Meisjesnamen met een U

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een U

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter U? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een U volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  Meisjesnamen met de letter U

  Verwacht je een dochter en wil je ze binnenkort een mooie naam met een U geven? Het lijstje met meisjesnamen met een U hieronder brengt jou wellicht heel wat inspiratie. De letter U is een zuivere klinker die een zekere kracht aan een naam geeft. Als je de U combineert met letters zoals A of O, dan klinkt deze naam nog sterker door. Kies je voor een meisjesnaam met een U waarin ook nog een I of een E voorkomt, dan krijgt deze meisjesnaam een zachtere klank. Spreek de namen één voor één luidop uit. Zo krijg je exact de indruk die deze naam bij jou opwekt. Misschien wil je de voornaam met een U laten aansluiten bij de familienaam, bij de namen van je andere kinderen of bij de naam van jezelf en je echtgenoot of echtgenote. Neem vooral je tijd om zorgvuldig een naam met een U te kiezen.

  Enkele voorbeelden van namen met een U

  Een naam die met U begint klinkt vaak Duits of Oosters. Maar er bestaan heel wat namen met de beginletter U die van een andere oorsprong zijn. Wij geven hou hier enkele voorbeelden van beide, samen met hun betekenis.

  • Ursa: is van Latijnse oorsprong en betekent ‘beer’. Dit is een naam met een sterke uitstraling.
  • Uzima: een naam van Afrikaanse oorsprong die ‘leven’ betekent. Deze naam klinkt als muziek in de oren.
  • Urit: een Hebreewse naam die ‘licht’ betekent. En is het niet zo dat een dochter het licht in je leven is?
  • Ummi: is een naam van Indische afkomst en betekent ‘moeder’. Inderdaad, deze naam klinkt ergens wel een beetje als ‘mammie’.

  Oorsprong en betekenis van de letter U

  De letter U is een letter die pas laat in het alfabet is verschenen. In het Latijnse alfabet werd een V gebruikt om een u-klank (uitgesproken: OE) aan te duiden. Een voorbeeld hiervan is ROMANVM. De letter W is historisch gezien opgebouwd uit twee maal de letter U. In het Engels wordt ze nog als double-u omschreven. De U wordt in onze taal gebruikt als beleefde vorm van Gij. Namen met een U zijn niet zo vanzelfsprekend, maar juist daarom krijgt jouw kindje een bijzondere naam als je voor een U kiest.

  Zoeken

  Namen ontdekken

  Misschien is de volgende
  naam wel iets voor jou?

  Meisjesnamen op alfabet