Meisjesnamen met een B

Namen met de beginletter B

Ben je op zoek naar een mooie meisjesnaam? Daar helpen we je graag bij! We hebben een lijst gemaakt met meisjesnamen met een B waar misschien wel de perfecte naam voor jouw dochter tussen staat. Omdat het geven van een naam niet zomaar iets is, vertellen we je wat over de letter B en geven we tips over het kiezen van een naam.

De B van bet

De tweede letter van ons alfabet is de medeklinker B. De oorsprong van deze letter gaat terug op de Semitische letter bet, die huis betekende. Het pictogram voor deze letter was dan ook een plattegrond van een huis. Pas in het Griekse alfabet kreeg de B de vorm die wij nu kennen. De medeklinker wordt met zowel klinkers als medeklinkers gecombineerd. In het Engels bestaat een ‘stille b’, zoals in het woord bomb. In het Nederlands wordt de letter altijd uitgesproken.

De B aan het begin van een woord

Het uitspreken van de letter B gebeurt met beide lippen en trillende stembanden. Met een plof ontsnapt de lucht tenslotte uit de mond. De letter is dan ook een ideale beginletter, zeker in combinatie met klinkers. Klinkers spreek je namelijk uit met je mond open. De B geeft een krachtige aanzet tot het uitspreken van de rest van een woord of naam.

Namen die beginnen met een B

De meest gegeven meisjesnaam met een B is in Nederland Bo. Deze naam is kort maar krachtig en betekent ‘knap, lief’. De oer-Hollandse naam Benthe is ook een van de namen met een B die in de top 100 van meisjesnamen voorkomt. Met de betekenis ‘gezegend’ is ook dit een mooie naam om aan je dochter te geven. Als je op zoek bent naar minder vaak voorkomende namen, kun je denken aan Babette, Bella of Britt.

Een naam kiezen

Nu je meer weet over de letter B en namen die met deze letter beginnen, bekijk je de namen in onze lijst misschien met heel andere ogen. Je kunt ze rustig doorlezen en de herkomst van de namen bekijken. Een goede tip is om de naam hardop uit te spreken, ook in combinatie met de achternaam. Luister vooral naar je gevoel: als een naam eenmaal goed voelt, kan het wel eens de perfecte naam voor jouw kindje zijn! Kijk ook vooral bij de lijsten van namen met andere beginletters om nog meer ideeën op te doen.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet