Meisjesnamen met een Z

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een Z

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter Z? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een Z volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

 1. Zoë
 2. Zara
 3. Zeynep
 4. Zoey
 5. Ziva
 6. Zuzanna
 7. Zahra
 8. Zehra
 9. Zofia

Meisjesnamen met de letter Z

De letter Z is de laatste letter van ons alfabet. Als je een meisjesnaam met een Z kiest, kies je bewust voor een aparte letter. Het is niet zo eenvoudig om meisjesnamen met een Z te kiezen. Ze worden niet zo vaak gekozen, maar toch is het de moeite waard om het te overwegen. De letter Z is een krachtige beginletter voor een naam. Ze doet vaak exotisch en Oosters aan. Laat je inspireren door de grote keuze aan namen met de beginletter Z.

Waar komt onze letter Z vandaan?

De letter Z kent een bijzondere geschiedenis. Ze bestond in het vroege Latijn, maar werd rond 300 v.Chr. zelfs uit het Romeinse alfabet verbannen. Later, toen er heel wat Griekse woorden in het Latijn kwamen binnen sijpelden, moesten ze de letter Z opnieuw invoeren om ook Griekse woorden in het Latijn te kunnen neerschrijven. De letter Z kwam op dat moment helemaal achteraan het alfabet. Historisch gezien kunnen we gerust stellen dat de letter Z onmisbaar was, en nog steeds is.

Een kleine greep uit de vele mogelijkheden

Zoek je een mooie naam en wil je je dochter iets apart meegeven voor het leven? Namen die beginnen met een Z klinken alvast heel mooi. Laar je inspireren door een paar voorbeelden hieronder:

 • Zara: dit is een zeer krachtige meisjesnaam. Het betekent ‘prinses’. Inderdaad, deze naam doet denken aan Oosterse sprookjes.
 • Ziva: van oorsprong Hebreews, maar deze meisjesnaam doet stilaan zijn intrede in onze streken. Het betekent ‘helderheid, licht’.
 • Zoë: deze Griekse naam betekent ‘leven’. Hij is vrij populair maar hiermee geef je je dochter toch een heel mooie en vooral charmante naam.
 • Zuzanna: je zou dit als een variant op Suzanne kunnen beschouwen. De naam is van Poolse oorsprong en heeft de prachtige betekenis van ‘waterlelie’.
 • Zulma: van oorsprong Spaans. Deze naam werd vroeger meer dan nu gebruikt. In deze naam zit wat nostalgie, maar juist daarom is deze naam heel trendy.

De letter Z kom je vaak tegen

Hoe vaak hoor je niet de uitdrukking ‘van A tot Z’. Z betekent in deze zin ‘het einde’. Maar bij namen die beginnen met een Z is het integendeel het begin van een mooie naam. Misschien is het juist deze tegenstelling die namen met een Z zo interessant maakt?

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet