Meisjesnamen met een B

Meisjesnamen die beginnen met letter B waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter B

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter B. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een B. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een B op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een B op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter B.

Top 10 meisjes namen met een B volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 2.04% begint met een B?

Top 10 meisjes namen met een B van juni 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 2.26% begint met de letter B?

Geboortekaartjes met de de letter b

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een B

Namen met de beginletter B

Ben je op zoek naar een mooie meisjesnaam? Daar helpen we je graag bij! We hebben een lijst gemaakt met meisjesnamen met een B waar misschien wel de perfecte naam voor jouw dochter tussen staat. Omdat het geven van een naam niet zomaar iets is, vertellen we je wat over de letter B en geven we tips over het kiezen van een naam.

De B van bet

De tweede letter van ons alfabet is de medeklinker B. De oorsprong van deze letter gaat terug op de Semitische letter bet, die huis betekende. Het pictogram voor deze letter was dan ook een plattegrond van een huis. Pas in het Griekse alfabet kreeg de B de vorm die wij nu kennen. De medeklinker wordt met zowel klinkers als medeklinkers gecombineerd. In het Engels bestaat een ‘stille b’, zoals in het woord bomb. In het Nederlands wordt de letter altijd uitgesproken.

De B aan het begin van een woord

Het uitspreken van de letter B gebeurt met beide lippen en trillende stembanden. Met een plof ontsnapt de lucht tenslotte uit de mond. De letter is dan ook een ideale beginletter, zeker in combinatie met klinkers. Klinkers spreek je namelijk uit met je mond open. De B geeft een krachtige aanzet tot het uitspreken van de rest van een woord of naam.

Namen die beginnen met een B

De meest gegeven meisjesnaam met een B is in Nederland Bo. Deze naam is kort maar krachtig en betekent ‘knap, lief’. De oer-Hollandse naam Benthe is ook een van de namen met een B die in de top 100 van meisjesnamen voorkomt. Met de betekenis ‘gezegend’ is ook dit een mooie naam om aan je dochter te geven. Als je op zoek bent naar minder vaak voorkomende namen, kun je denken aan Babette, Bella of Britt.

Een naam kiezen

Nu je meer weet over de letter B en namen die met deze letter beginnen, bekijk je de namen in onze lijst misschien met heel andere ogen. Je kunt ze rustig doorlezen en de herkomst van de namen bekijken. Een goede tip is om de naam hardop uit te spreken, ook in combinatie met de achternaam. Luister vooral naar je gevoel: als een naam eenmaal goed voelt, kan het wel eens de perfecte naam voor jouw kindje zijn! Kijk ook vooral bij de lijsten van namen met andere beginletters om nog meer ideeën op te doen.

Meisjesnamen met een B in de Top 100

Op zoek naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met een B? Kijk dan bij onze Top 100 meisjes

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter B?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter B. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 2.04% begint met een B. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 2.26% met de letter B!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet