Yes! 43 toffe Engelse namen mét betekenis

Engelse namen
24 oktober 2022

Vandaag gaan we op namenjacht in Engeland! Er zijn namelijk ontzettend veel toffe Engelse namen te vinden. Geen wonder dus dat Engelse babynamen zo populair zijn in Nederland. Zijn internationale babynamen helemaal jouw cup of tea, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Laat je dan inspireren door dit lijstje met de allermooiste Engelse namen. Here we go!

Engelse namen top 10

Voordat we dieper ingaan op onze favoriete Engelse namen, delen we eerst welke namen in Engeland op dit moment het populairst zijn. Want die zijn namelijk ook hartstikke leuk! De twee onderstaande top-10-lijstjes zijn samengesteld op basis van gegevens in Engeland en Wales. Grappig detail: Noah en Olivia staan niet alleen in Engeland op nummer één, maar ook in Nederland! Toch staan er ook genoeg verrassende Engelse namen in de lijstjes. Kijk maar!

Engelse jongensnamen top 10

 1. Noah
 2. Oliver
 3. George
 4. Arthur
 5. Muhammad
 6. Leo
 7. Harry
 8. Oscar
 9. Archie
 10. Henry

Engelse meisjesnamen top 10

 1. Olivia
 2. Amelia
 3. Isla
 4. Ava
 5. Ivy
 6. Freya
 7. Lily
 8. Florence
 9. Mia 
 10. Willow 

Leuke Engelse jongensnamen

Of je nu een lief knuffelig mannetje krijgt of een echte stoere boy, er is altijd een mooie Engelse jongensnaam voor jullie baby. Wat vind je bijvoorbeeld van de volgende acht Engelse namen?

Lenn
Deze naam hoort wat ons betreft zeker bij de allermooiste Engelse namen. Lenn betekent ‘zo sterk als een leeuw’. De perfecte naam voor kleine avonturiers in spe! Lennon en Lennox zijn trouwens hippe alternatieven. 

Logan
Een Schotse naam kan natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje. Logan is een beestachtig mooie naam, want zo heet het Marvelpersonage Wolverine namelijk ook. De ultieme babynaam voor kindjes van ouders met een passie voor stripverhalen. Logan betekent onder andere ‘kleine baai’. 

Bowie
Wil je jullie kindje vernoemen naar een van de grootste artiesten ter wereld? Denk dan eens aan de naam Bowie. Deze hippe naam verwijst natuurlijk naar rocklegende David Bowie. De betekenis van Bowie is ‘overwinning’.

Otis
We blijven even bij de muzieknamen, want ook Otis heeft een muzikaal tintje vanwege de Amerikaanse soulzanger Otis Redding. Met zo’n naam zal jullie kindje vast veel soul hebben! Otis betekent ‘erfgoed’ en ‘zoon van Ote’. 

🇬🇧 Tip: We schreven ook artikelen over muzikale namen geïnspireerd door The Beatles en namen uit liedjes.

Cody
Ben je een voetbalfanaat? Dan is de naam Cody misschien iets voor jullie boy. Want we kennen deze Britse naam natuurlijk van voetballer Cody Gakpo. Cody betekent ‘behulpzaam’. Vandaar al die mooie assists!

Fred
De korte Engelse naam Fred betekent ‘machtige beschermer’. Perfect voor stoere boys! In Engeland is de schattige variant Freddie razend populair. Freddie staat in Groot-Brittannië namelijk op de twaalfde plek van de jongensnamen top 20.

Mason
Wist je dat er vorig jaar in Nederland meer dan 500 kleine Masons geboren werden? Dat is hartstikke veel! Mason betekent ‘steenbewerker’. Een keileuke Engelse naam voor jullie kindje.

Lewis
Voel je aan de schopjes in je buik al dat jullie zoontje een echte rouwdouwer wordt? Dan is Lewis een stoere optie. Lewis betekent namelijk ‘beroemde strijder’. 

🇬🇧 Leestip: Dit zijn de 50 stoerste krachtige namen.

Mooie Engelse meisjesnamen

We hebben uiteraard ook een prachtig lijstje Engelse meisjesnamen voor je samengesteld. Hier zit vast een babynaam voor meisjes tussen die bij jullie past.

Lou
Ben je gek op korte babynamen? Dan is Lou echt iets voor jullie. Lou betekent ‘beroemde strijder’. Je kunt met deze Engelse meisjesnaam eindeloos variëren. Ga bijvoorbeeld voor een dubbele naam als Lou-Lou of noem jullie meisje Loua met Lou als roepnaam.

Faye
‘Geloof’ en ‘fee’: dat zijn de betekenissen van Faye! De naam Faye is een van de meest veelzijdige Engelse namen. Je kunt de babynaam namelijk op verschillende manieren schrijven, zoals Fae, Fay, Fey en Fee. Welke is jouw favoriet?

Lily
De naam Lily is een van de meest populaire meisjesnamen in Engeland. Deze lieflijke naam mag dus niet ontbreken in dit lijstje. Lily betekent ‘lelie’. Een prachtige bloemennaam voor jullie kindje.

June
Het is heel tof om jullie kindje te vernoemen naar het seizoen waarin hij of zij geboren wordt. Verwachten jullie een kindje in juni? Dan is June een mooie zomerse babynaam. De naam verwijst trouwens niet alleen naar de maand juni, maar ook naar de Romeinse godin Juno. Zij is de godin van het huwelijk, de geboorte en het licht.

Ivy
Britse ouders kiezen massaal voor Ivy. De naam staat namelijk op plek 5 in de Engelse meisjesnamen top 10. Deze korte naam heeft iets speels én iets stoers. Ivy betekent ‘taxusboom’. Een leuke natuurnaam voor jullie kindje!

Joy
Van deze naam worden we meteen vrolijk. Joy is namelijk het Engelse woord voor vreugde en blijdschap. Een andere betekenis van de naam is ‘geluk’. Joyce en Joya zijn leuke varianten van de naam.

🇬🇧 Leestip: 40 zonnige, vrolijke namen voor zonnestraaltjes.

Amy
De lieve naam Amy betekent ‘geliefd’ en ‘liefhebben’. In Nederland is Amy behoorlijk populair, maar in Groot-Brittannië staat deze Engelse naam niet eens in de meisjesnamen top 100. Interessant detail: de langere variant Amelia is juist de meest populaire meisjesnaam in Engeland. 

Maeve 
Maeve is misschien wel onze favoriet onder de Engelse namen. De naam heeft namelijk iets zachts en mysterieus, maar ook iets stoers. De betekenis van Maeve is ‘betoverend’ en ‘vreugde’. Mae is trouwens een mooie afgeleide van de naam. 

Kate
Kate klinkt superstoer en lekker edgy. De korte Engelse meisjesnaam heeft bijzondere betekenissen, zoals ‘puur’, ‘heilig’ en ‘gezegend’. Opvallend: in Nederland haalde Kate vorig jaar de top 100 van populairste meisjesnamen, maar in Engeland niet!

Zeldzame Engelse namen

Engelse namen zijn over de hele wereld ontzettend populair. En daarom is het extra leuk om op zoek te gaan naar babynamen die net iets zeldzamer zijn. Wat vind je bijvoorbeeld van de volgende acht Engelse namen?

Elijah
De naam Elijah hoor je niet vaak, maar is daarom zeker niet minder mooi. En wanneer je jullie kindje een babynaam met betekenis wilt geven is Elijah ook een goede optie. De naam betekent namelijk ‘verhevenheid’ en ‘Jahweh is (mijn) God’.

Rox
Kort, bondig en superstoer, dat is de Engelse naam Rox. Deze naam is hartstikke zeldzaam. Er wonen namelijk minder dan 50 mensen met deze naam in Nederland! De betekenis van Rox is gebaseerd op het Engelse woord ‘rock’, dat ‘rots’ betekent. Maar de naam is ook afgeleid van Roxanne, en die naam betekent ‘zonsopkomst’ en ‘licht’. 

Skye
Ben je gefascineerd door het heelal en zou je jullie kindje het liefst een naam geven die hierbij past? Dan is Skye de ultieme uniseks babynaam voor jullie. Babynamen uit het heelal zijn sowieso ontzettend hip.

Willow
Willow! In Nederland is deze genderneutrale naam enorm zeldzaam, maar in Engeland staat Willow op plek tien in de meisjesnamen top 10. De betekenis van Willow is ‘wilg’. Wist je dat de wilgenboom in verschillende mythes en legendes symbool staat voor veerkracht en onsterfelijkheid?

Alfie
Deze Britse naam komt in Nederland nauwelijks voor, terwijl Alfie in Groot-Brittannië juist megapopulair is. Hij staat zelfs in de Engelse jongensnamen top 20. Alfie is dus een typisch Engelse naam die ‘wijze raadgever’ betekent. In Engeland is Alfie echt een jongensnaam, maar wij vinden hem voor meisjes ook heel leuk!

Harper
Ook Harper is een typisch Engelse naam die in het Verenigd Koninkrijk populair is, maar in Nederland juist enorm zeldzaam. Harper betekent ‘harpist’, oftewel ‘iemand die harp speelt’. Perfect voor muzikale kindjes! 

🇬🇧 Ook leuk om te lezen: De allermooiste zeldzame namen met betekenis.

Holly
Holly! Deze vrolijke Engelse naam betekent ‘open plek’ en ‘hulstbos’. Maar we denken bij Holly stiekem ook aan ‘holiday’, het Engelse woord voor ‘feestdag’ en ‘vakantie’. Een naam met een feestelijk tintje 🎈

Teddy
Een Engelse babynaam met een heel hoog knuffelgehalte: dat is Teddy! Hoewel je snel de link legt met het dierenrijk, betekent Teddy eigenlijk ‘geschenk van God’. Ook een hele mooie betekenis natuurlijk.

Aparte Engelse namen

Ben je gek op Engelse namen die lekker uniek en een tikkeltje anders zijn? Dan zijn de volgende aparte Britse namen echt iets voor jullie one-of-a-kind-baby!

Dex
Deze stoere naam zien we vooral de laatste jaren veel voorbij komen. Dex is een korte Engelse naam die ‘vaardig’ betekent. Wil je de naam nog iets spannender maken? Je kunt hem ook schrijven als Dexx. Zowel Dex als Dexx zijn trouwens afgeleid van Dexter. Ook stoer!

Quinn
De naam Quinn betekent ‘vijfde’ in het Latijn. Superleuk voor wanneer jullie mini het vijfde lid van het gezin is, of als je in de vijfde maand uitgerekend bent. Maar ook wanneer dat niet het geval is, is Quinn natuurlijk een prachtige babynaam.

Kick
Veruit de stoerste naam uit dit lijstje is Kick. Je zou het niet zo snel denken, maar de naam Kick werd vroeger veel vaker gegeven dan tegenwoordig. Vorig jaar werden er maar 31 jongetjes met deze babynaam geboren. Kick betekent onder andere ‘puur’.

River
River betekent letterlijk ‘rivier’. Een geweldige Engelse babynaam voor kindjes die in de buurt van een rivier wonen. Maar ook zonder die betekenis is River een mooie babynaam. Riff is trouwens een stoere variant die nóg aparter is.

Puck
De korte naam Puck klinkt niet alleen stoer, maar ook lekker speels. En daar sluiten de betekenissen perfect op aan, want die zijn ‘kabouter’, ‘rakker’ en ‘ondeugend’. Pas maar op voor een gezonde dosis kattenkwaad!

Jaxx
Engelse namen met een X zijn enorm krachtig. En dat geldt al helemaal voor Jaxx. Deze naam is afgeleid van Jack, wat ‘God is genadig’ betekent. Andere stoere varianten zijn Jax en Jackson.

Izzy
Ah Izzy! Deze hippe Britse naam swingt wat ons betreft de pan uit. Izzy betekent ‘verlossing door God.’ Wij zijn fan van deze speelse genderneutrale babynaam.

Scott
Scott is natuurlijk een mooie verwijzing naar het prachtige Schotland. De naam betekent dan ook ‘uit Schotland’. Zoek je een naam die voor jongens en meisjes geschikt is? Dan is Scottie een toffe optie!

Klassieke Engelse namen

Ben je op zoek naar een chique Engelse babynaam? Dan zit je hier goed, want we hebben ook een prachtig lijstje met klassieke Engelse namen voor je samengesteld. Welke babynaam past het best bij jullie?

James
James is een Bijbelse babynaam die onder andere ‘hij zal beschermen’ betekent. Deze Engelse jongensnaam wordt sinds 2012 ieder jaar populairder en is vorig jaar maar liefst 634 keer gegeven.

Grace
Grace is wat ons betreft een echte klassieker. De Britse naam betekent ‘bekoorlijkheid’, ‘bevalligheid’ en ‘genade’. Drie prachtige betekenissen om trots op te zijn. En wist je dat Grace in Engeland op plek 14 van de meisjesnamen top 100 staat?

George
De Engelse naam George betekent ‘landbouwer’. In Engeland is George razend populair; hij staat daar op plek 3 van meest gekozen jongensnamen. Sjors is trouwens de ‘vernederlandste’ versie van de naam!

Charlie
Eigenlijk is Charles nóg klassieker, maar we vinden Charlie te leuk om niet te noemen. Charlie betekent ‘vrije man’. Grappig detail: in Engeland staat Charlie op de veertiende plek van de jongensnamen top 20, maar in Nederland wordt de naam juist vaker aan meisjes gegeven.

Rosie
Britse namen geïnspireerd op de natuur zijn superhip. Rosie is natuurlijk gebaseerd op de roos – de prachtige bloem. De naam Rosie is in Nederland behoorlijk populair, zo kwamen er vorig jaar meer dan 200 Rosies bij. Ook in Engeland kiezen ouders massaal voor deze mooie klassieke naam.

Benedict
Lange Engelse namen hebben vaak iets chics en klassieks. En dat geldt ook voor Benedict. Deze mooie Engelse jongensnaam ken je misschien van het karakter Benedict Bridgerton uit de serie Bridgerton, of van acteur Benedict Cumberbatch. Benedict betekent ‘gezegend’.

Anthony
We blijven even bij Bridgerton, want ook Anthony is een van de hoofdpersonages in de serie. De betekenis van deze klassieke Engelse naam is ‘de onschatbare’.

Emily
De naam Emily wordt het vaakst gegeven aan Schotse meisjes. De babynaam staat daar al een aantal jaar op nummer 2 van de meest gegeven namen. Emily betekent ‘ambitieus’ en ‘sterk’. Perfect voor meisjes die zich in de buik al laten gelden.

Jackie
Ja, ja, we gaan voor Jackie! Deze stoere Engelse naam betekent ‘hij zal beschermen’. De laatste jaren wordt de naam het vaakst aan meisjes gegeven, maar voor jongens is Jackie ook hartstikke leuk.

Elizabeth
We sluiten het lijstje Engelse namen af met een prachtige klassieker; Elizabeth! Dit is natuurlijk de naam van de overleden Engelse queen. Elizabeth betekent ‘God is mijn eed’. Lizzy is een leuke moderne variant.

Engelse namen: lekker internationaal!

De Engelse babynamen in dit artikel zijn natuurlijk allemaal even prachtig. Maar daarnaast is het hebben van een Engelse naam ook nog eens heel handig. Want met een Engelse naam vergroot je de kans op een internationale carrière voor jullie kindje. Het is toch wel handig als al die toekomstige entrepreneurs en rocksterren een naam hebben die ze overal ter wereld kunnen uitspreken! Weet je nog niet zeker of Engelse namen helemaal jouw ding zijn? Lees dan ook eens onze artikelen over Spaanse namen, Franse namen of Duitse namen. Perfect voor globetrotters in de dop!

Gerelateerde blogs

Scandinavische namen
Dit zijn de 50 leukste Scandinavische namen
Hoe vaak komt mijn naam voor
Hoe vaak komt mijn naam voor?
Hippe babynamen
Hippe babynamen: dit wil je weten!