qua jongensnamen trends helemaal up-to-date, maar ook lekker origineel.

Lees ook: Hoe vaak komt mijn naam voor?

Kies de ultieme jongensnaam

Heb je al een aantal favoriete jongensnamen? Goed bezig! En of jullie babynaam nou populair of juist zeldzaam is, het belangrijkste is natuurlijk dat jullie hem mooi vinden. Als je nog tussen een aantal namen twijfelt, kun je onze handige jongensnamen inspiratie tool gebruiken. Voer je babynaam in en je ziet meteen wat de oorsprong en betekenis van de naam is. En je ziet ook direct hoe populair jouw jongensnaam is. Ook als je nog geen naam hebt, maar wel al een idee over de oorsprong of betekenis, kun je de tool gebruiken voor inspiratie. Zoek je bijvoorbeeld een naam die ‘kracht’ betekent? Dan kun je de tool filteren op die betekenis. Handig! 

Zoek je juist naar meisjesnamen of genderneutrale namen? Kijk ook eens op onze speciale pagina’s voor: 

Top 100 jongensnamen

We trakteerden je al even op de jongensnamen top 10, maar de 100 populairste jongensnamen geven je natuurlijk een iets breder beeld. Daarom sluiten we af met de top 100 jongensnamen van dit moment.