Meisjesnamen met een M

Meisjesnamen die beginnen met letter M waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter M

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter M. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een M. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een M op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een M op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter M.

Top 10 meisjes namen met een M volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 11.10% begint met een M?

Top 10 meisjes namen met een M van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 11.54% begint met de letter M?

Geboortekaartjes met de de letter m

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een M

M Namen met een M
Mae
May
Mei
Mia
Mil
Moa

Namen met de beginletter M

Binnenkort wordt jullie kindje geboren, gefeliciteerd! De komende tijd staat in het teken van leuke voorbereidingen. Een mooie naam voor jullie toekomstige dochter verzinnen is hier één van. In dit artikel zal het gaan over meisjesnamen met een M.

Waar komt de letter M vandaan?

De letter M is afkomstig van de Griekse letter Mu. Legende gaat dat de letter Mu indirect is afgeleid van een Egyptisch hiëroglief wat water uitbeeldde. De letter M lijkt dan ook op golvend water. De M is de dertiende letter in het huidige alfabet. Alhoewel dertien misschien een ongeluksgetal lijkt, moet dit je er zeker niet van weerhouden voor deze letter te kiezen. Er zijn namelijk genoeg mooie voorbeelden te verzinnen van voornamen met deze letter.

Veel ideeën voor de letter M

Goed, jullie hebben gekozen voor een meisjesnaam met de letter M. Misschien omdat je aanstaande kindje vernoemd wordt naar een familielid, of omdat jullie het een mooie zachte medeklinker vinden met een aangenaam geluid. Hoe dan ook, het is een goede keuze! Er zijn veel leuke voornamen te vinden, zowel modern als wat meer klassiek, puur Nederlands of juist internationaal.

Voorbeelden van namen die beginnen met een M

Eén van de meest populaire meisjesnamen van Nederland van de afgelopen jaren begint met een M. Mila is de vrouwelijke variant van de populaire jongensnaam Milan. En heeft een sterke, hippe en moderne klank. Er zijn echter ook klassiekere namen te vinden. De meisjesnaam Maria is hier een bekend voorbeeld van. Deze naam is sinds de jaren ’60 populair en kan zelfs ook aan jongens gegeven worden. Maria is ook een stamnaam waar een hoop andere namen (zoals Marieke, Marlies of Marije) van zijn afgeleid. Ben je op zoek naar een minder oer-Hollandse naam, dan is Maryam misschien een optie. Een andere naam die juist zeer internationaal is, is Mae. Deze naam is makkelijk in Engelstalige landen uit te spreken, en sommige beroemdheden dragen deze naam, zoals Mae West. Tenslotte is de naam Merel een leuk idee. Mocht je deze naam kiezen, dan is je dochtertje vernoemd naar één van de mooiste zangvogels van Nederland.

Meisjesnaam met een M

Al met al zijn er genoeg leuke en gevarieerde namen met een M te bedenken. Een meisjesnaam met een M is dus zeker een goede keuze!

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter M?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter M. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 11.10% begint met een M. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 11.54% met de letter M!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet