Meisjesnamen met een A

Meisjesnamen die beginnen met letter A waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter A

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter A. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een A. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een A op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een A op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter A.

Top 10 meisjes namen met een A volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 7.17% begint met een A?

Top 10 meisjes namen met een A van juni 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 9.55% begint met de letter A?

Geboortekaartjes met de de letter a

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een A

A Namen met een A
Ada
Aki
Amy
Ana
Ans
Ash
Ava
Aya

Namen voor een meisje met de beginletter A

Je baby’tje laat nog even op zich wachten. Ondertussen bereid je je voor op haar komst. Een van de dingen die je nog te doen staat is het uitkiezen van een mooie naam. Als je op zoek bent naar een meisjesnaam, bieden we je graag wat inspiratie voor meisjesnamen met een A. Je kindje is jouw nummer 1 en daar past een naam met de eerste letter van het alfabet perfect bij.

De A voor os

De letter A gaat waarschijnlijk terug op het Egyptisch hiëroglief van een ossenkop. Omdat de letter A het meest gebruikt werd, stond de A van alef, het woord voor os, vooraan in het alfabet. In het Grieks is de letter Alfa ook de eerste letter van het alfabet. Alfa duidt in de wiskunde hoeken aan. Iemand met een talenknobbel wordt een alfa genoemd. Daarnaast is A een bloedgroep en een akkoord in de muziek. De A is van alle markten thuis.

De A klinkt anders

In combinatie met nog een a, een i, o, u of y wordt de A verschillend uitgesproken. Het gevoel dat je bij namen die beginnen met een A krijgt is daarom steeds anders. Lees de namen uit onze lijst maar eens hardop! In andere talen komt de A vaak voor met een trema of accent, die de letter weer een andere klank geven.

Meisjesnamen met een A

De A is een van de meest gebruikte letters van het Nederlandse alfabet. Het zal je dus niet verbazen dat de lijst met namen met een A heel lang is. De populairste meisjesnaam met een A is Anna. Deze naam staat al jaren in de top 10. Verschillende namen met de beginletter A komen uit een andere taal. Aimée betekent bijvoorbeeld ‘geliefd’ in het Frans. Andere namen met een buitenlandse oorsprong zijn Ayla en Alyssia. Ook typisch Nederlandse namen staan in onze lijst van namen met de beginletter A. Wat denk je bijvoorbeeld van Annemijn?

Een meisjesnaam kiezen

Er zijn meer dan genoeg namen met de A waaruit je de naam voor je dochter zou kunnen kiezen. Probeer ze uit, zeg ze hardop in combinatie met de achternaam en denk er rustig over na. Of je nu een meisjesnaam met een A kiest of uiteindelijk voor een naam met een andere letter van het alfabet gaat, het belangrijkste is dat je een goed gevoel hebt bij de naam. Veel plezier met de zoektocht!

Op zoek naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met een A? Kijk dan bij onze Top 100 meisjesnamen

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter A?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter A. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 7.17% begint met een A. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 9.55% met de letter A!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet