Jongensnamen met een B

Jongensnamen die beginnen met letter B waslijn

Namen van jongens die beginnen met de letter B

We hebben de leukste overzichten van alle jongensnamen die beginnen met de letter B. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een jongensnaam die beginnen met een B. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 jongensnamen die beginnen met een B op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een B op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle jongensnamen met de beginletter B.

Top 10 jongens namen met een B volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle jongensnamen van vorig jaar 4.42% begint met een B?

Top 10 jongens namen met een B van juni 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van jongensnamen op babynamen.nl 4.62% begint met de letter B?

Geboortekaartjes met de de letter b

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle jongensnamen op babynamen.nl die beginnen met een B

Naam met de beginletter B

Weet je dat je in verwachting bent van een zoontje of laat je je verrassen en zoek je een naam voor zowel een jongen als een meisje? Het kan zijn dat je de voorkeur hebt voor een bepaalde beginletter, misschien omdat die letter goed klinkt bij de achternaam of omdat hij past bij de namen van andere gezinsleden.

Dus op zoek naar een jongensnaam met de letter b? Of je nu een populaire, typisch Hollandse naam voor je zoontje zoekt of hem juist een originele of internationale naam wil geven, hier vind je het complete overzicht van alle jongensnamen die beginnen met de letter b!

In onderstaand overzicht hebben we alle jongensnamen met een b op alfabetische volgorde gesorteerd voor de beste overzichtelijkheid.

De mooiste jongensnamen die beginnen met de letter B

Wat zijn de mooiste jongensnamen die beginen met de letter B? Dat varieert natuurlijk aan wie je het waar vraagt… In Nederland zijn dat momenteel de namen Bram, Benjamin, Boaz, Boris, Bodhi, Beau, Bas, Bodi, Bobby en Ben. In Duitsland is de top 10 heel anders en zijn de meest populaire namen voor zonen met die beginnen met een B nu Ben, Benedikt, Bennet, Bernd, Bjarne, Bernhard, Benjamin, Bruno, Bastian, Benno, Björn en Benaja.

Je eerste cadeau aan je kindje: zijn naam, met een B?.

Je bent zwanger en je krijgt al direct een enorm belangrijke taak: het kiezen van de naam voor je kindje. Misschien wist je als klein meisje al hoe je je kindje zou noemen. Heel leuk, maar waarschijnlijk hield je er toen geen rekening mee dat je meestal met twee bent om een naam te kiezen. Deze belangrijke beslissing vraagt toch wel enig overleg…

Welke stijl past bij jou?

Bedenk al eens welke richting je op wil gaan qua stijl. Hou je van lange of korte namen? Nederlandse, Engelse of zelfs Scandinavische namen? Ga ook al eens na of je van traditioneel of juist van modern houdt. Ga je voor ‘Bram’ die relatief vaak voorkomt of wil je net voorkomen dat er nog kindjes met dezelfde naam in zijn klas zitten? Dan zijn de namen met een B zoals ‘Boyd’ en ‘Bradley’ misschien een optie. Of wat dacht je van ‘Boet’? Geen alledaagse naam, maar er zal er maar eentje zijn hoofd draaien als je die naam roept.

Mooie naam, maar hoe klinkt een B jongens naam?

Er zijn genoeg namen met de beginletter B, dat is het probleem niet, maar soms is het op papier anders dan wanneer je hem ook daadwerkelijk uitspreekt. Heb je je naam gevonden? Gebruik hem dan. Herhaal de naam vaak genoeg om te horen hoe hij klinkt, ook in combinatie met de achternaam die hij zal krijgen en eventueel met de namen van de andere kinderen uit het gezin. Het helpt je ook alvast te wennen aan de naam die je kindje voor de rest van zijn leven bij zich draagt. Veel succes bij deze eerste belangrijke, maar oh zo mooie verantwoordelijkheid!

Bekende dragers van jongensnaam die begint met de B

Op zoek naar inspiratie voor je jongensnaam met een B vind je misschien ook ideeën bij bekende mensen met de naam. Voor echt Nederlandse namen kun je denken aan Bram Vermeulen of Bram Stoker, voor een bijbelse naam als Benjamin of Benny aan muzikant Benny Goodman of voetballer Benjamin van Leer. Iets hipper kun je denken aan Social Celeb Boaz van Steggelen of acteur Bodhi Elfman. En voor Boris aan Boris Jeltsin of voetballer Boris van Schuppen. Als laatste hebben we heel kort ook nog Formule 1 coureur Bas Leijnders, Bodi Rapp of Ben Affleck voor je in de aanbieding!

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter B?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter B. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van alle jongensnamen van vorig jaar 4.86% begint met een B. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 4.60% met de letter B!

Hoeveel jongensnamen beginnen met de letter B?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun zoon kiezen die begint met de letter B. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van jongensnamen van vorig jaar 4.42% begint met een B. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op jongensnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 4.62% met de letter B!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet