Meisjesnamen met een M

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een M

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter M? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een M volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Mila
  2. Milou
  3. Maud
  4. Mia
  5. Maeve
  6. Maria
  7. Maya
  8. Mara
  9. Mae
  10. Merel

Namen met de beginletter M

Binnenkort wordt jullie kindje geboren, gefeliciteerd! De komende tijd staat in het teken van leuke voorbereidingen. Een mooie naam voor jullie toekomstige dochter verzinnen is hier één van. In dit artikel zal het gaan over meisjesnamen met een M.

Waar komt de letter M vandaan?

De letter M is afkomstig van de Griekse letter Mu. Legende gaat dat de letter Mu indirect is afgeleid van een Egyptisch hiëroglief wat water uitbeeldde. De letter M lijkt dan ook op golvend water. De M is de dertiende letter in het huidige alfabet. Alhoewel dertien misschien een ongeluksgetal lijkt, moet dit je er zeker niet van weerhouden voor deze letter te kiezen. Er zijn namelijk genoeg mooie voorbeelden te verzinnen van voornamen met deze letter.

Veel ideeën voor de letter M

Goed, jullie hebben gekozen voor een meisjesnaam met de letter M. Misschien omdat je aanstaande kindje vernoemd wordt naar een familielid, of omdat jullie het een mooie zachte medeklinker vinden met een aangenaam geluid. Hoe dan ook, het is een goede keuze! Er zijn veel leuke voornamen te vinden, zowel modern als wat meer klassiek, puur Nederlands of juist internationaal.

Voorbeelden van namen die beginnen met een M

Eén van de meest populaire meisjesnamen van Nederland van de afgelopen jaren begint met een M. Mila is de vrouwelijke variant van de populaire jongensnaam Milan. En heeft een sterke, hippe en moderne klank. Er zijn echter ook klassiekere namen te vinden. De meisjesnaam Maria is hier een bekend voorbeeld van. Deze naam is sinds de jaren ’60 populair en kan zelfs ook aan jongens gegeven worden. Maria is ook een stamnaam waar een hoop andere namen (zoals Marieke, Marlies of Marije) van zijn afgeleid. Ben je op zoek naar een minder oer-Hollandse naam, dan is Maryam misschien een optie. Een andere naam die juist zeer internationaal is, is Mae. Deze naam is makkelijk in Engelstalige landen uit te spreken, en sommige beroemdheden dragen deze naam, zoals Mae West. Tenslotte is de naam Merel een leuk idee. Mocht je deze naam kiezen, dan is je dochtertje vernoemd naar één van de mooiste zangvogels van Nederland.

Meisjesnaam met een M

Al met al zijn er genoeg leuke en gevarieerde namen met een M te bedenken. Een meisjesnaam met een M is dus zeker een goede keuze!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet