Meisjesnamen met een U

Meisjesnamen die beginnen met letter U waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter U

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter U. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een U. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een U op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een U op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter U.

Top 9 meisjes namen met een U van juni 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 0.11% begint met de letter U?

Geboortekaartjes met de de letter u

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een U

Meisjesnamen met de letter U

Verwacht je een dochter en wil je ze binnenkort een mooie naam met een U geven? Het lijstje met meisjesnamen met een U hieronder brengt jou wellicht heel wat inspiratie. De letter U is een zuivere klinker die een zekere kracht aan een naam geeft. Als je de U combineert met letters zoals A of O, dan klinkt deze naam nog sterker door. Kies je voor een meisjesnaam met een U waarin ook nog een I of een E voorkomt, dan krijgt deze meisjesnaam een zachtere klank. Spreek de namen één voor één luidop uit. Zo krijg je exact de indruk die deze naam bij jou opwekt. Misschien wil je de voornaam met een U laten aansluiten bij de familienaam, bij de namen van je andere kinderen of bij de naam van jezelf en je echtgenoot of echtgenote. Neem vooral je tijd om zorgvuldig een naam met een U te kiezen.

Enkele voorbeelden van namen met een U

Een naam die met U begint klinkt vaak Duits of Oosters. Maar er bestaan heel wat namen met de beginletter U die van een andere oorsprong zijn. Wij geven hou hier enkele voorbeelden van beide, samen met hun betekenis.

  • Ursa: is van Latijnse oorsprong en betekent ‘beer’. Dit is een naam met een sterke uitstraling.
  • Uzima: een naam van Afrikaanse oorsprong die ‘leven’ betekent. Deze naam klinkt als muziek in de oren.
  • Urit: een Hebreewse naam die ‘licht’ betekent. En is het niet zo dat een dochter het licht in je leven is?
  • Ummi: is een naam van Indische afkomst en betekent ‘moeder’. Inderdaad, deze naam klinkt ergens wel een beetje als ‘mammie’.

Oorsprong en betekenis van de letter U

De letter U is een letter die pas laat in het alfabet is verschenen. In het Latijnse alfabet werd een V gebruikt om een u-klank (uitgesproken: OE) aan te duiden. Een voorbeeld hiervan is ROMANVM. De letter W is historisch gezien opgebouwd uit twee maal de letter U. In het Engels wordt ze nog als double-u omschreven. De U wordt in onze taal gebruikt als beleefde vorm van Gij. Namen met een U zijn niet zo vanzelfsprekend, maar juist daarom krijgt jouw kindje een bijzondere naam als je voor een U kiest.

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter U?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter U. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 0.03% begint met een U. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 0.11% met de letter U!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet