Meisjesnamen met een O

Meisjesnamen die beginnen met letter O waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter O

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter O. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een O. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een O op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een O op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter O.

Top 6 meisjes namen met een O volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 1.17% begint met een O?

Top 10 meisjes namen met een O van april 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 1.67% begint met de letter O?

Geboortekaartjes met de de letter o

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een O

Namen met de beginletter O

Verwacht je een dochter en wil je haar een mooie meisjesnaam met een O geven? Dan kun je hier zeker inspiratie opdoen. Er zijn heel veel meisjesnamen met een O. Bekijk ook de betekenis die namen met een O zoal hebben. Want ook dat kan van belang zijn bij de keuze van een meisjesnaam. De letter O is een zeer open klinker. Het biedt als het ware een venster op wat er na de letter O komt. Namen die beginnen met een O klinken krachtig. Afhankelijk van welke medeklinkers en andere klinkers gecombineerd zijn met de O, heeft de meisjesnaam een lieflijke, zacht of anderzijds een harde toon. Probeer ze één voor één uit en koppel ze aan de familienaam. Zo hoor je onmiddellijk of jij deze naam aan je kleine spruit wilt geven.

Enkele voorbeelden van namen met de beginletter O

In de lijst die je hier vindt, vind je zowel Nederlandse als buitenlandse, exotische en sprookjesachtige namen. Wij willen jou al een voorsmaakje geven, samen met wat de betekenis van de naam is.

  • Olivia: deze naam is afkomstig uit het Latijn en betekent ‘olijftak’. De olijftak staat voor vrede.
  • Odile, Odilia of Odila: oorspronkelijk een Duitse naam die ook in de Angelsaksische wereld wordt gebruikt. Het betekent ‘kleine rijke’.
  • Oni: dit is een korte krachtige naam, die van Indiaanse oorsprong is. Het betekent ‘geboren op heilige grond’.
  • Olga: betekent ‘heilig’ en is van Slavische oorsprong.

Je merkt dat betekenissen van namen heel erg uiteenlopend kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om deze eens goed door te nemen en pas dan je keuze te maken.

Een paar weetjes over de letter O

De letter O bestond al in het Pro-semitische en Egyptische geschrift. Daar werd een oog getekend voor de klank O. Later is deze vorm van een oog door de Etrusken vervormd tot een ronde O. Zo kwam deze in het Griekse en Romeinse alfabet terecht. De letter O kent heel wat varianten in verschillende talen. Denk maar aan Ø en Ǿ, Ö of Ó. Omdat deze letter al heel lang bestaat, bestaan er ook heel wat namen die beginnen met een O, en dit elk met hun eigen klant en betekenis. Met deze achtergrondinformatie zul je nog beter een mooie naam voor je dochter kunnen kiezen.

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter O?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter O. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 1.17% begint met een O. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 1.67% met de letter O!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet