Meisjesnamen met een S

Meisjesnamen die beginnen met letter S waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter S

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter S. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een S. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een S op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een S op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter S.

Top 10 meisjes namen met een S volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 8.08% begint met een S?

Top 10 meisjes namen met een S van maart 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 6.19% begint met de letter S?

Geboortekaartjes met de de letter s

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een S

S Namen met een S
Sam
Sem
Sif
Sil
Siv
Sky
Sol
Soy
Sue
Syl

Meisjesnamen met de letter S

Als je zwanger bent, komt er veel op je af. Je moet je onder meer bezig houden met allerlei praktische zaken. Van een ledikantje kopen en kleertjes uitzoeken tot een flinke voorraad luiers inslaan en je toekomstige kindje alvast aanmelden bij de kinderopvang. En misschien heeft de babykamer ook nog een opknapbeurt nodig voordat je kindje erin kan slapen. Maar een van de leukste dingen om te doen als je een baby krijgt, is natuurlijk een voornaam uitzoeken. Weet je al dat je een dochter krijgt en ben je op zoek naar een mooie meisjesnaam? Eentje met een S als eerste letter? Voor meisjes zijn er veel meisjesnamen met een S, dus keus genoeg.

Feitjes over de letter S

De letter S is de negentiende letter van ons alfabet. Als je even terugdenkt aan de lessen Duits op de middelbare school, weet je vast nog wel dat er in die taal een bijzondere S voorkomt. Dat is de letter ß. Misschien ken je deze letter als een scherpe S of de ‘Eszett’. In het Nederlands wordt de S vrij veel gebruikt. Van de 26 letters van het alfabet staat de S op de negende plaats van meest gebruikte letters. Het is dus niet moeilijk om woorden met een S op te noemen. Maar er zijn talen waar de S nog vaker voorkomt, zoals in het Engels. De meeste Engelse woorden beginnen namelijk met deze letter.

Namen die beginnen met een S zijn geliefd

Veel Nederlandse kinderen krijgen namen met de beginletter S. Deze letter staat op nummer vier van meest gekozen beginletters voor babynamen. Een voordeeltje van namen met een S is dat ze de beginletter delen met dé grote kindervriend. Als je je kindje een meisjesnaam met een S geeft, hoef je begin december in ieder geval nooit op zoek naar een chocoladeletter. De winkels liggen vol met chocoladeletters en ander snoep in de vorm van de letter S.

Welke meisjesnaam met een S kies jij?

Op dit moment is Sophie de populairste naam met een S voor meiden. Deze naam staat al jaren in de top drie van voornamen. Andere geliefde namen met een S zijn Sara en Sanne. Zijn jij en je partner juist op zoek naar minder vaak voorkomende namen die beginnen met een S voor jullie toekomstige dochter? Dan zouden jullie aan Sasha of Selma kunnen denken.

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter S?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter S. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 8.08% begint met een S. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 6.19% met de letter S!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet