Jongensnamen met een B

Top 10 jongensnamen die beginnen met een B

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter B? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een B volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Bram
  2. Benjamin
  3. Boaz
  4. Boris
  5. Bodhi
  6. Beau
  7. Bas
  8. Bodi
  9. Bobby
  10. Ben

Naam met de beginletter B

Weet je dat je in verwachting bent van een zoontje of laat je je verrassen en zoek je een naam voor zowel een jongen als een meisje? Het kan zijn dat je de voorkeur hebt voor een bepaalde beginletter, misschien omdat die letter goed klinkt bij de achternaam of omdat hij past bij de namen van andere gezinsleden. Hier vind je alvast wat ideeën over jongensnamen met een B.

Je eerste cadeau aan je kindje: zijn naam.

Je bent zwanger en je krijgt al direct een enorm belangrijke taak: het kiezen van de naam voor je kindje. Misschien wist je als klein meisje al hoe je je kindje zou noemen. Heel leuk, maar waarschijnlijk hield je er toen geen rekening mee dat je meestal met twee bent om een naam te kiezen. Deze belangrijke beslissing vraagt toch wel enig overleg…

Welke stijl past bij jou?

Bedenk al eens welke richting je op wil gaan qua stijl. Hou je van lange of korte namen? Nederlandse, Engelse of zelfs Scandinavische namen? Ga ook al eens na of je van traditioneel of juist van modern houdt. Ga je voor ‘Bram’ die relatief vaak voorkomt of wil je net voorkomen dat er nog kindjes met dezelfde naam in zijn klas zitten? Dan zijn de namen met een B zoals ‘Boyd’ en ‘Bradley’ misschien een optie. Of wat dacht je van ‘Boet’? Geen alledaagse naam, maar er zal er maar eentje zijn hoofd draaien als je die naam roept.

Mooie naam, maar hoe klinkt het?

Er zijn genoeg namen met de beginletter B, dat is het probleem niet, maar soms is het op papier anders dan wanneer je hem ook daadwerkelijk uitspreekt. Heb je je naam gevonden? Gebruik hem dan. Herhaal de naam vaak genoeg om te horen hoe hij klinkt, ook in combinatie met de achternaam die hij zal krijgen en eventueel met de namen van de andere kinderen uit het gezin. Het helpt je ook alvast te wennen aan de naam die je kindje voor de rest van zijn leven bij zich draagt. Veel succes bij deze eerste belangrijke, maar oh zo mooie verantwoordelijkheid!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet