Meisjesnamen met een G

Meisjesnamen die beginnen met letter G waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter G

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter G. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een G. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een G op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een G op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter G.

Top 10 meisjes namen met een G volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 0.73% begint met een G?

Top 10 meisjes namen met een G van april 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 1.48% begint met de letter G?

Geboortekaartjes met de de letter g

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een G

Meisjesnamen met een G

Vroeg of laat in je zwangerschap is het moment daar: je moet een naam uit gaan kiezen. Het is een van de belangrijkste beslissingen die je maakt en dit lijstje is er om je te helpen. Hieronder laten we je allemaal meisjesnamen met een G zien, leggen we uit waar deze letter vandaan komt en geven we je een paar suggesties voor de naam van je toekomstige dochter. Wie weet laat een van deze namen je hart sneller kloppen.

Een C met een streepje en verschillende uitspraken

De Romeinen schreven zowel de k en de g als een C en besloten daarom om een streepje aan de C toe te voegen. Zo is onze letter G ontstaan. Je zou denken dat hiermee ook de verschillende uitspraken van deze letter zouden verdwijnen maar niks is minder waar. Nog steeds hebben we verschillende manieren om de klank G te spellen en uit te spreken: het woord school heeft een g-klank maar wordt geschreven met sch. Ook spreekt niet iedereen de G hetzelfde uit, denk bijvoorbeeld aan de bekende zachte of harde G. Aan de namen die langs zullen komen is duidelijk te merken dat de G verschillende klanken heeft. Dat maakt deze letter juist zo leuk: hij is ontzettend veelzijdig.

In de Top 100 meisjes namen vind je momenteel geen meisjes namen die beginnen met een G. Dat maakt de naam van je dochter dus wel extra uniek. Gaia, Gigi en Goia scoren het hoogst in de lijsten als meisjes namen beginnend met een G.

Namen die beginnen met een G

Een typisch Nederlandse naam met een G is Guusje, de vrouwelijke versie van de populaire naam Guus. Wil je een unieke naam, dan is dit zeker een optie, want de naam Guusje wordt veel minder vaak gegeven dan haar mannelijke wederhelft. Een andere meisjesnaam met een G is Gigi. Deze oorspronkelijk Franse naam heeft een internationaal karakter en is speels door de klankherhaling. Nog een andere manier om de G uit te spreken is in de naam Gwen. Gwen is afgeleid van Gwendolen en is een oorspronkelijk Welshe naam. De veelzijdigheid van de G is hier duidelijk hoorbaar. Waar Gigi een dj-klank heeft en Guusje met een hardere g wordt uitgesproken, klinkt de G in Gwen vaker als een k.

Voor nog veel meer namen met een G kan je hieronder kijken. Daar vind je genoeg verschillende mogelijkheden om je te voorzien van inspiratie tijdens deze zoektocht. En is de G toch niet precies wat je zoekt? Kijk dan vooral tussen onze andere lijstjes voor andere beginletters en een oneindigheid aan mogelijkheden voor de perfecte meisjesnaam.

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter G?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter G. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 0.73% begint met een G. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 1.48% met de letter G!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet