Meisjesnamen met een A

Namen met de beginletter A

Je baby’tje laat nog even op zich wachten. Ondertussen bereid je je voor op haar komst. Een van de dingen die je nog te doen staat is het uitkiezen van een mooie naam. Als je op zoek bent naar een meisjesnaam, bieden we je graag wat inspiratie voor meisjesnamen met een A. Je kindje is jouw nummer 1 en daar past een naam met de eerste letter van het alfabet perfect bij.

De A voor os

De letter A gaat waarschijnlijk terug op het Egyptisch hiëroglief van een ossenkop. Omdat de letter A het meest gebruikt werd, stond de A van alef, het woord voor os, vooraan in het alfabet. In het Grieks is de letter Alfa ook de eerste letter van het alfabet. Alfa duidt in de wiskunde hoeken aan. Iemand met een talenknobbel wordt een alfa genoemd. Daarnaast is A een bloedgroep en een akkoord in de muziek. De A is van alle markten thuis.

De A klinkt anders

In combinatie met nog een a, een i, o, u of y wordt de A verschillend uitgesproken. Het gevoel dat je bij namen die beginnen met een A krijgt is daarom steeds anders. Lees de namen uit onze lijst maar eens hardop! In andere talen komt de A vaak voor met een trema of accent, die de letter weer een andere klank geven.

Meisjesnamen met een A

De A is een van de meest gebruikte letters van het Nederlandse alfabet. Het zal je dus niet verbazen dat de lijst met namen met een A heel lang is. De populairste meisjesnaam met een A is Anna. Deze naam staat al jaren in de top 10. Verschillende namen met de beginletter A komen uit een andere taal. Aimée betekent bijvoorbeeld ‘geliefd’ in het Frans. Andere namen met een buitenlandse oorsprong zijn Ayla en Alyssia. Ook typisch Nederlandse namen staan in onze lijst van namen met de beginletter A. Wat denk je bijvoorbeeld van Annemijn?

Een meisjesnaam kiezen

Er zijn meer dan genoeg namen met de A waaruit je de naam voor je dochter zou kunnen kiezen. Probeer ze uit, zeg ze hardop in combinatie met de achternaam en denk er rustig over na. Of je nu een meisjesnaam met een A kiest of uiteindelijk voor een naam met een andere letter van het alfabet gaat, het belangrijkste is dat je een goed gevoel hebt bij de naam. Veel plezier met de zoektocht!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet