Jongensnamen met een V

Top 10 jongensnamen die beginnen met een V

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter V? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een V volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

 1. Vince
 2. Vik
 3. Vigo
 4. Victor
 5. Vinz
 6. Valentijn
 7. Vic
 8. Vincent
 9. Viggo
 10. Valentino

Jongensnamen met de letter V

Jongensnamen met een V hebben meteen een krachtig begin. De V is een vrij harde medeklinker en geeft extra allure aan een naam. Een jongensnaam met een V zal dan ook altijd vol energie zitten. Het klinkt stoer en dat is voor een jongen natuurlijk altijd prettig. Ondanks dat de letter V niet zo’n makkelijke letter is, bestaan er toch heel wat namen die beginnen met een V. Laat jou inspireren als je op zoek bent naar een mooie jongensnaam.

De geschiedenis van de letter V

Over de oorsprong van de letter V is niet zo heel veel bekend. In de Griekse taal kwam deze letter V niet voor. In de Romeinse taal werd het symbool V wel gebruikt. Het kon als een V uitgesproken worden, maar in andere woorden dan weer als een OE. Vooral bij hoofdletters zie je vaak Romeinse letters V die je als OE moet uitspreken (IMPERIVM bijvoorbeeld). De letter V is ook heel bekend als het vredesteken.

Een naam met een betekenis: een paar voorbeelden

Vind je een bepaalde jongensnaam met een V mooi, maar wil je toch weten wat die betekent? Wij geven jou hier enkele voorbeelden.

 • Vince(nt): deze jongensnaam is van Latijnse oorsprong en betekent ‘de veroveraar’. Deze naam klinkt elegant en toch stoer tegelijkertijd.
 • Vigo: deze jongensnaam is van Russische oorsprong en betekent ‘strijd’. Deze naam komt niet zo heel veel voor. Hij geeft in elk geval een zeer krachtige indruk.
 • Valentijn: deze naam is eveneens van Latijnse afkomst en betekent ‘krachtig, gezond’. Hij wordt ook wel gekoppeld aan Sint-Valentijn, de heilige der geliefden.

De V van ‘verovering’?

Valt het jou ook op dat vele namen met een V een betekenis hebben die te maken heeft met overwinning en kracht? Of zou dit toeval zijn? Natuurlijk zijn veel namen met de beginletter V afkomstig uit het Latijn, en daar waren veldslagen en veroveringen dagdagelijks aan de orde. Namen met een V zijn misschien wel hartveroverend. De V klinkt zowel hard als zacht en innemend. Als je voor je zoon kiest uit de lijst van namen met de beginletter V, dan mag je hem later met een gerust hart de betekenis van zijn naam meegeven.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet