Jongensnamen met een V

Jongensnamen die beginnen met letter V waslijn

Namen van jongens die beginnen met de letter V

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter V. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een V. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een V op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een V op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter V.

Top 10 jongens namen met een V volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 1.23% begint met een V?

Top 10 jongens namen met een V van juni 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 1.36% begint met de letter V?

Geboortekaartjes met de de letter v

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een V

Jongensnamen met de letter V

Jongensnamen met een V hebben meteen een krachtig begin. De V is een vrij harde medeklinker en geeft extra allure aan een naam. Een jongensnaam met een V zal dan ook altijd vol energie zitten. Het klinkt stoer en dat is voor een jongen natuurlijk altijd prettig. Ondanks dat de letter V niet zo’n makkelijke letter is, bestaan er toch heel wat namen die beginnen met een V. Laat jou inspireren als je op zoek bent naar een mooie jongensnaam.

De geschiedenis van de letter V

Over de oorsprong van de letter V is niet zo heel veel bekend. In de Griekse taal kwam deze letter V niet voor. In de Romeinse taal werd het symbool V wel gebruikt. Het kon als een V uitgesproken worden, maar in andere woorden dan weer als een OE. Vooral bij hoofdletters zie je vaak Romeinse letters V die je als OE moet uitspreken (IMPERIVM bijvoorbeeld). De letter V is ook heel bekend als het vredesteken.

Een naam met een betekenis: een paar voorbeelden

Vind je een bepaalde jongensnaam met een V mooi, maar wil je toch weten wat die betekent? Wij geven jou hier enkele voorbeelden.

  • Vince(nt): deze jongensnaam is van Latijnse oorsprong en betekent ‘de veroveraar’. Deze naam klinkt elegant en toch stoer tegelijkertijd.
  • Vigo: deze jongensnaam is van Russische oorsprong en betekent ‘strijd’. Deze naam komt niet zo heel veel voor. Hij geeft in elk geval een zeer krachtige indruk.
  • Valentijn: deze naam is eveneens van Latijnse afkomst en betekent ‘krachtig, gezond’. Hij wordt ook wel gekoppeld aan Sint-Valentijn, de heilige der geliefden.

De V van ‘verovering’?

Valt het jou ook op dat vele namen met een V een betekenis hebben die te maken heeft met overwinning en kracht? Of zou dit toeval zijn? Natuurlijk zijn veel namen met de beginletter V afkomstig uit het Latijn, en daar waren veldslagen en veroveringen dagdagelijks aan de orde. Namen met een V zijn misschien wel hartveroverend. De V klinkt zowel hard als zacht en innemend. Als je voor je zoon kiest uit de lijst van namen met de beginletter V, dan mag je hem later met een gerust hart de betekenis van zijn naam meegeven.

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter V?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter V. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van jongensnamen van vorig jaar 1.23% begint met een V. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 1.36% met de letter V!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet