Meisjesnamen met een G

Meisjesnamen met een G

Vroeg of laat in je zwangerschap is het moment daar: je moet een naam uit gaan kiezen. Het is een van de belangrijkste beslissingen die je maakt en dit lijstje is er om je te helpen. Hieronder laten we je allemaal meisjesnamen met een G zien, leggen we uit waar deze letter vandaan komt en geven we je een paar suggesties voor de naam van je toekomstige dochter. Wie weet laat een van deze namen je hart sneller kloppen.

Een C met een streepje en verschillende uitspraken

De Romeinen schreven zowel de k en de g als een C en besloten daarom om een streepje aan de C toe te voegen. Zo is onze letter G ontstaan. Je zou denken dat hiermee ook de verschillende uitspraken van deze letter zouden verdwijnen maar niks is minder waar. Nog steeds hebben we verschillende manieren om de klank G te spellen en uit te spreken: het woord school heeft een g-klank maar wordt geschreven met sch. Ook spreekt niet iedereen de G hetzelfde uit, denk bijvoorbeeld aan de bekende zachte of harde G. Aan de namen die langs zullen komen is duidelijk te merken dat de G verschillende klanken heeft. Dat maakt deze letter juist zo leuk: hij is ontzettend veelzijdig.

Namen die beginnen met een G

Een typisch Nederlandse naam met een G is Guusje, de vrouwelijke versie van de populaire naam Guus. Wil je een unieke naam, dan is dit zeker een optie, want de naam Guusje wordt veel minder vaak gegeven dan haar mannelijke wederhelft. Een andere meisjesnaam met een G is Gigi. Deze oorspronkelijk Franse naam heeft een internationaal karakter en is speels door de klankherhaling. Nog een andere manier om de G uit te spreken is in de naam Gwen. Gwen is afgeleid van Gwendolen en is een oorspronkelijk Welshe naam. De veelzijdigheid van de G is hier duidelijk hoorbaar. Waar Gigi een dj-klank heeft en Guusje met een hardere g wordt uitgesproken, klinkt de G in Gwen vaker als een k.

Voor nog veel meer namen met een G kan je hieronder kijken. Daar vind je genoeg verschillende mogelijkheden om je te voorzien van inspiratie tijdens deze zoektocht. En is de G toch niet precies wat je zoekt? Kijk dan vooral tussen onze andere lijstjes voor andere beginletters en een oneindigheid aan mogelijkheden voor de perfecte meisjesnaam.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet