Meisjesnamen met een O

Namen met de beginletter O

Verwacht je een dochter en wil je haar een mooie meisjesnaam met een O geven? Dan kun je hier zeker inspiratie opdoen. Er zijn heel veel meisjesnamen met een O. Bekijk ook de betekenis die namen met een O zoal hebben. Want ook dat kan van belang zijn bij de keuze van een meisjesnaam. De letter O is een zeer open klinker. Het biedt als het ware een venster op wat er na de letter O komt. Namen die beginnen met een O klinken krachtig. Afhankelijk van welke medeklinkers en andere klinkers gecombineerd zijn met de O, heeft de meisjesnaam een lieflijke, zacht of anderzijds een harde toon. Probeer ze één voor één uit en koppel ze aan de familienaam. Zo hoor je onmiddellijk of jij deze naam aan je kleine spruit wilt geven.

Enkele voorbeelden van namen met de beginletter O

In de lijst die je hier vindt, vind je zowel Nederlandse als buitenlandse, exotische en sprookjesachtige namen. Wij willen jou al een voorsmaakje geven, samen met wat de betekenis van de naam is.

  • Olivia: deze naam is afkomstig uit het Latijn en betekent ‘olijftak’. De olijftak staat voor vrede.
  • Odile, Odilia of Odila: oorspronkelijk een Duitse naam die ook in de Angelsaksische wereld wordt gebruikt. Het betekent ‘kleine rijke’.
  • Oni: dit is een korte krachtige naam, die van Indiaanse oorsprong is. Het betekent ‘geboren op heilige grond’.
  • Olga: betekent ‘heilig’ en is van Slavische oorsprong.

Je merkt dat betekenissen van namen heel erg uiteenlopend kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om deze eens goed door te nemen en pas dan je keuze te maken.

Een paar weetjes over de letter O

De letter O bestond al in het Pro-semitische en Egyptische geschrift. Daar werd een oog getekend voor de klank O. Later is deze vorm van een oog door de Etrusken vervormd tot een ronde O. Zo kwam deze in het Griekse en Romeinse alfabet terecht. De letter O kent heel wat varianten in verschillende talen. Denk maar aan Ø en Ǿ, Ö of Ó. Omdat deze letter al heel lang bestaat, bestaan er ook heel wat namen die beginnen met een O, en dit elk met hun eigen klant en betekenis. Met deze achtergrondinformatie zul je nog beter een mooie naam voor je dochter kunnen kiezen.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet