Meisjesnamen met een Q

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een Q

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter Q? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een Q volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Quinn

Namen met de beginletter Q

Wat fantastisch dat je een kindje verwacht! Zo’n wondertje vraagt om een bijzondere naam. Als je op zoek bent naar een originele naam voor een meisje, moet je echt onze lijst met meisjesnamen met een Q bekijken. De lijst is te vinden onder dit artikel, waarin we uitleggen waarom de Q nu eigenlijk zo’n speciale letter is.

Een tien voor originaliteit

De Q is een letter die je bij Scrabble liever niet op je plankje hebt, maar waarmee je wel een hele originele meisjesnaam kunt maken. Deze zeventiende letter uit ons alfabet is niet voor niets maar liefst tien punten waard als je hem eindelijk kunt neerleggen op het Scrabblebord. Namen met de Q zijn goud waard!

Mag ik een Q lenen?

Het zal je misschien verbazen, maar de Q was oorspronkelijk een veelvoorkomende klank. In het Nederlands is de Q echter de letter die het minst voorkomt. Eigenlijk wordt de letter alleen gebruikt in leenwoorden. Deze leenwoorden komen voornamelijk uit het Latijn, Frans en Engels. De Q wordt vrijwel altijd gevolgd door de u. De combinatie Qu wordt dan als kw uitgesproken. Het enige Nederlandse woord waarbij de Q niet gevolgd wordt door de u is qat, een leenwoord uit het Arabisch. Ook namen beginnen bijna altijd met de combinatie Qu-, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen.

Meisjesnamen met een Q

De Q is dus een zeldzame letter in het Nederlands. Namen met een Q komen dan ook allemaal uit andere talen. De bekendste meisjesnaam met een Q is Quinn, een van oorsprong Ierse naam. Veel andere namen met een Q zijn hiervan afgeleid. Denk bijvoorbeeld aan Quinta. Quirina is een Latijnse naam die ‘dappere krijger’ betekent. Als je een nóg originelere naam voor je dochter zoekt, kun je na de Q een a of een i zetten. Namen als Qamra en Qiana heb je misschien nog nooit eerder gehoord!

Kiezen maar!

Kijk onze lijst met namen met de beginletter Q maar eens rustig door voor alle mooie, bijzondere meisjesnamen. Mocht je nog meer inspiratie willen opdoen, dan kun je onze lijsten van namen met de andere letters van het alfabet ook bekijken. Zo kom je uiteindelijk tot de perfecte naam voor jouw dochter en kijk je nog meer uit naar haar komst!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet