Jongensnamen met een B

Namen van jongens die beginnen met de letter B

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter B. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een B. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2021. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een B op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een B op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter B.

Top 10 jongens namen met een B volgens de SVB 2021

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 4.86% begint met een B?

Top 10 jongens namen met een B van september 2022

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 4.58% begint met de letter B?

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een B

Naam met de beginletter B

Weet je dat je in verwachting bent van een zoontje of laat je je verrassen en zoek je een naam voor zowel een jongen als een meisje? Het kan zijn dat je de voorkeur hebt voor een bepaalde beginletter, misschien omdat die letter goed klinkt bij de achternaam of omdat hij past bij de namen van andere gezinsleden. Hier vind je alvast wat ideeën over jongensnamen met een B.

Je eerste cadeau aan je kindje: zijn naam.

Je bent zwanger en je krijgt al direct een enorm belangrijke taak: het kiezen van de naam voor je kindje. Misschien wist je als klein meisje al hoe je je kindje zou noemen. Heel leuk, maar waarschijnlijk hield je er toen geen rekening mee dat je meestal met twee bent om een naam te kiezen. Deze belangrijke beslissing vraagt toch wel enig overleg…

Welke stijl past bij jou?

Bedenk al eens welke richting je op wil gaan qua stijl. Hou je van lange of korte namen? Nederlandse, Engelse of zelfs Scandinavische namen? Ga ook al eens na of je van traditioneel of juist van modern houdt. Ga je voor ‘Bram’ die relatief vaak voorkomt of wil je net voorkomen dat er nog kindjes met dezelfde naam in zijn klas zitten? Dan zijn de namen met een B zoals ‘Boyd’ en ‘Bradley’ misschien een optie. Of wat dacht je van ‘Boet’? Geen alledaagse naam, maar er zal er maar eentje zijn hoofd draaien als je die naam roept.

Mooie naam, maar hoe klinkt het?

Er zijn genoeg namen met de beginletter B, dat is het probleem niet, maar soms is het op papier anders dan wanneer je hem ook daadwerkelijk uitspreekt. Heb je je naam gevonden? Gebruik hem dan. Herhaal de naam vaak genoeg om te horen hoe hij klinkt, ook in combinatie met de achternaam die hij zal krijgen en eventueel met de namen van de andere kinderen uit het gezin. Het helpt je ook alvast te wennen aan de naam die je kindje voor de rest van zijn leven bij zich draagt. Veel succes bij deze eerste belangrijke, maar oh zo mooie verantwoordelijkheid!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet