Meisjesnamen met een I

Namen met de beginletter I

Als je ons lijstje bekijkt van de namen die beginnen met een I, dan zijn er dat heel wat. Meisjesnamen met een I klinken over het algemeen duidelijk, krachtig en anderzijds toch aangenaam in de oren. Als je voor je dochter een mooie naam zoekt, dan kan er hier tussen de namen met een I misschien jouw perfecte keuze staan. Het beste wat je kunt doen is elke meisjesnaam met een I luidop zeggen en naar de klank luisteren. Wens je deze naam of liever een andere? Spreek de meisjesnaam ook uit samen met de familienaam. Wij willen je hier op deze pagina inspireren, en geven jou ook de betekenis van elke naam. We lichten alvast een paar voorbeelden toe.

Een beetje geschiedenis over de letter I

Het Pro-semitische alfabet had al een symbool dat als J of I werd uitgesproken, namelijk een arm met een handje. Dit hadden ze van de Egyptische hiërogliefen overgenomen. Later namen de Etrusken het over en de Grieken hadden de letter Iota. Op die manier kwam de letter I naar ons toe. Het is dus al een oude klinker, en bij ons is het de negende letter van het alfabet. Juist doordat deze letter zo oud is, zijn er heel veel namen met de beginletter I ontstaan. Zij hebben elk hun eigen betekenis. Het is best wel interessant om ook de betekenis van een meisjesnaam te kennen, zodat je op de juiste manier je keuze kunt maken.

Een paar voorbeelden van namen die beginnen met een I

  • Ilse: dit is een Duitse naam en betekent ‘gewijd aan God’. Het is een afgeleide van Elisabeth, een naam die ook in de Bijbel voorkomt.
  • Isabelle: dit is wel een heel aparte naam. Het betekent ‘God gezworen’. Deze betekenis vinden we ook terug bij gelijkaardige namen zoals Isabeau, Isabel, Isabella of Isabel.
  • Ivy: deze Engelse naam betekent ‘klimop’. Een vleugje natuur in een naam is altijd heel aantrekkelijk.
  • Izolda: een naam van Poolse afkomst die ‘schoonheid’ betekent.

Een naam voor het leven

Het is nog even wachten tot je kleine spruit er is. Neem rustig de tijd voor het kiezen van een naam. Je dochter draagt hem tenslotte haar hele leven lang mee. Kies zorgvuldig zodat je straks een mooie naam aan je kindje kunt geven.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet