Meisjesnamen met een Z

Meisjesnamen die beginnen met letter Z waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter Z

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter Z. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een Z. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een Z op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een Z op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter Z.

Top 10 meisjes namen met een Z volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 1.87% begint met een Z?

Top 10 meisjes namen met een Z van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 1.96% begint met de letter Z?

Geboortekaartjes met de de letter z

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een Z

Meisjesnamen met de letter Z

De letter Z is de laatste letter van ons alfabet. Als je een meisjesnaam met een Z kiest, kies je bewust voor een aparte letter. Het is niet zo eenvoudig om meisjesnamen met een Z te kiezen. Ze worden niet zo vaak gekozen, maar toch is het de moeite waard om het te overwegen. De letter Z is een krachtige beginletter voor een naam. Ze doet vaak exotisch en Oosters aan. Laat je inspireren door de grote keuze aan namen met de beginletter Z.

Waar komt onze letter Z vandaan?

De letter Z kent een bijzondere geschiedenis. Ze bestond in het vroege Latijn, maar werd rond 300 v.Chr. zelfs uit het Romeinse alfabet verbannen. Later, toen er heel wat Griekse woorden in het Latijn kwamen binnen sijpelden, moesten ze de letter Z opnieuw invoeren om ook Griekse woorden in het Latijn te kunnen neerschrijven. De letter Z kwam op dat moment helemaal achteraan het alfabet. Historisch gezien kunnen we gerust stellen dat de letter Z onmisbaar was, en nog steeds is.

Een kleine greep uit de vele mogelijkheden

Zoek je een mooie naam en wil je je dochter iets apart meegeven voor het leven? Namen die beginnen met een Z klinken alvast heel mooi. Laar je inspireren door een paar voorbeelden hieronder:

  • Zara: dit is een zeer krachtige meisjesnaam. Het betekent ‘prinses’. Inderdaad, deze naam doet denken aan Oosterse sprookjes.
  • Ziva: van oorsprong Hebreews, maar deze meisjesnaam doet stilaan zijn intrede in onze streken. Het betekent ‘helderheid, licht’.
  • Zoë: deze Griekse naam betekent ‘leven’. Hij is vrij populair maar hiermee geef je je dochter toch een heel mooie en vooral charmante naam.
  • Zuzanna: je zou dit als een variant op Suzanne kunnen beschouwen. De naam is van Poolse oorsprong en heeft de prachtige betekenis van ‘waterlelie’.
  • Zulma: van oorsprong Spaans. Deze naam werd vroeger meer dan nu gebruikt. In deze naam zit wat nostalgie, maar juist daarom is deze naam heel trendy.

De letter Z kom je vaak tegen

Hoe vaak hoor je niet de uitdrukking ‘van A tot Z’. Z betekent in deze zin ‘het einde’. Maar bij namen die beginnen met een Z is het integendeel het begin van een mooie naam. Misschien is het juist deze tegenstelling die namen met een Z zo interessant maakt?

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter Z?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter Z. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 1.87% begint met een Z. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 1.96% met de letter Z!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet