Meisjesnamen met een I

Meisjesnamen die beginnen met letter I waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter I

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter I. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een I. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een I op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een I op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter I.

Top 10 meisjes namen met een I volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 3.37% begint met een I?

Top 10 meisjes namen met een I van april 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 3.69% begint met de letter I?

Geboortekaartjes met de de letter i

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een I

Namen meisje met de beginletter I

Als je ons lijstje bekijkt van de namen die beginnen met een I, dan zijn er dat heel wat. Meisjesnamen met een I klinken over het algemeen duidelijk, krachtig en anderzijds toch aangenaam in de oren. Als je voor je dochter een mooie naam zoekt, dan kan er hier tussen de namen met een I misschien jouw perfecte keuze staan. Het beste wat je kunt doen is elke meisjesnaam met een I luidop zeggen en naar de klank luisteren. Wens je deze naam of liever een andere? Spreek de meisjesnaam ook uit samen met de familienaam. Wij willen je hier op deze pagina inspireren, en geven jou ook de betekenis van elke naam. We lichten alvast een paar voorbeelden toe.

Een beetje geschiedenis over de letter I

Het Pro-semitische alfabet had al een symbool dat als J of I werd uitgesproken, namelijk een arm met een handje. Dit hadden ze van de Egyptische hiërogliefen overgenomen. Later namen de Etrusken het over en de Grieken hadden de letter Iota. Op die manier kwam de letter I naar ons toe. Het is dus al een oude klinker, en bij ons is het de negende letter van het alfabet. Juist doordat deze letter zo oud is, zijn er heel veel namen met de beginletter I ontstaan. Zij hebben elk hun eigen betekenis. Het is best wel interessant om ook de betekenis van een meisjesnaam te kennen, zodat je op de juiste manier je keuze kunt maken.

Een paar voorbeelden van namen die beginnen met een I

  • Ilse: dit is een Duitse naam en betekent ‘gewijd aan God’. Het is een afgeleide van Elisabeth, een naam die ook in de Bijbel voorkomt.
  • Isabelle: dit is wel een heel aparte naam. Het betekent ‘God gezworen’. Deze betekenis vinden we ook terug bij gelijkaardige namen zoals Isabeau, Isabel, Isabella of Isabel.
  • Ivy: deze Engelse naam betekent ‘klimop’. Een vleugje natuur in een naam is altijd heel aantrekkelijk.
  • Izolda: een naam van Poolse afkomst die ‘schoonheid’ betekent.

Verder vind je natuurlijk een aantal meisjes namen met i die in de Top 100 namen van meisjes staan. Van meisjesnamen met beginletter I zijn dat onder andere Isa, Ivy en Isabella.

Een naam voor het leven

Het is nog even wachten tot je kleine spruit er is. Neem rustig de tijd voor het kiezen van een naam. Je dochter draagt hem tenslotte haar hele leven lang mee. Kies zorgvuldig zodat je straks een mooie naam aan je kindje kunt geven.

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter I?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter I. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 3.37% begint met een I. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 3.69% met de letter I!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet