Meisjesnamen met een L

Meisjesnamen die beginnen met letter L waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter L

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter L. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een L. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een L op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een L op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter L.

Top 10 meisjes namen met een L volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 15.54% begint met een L?

Top 10 meisjes namen met een L van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 13.00% begint met de letter L?

Geboortekaartjes met de de letter l

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een L

Meisjesnamen met de letter L

Als jij een kindje gaat krijgen, ben je waarschijnlijk veel bezig met hoe lief je je kindje vindt, en hoe veel liefde je voelt. En wat is de eerste letter van lief en liefde? Jawel, de L! Deze lijst biedt jou inspiratie voor een meisjesnaam met een L.

L voor herdersstaf

De letter L kan voor veel dingen staan. De Egyptische hiëroglief voor L ziet er uit als een herdersstaf. De Griekse letter, lambda, ziet er uit als een dakje van een huis. De letter L doet mensen denken aan zingen; lalala! In de wiskunde en natuurkunde staat de L voor lengte, en L is ook het Romeinse nummer 50. Superveel betekenissen voor de letter L dus!

Zacht en rond

Wanneer je de letter L zegt, zet je je tong vlak achter je tanden. Dit lijkt erg op de letter D, alleen houd je bij de D je tong net wat korter achter je tanden. Probeer het maar: je tong doet bijna hetzelfde als je ‘Le’ en ‘De’ zegt! Hierdoor heeft L een mooie, zachte ronde klank, minder explosief dan klanken zoals D. Lees maar een paar namen met de letter L hardop, en vergelijk ze met andere beginletters; namen met de L beginnen zacht.

Een L of een R?

In sommige landen, zoals China en Japan, zijn de L en de R klank hetzelfde. Een L of een R klinkt altijd alsof het tussen die twee klanken in zit. Hier kan je over nadenken als je veel naar Aziatische landen gaat. Een meisjesnaam met een L kan daar worden uitgesproken als een naam met een R.

Meisjesnamen met een L

Namen met de beginletter L zijn redelijk populair; in de top 20 meisjesnamen staan vier namen met een L. Lotte is de meest populaire meisjesnaam met een L. Er zijn heel zacht klinkende namen die beginnen met een L, zoals Lilly. Dat moet ook wel met zoveel L-en! Maar, namen met een L kunnen ook wat stoerder zijn; denk maar aan de naam Lexi. Lenthe is een voorbeeld van een naam met de beginletter L die een mooie betekenis heeft.

Kiezen voor een L

Misschien vind jij in de lijst hieronder de naam die perfect past bij jouw dochter, of blijf je nog even zoeken. Wat je ook doet, kies voor een naam waar jij je goed bij voelt!

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter L?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter L. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 15.54% begint met een L. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 13.00% met de letter L!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet