Meisjesnamen met een S

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een S

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter S? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een S volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Sophie
  2. Sara
  3. Saar
  4. Sarah
  5. Sofie
  6. Sofia
  7. Sophia
  8. Suze
  9. Suus
  10. Sanne

Meisjesnamen met de letter S

Als je zwanger bent, komt er veel op je af. Je moet je onder meer bezig houden met allerlei praktische zaken. Van een ledikantje kopen en kleertjes uitzoeken tot een flinke voorraad luiers inslaan en je toekomstige kindje alvast aanmelden bij de kinderopvang. En misschien heeft de babykamer ook nog een opknapbeurt nodig voordat je kindje erin kan slapen. Maar een van de leukste dingen om te doen als je een baby krijgt, is natuurlijk een voornaam uitzoeken. Weet je al dat je een dochter krijgt en ben je op zoek naar een mooie meisjesnaam? Eentje met een S als eerste letter? Voor meisjes zijn er veel meisjesnamen met een S, dus keus genoeg.

Feitjes over de letter S

De letter S is de negentiende letter van ons alfabet. Als je even terugdenkt aan de lessen Duits op de middelbare school, weet je vast nog wel dat er in die taal een bijzondere S voorkomt. Dat is de letter ß. Misschien ken je deze letter als een scherpe S of de ‘Eszett’. In het Nederlands wordt de S vrij veel gebruikt. Van de 26 letters van het alfabet staat de S op de negende plaats van meest gebruikte letters. Het is dus niet moeilijk om woorden met een S op te noemen. Maar er zijn talen waar de S nog vaker voorkomt, zoals in het Engels. De meeste Engelse woorden beginnen namelijk met deze letter.

Namen die beginnen met een S zijn geliefd

Veel Nederlandse kinderen krijgen namen met de beginletter S. Deze letter staat op nummer vier van meest gekozen beginletters voor babynamen. Een voordeeltje van namen met een S is dat ze de beginletter delen met dé grote kindervriend. Als je je kindje een meisjesnaam met een S geeft, hoef je begin december in ieder geval nooit op zoek naar een chocoladeletter. De winkels liggen vol met chocoladeletters en ander snoep in de vorm van de letter S.

Welke meisjesnaam met een S kies jij?

Op dit moment is Sophie de populairste naam met een S voor meiden. Deze naam staat al jaren in de top drie van voornamen. Andere geliefde namen met een S zijn Sara en Sanne. Zijn jij en je partner juist op zoek naar minder vaak voorkomende namen die beginnen met een S voor jullie toekomstige dochter? Dan zouden jullie aan Sasha of Selma kunnen denken.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet