Meisjesnamen met een F

Meisjesnamen die beginnen met letter F waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter F

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter F. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een F. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een F op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een F op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter F.

Top 10 meisjes namen met een F volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 5.16% begint met een F?

Top 10 meisjes namen met een F van maart 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 4.58% begint met de letter F?

Geboortekaartjes met de de letter f

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een F

Meisjesnamen met de letter F

Het eerste cadeau dat je je dochter geeft is haar naam, en daarom is het logisch dat dit veel spanning en druk met zich meebrengt. Hoe weet je nou of de naam perfect is, en hoelang moet je zoeken tot je die ene naam vindt die je vlinders in je buik geeft? Begin je zoektocht hier en laat je inspireren door al deze meisjesnamen met een F!

De F is niet altijd een F geweest

De oorsprong van de F zoals wij hem kennen, ligt bij de Etrusken. Zij vonden deze letter uit, maar spraken het, net als in het Grieks, uit als een w. De klank is afgeleid van de Semitische letter wâw die voor zowel de f, de v en de w werd gebruikt.
Tegenwoordig gebruiken we de F niet alleen als letter, maar ook als verschillende afkortingen. In de natuurkunde staat het zowel voor frequentie (f), kracht (F) en Fahrenheit (F), in de scheikunde voor fluor. Ook werd de F gebruikt als aanduiding voor de munteenheid florijn of de Nederlandse gulden en is het in de muziek een toonladder.
De F is stemloos: de stembanden trillen niet mee bij het uitspreken van de letter en dit zorgt voor een zachte klank. Namen die beginnen met een F klinken daarom prettig en worden geassocieerd met schattige, rustige personen.

Meisjes namen met F in Top 100

In de Meisjesnamen Top 100 vind je de meest populaire meisjes namen met een F. Onder andere Fleur, Fien en Fenna staan in de top 100 lijst.

Namen met een F

Met een F kan je alle kanten op. Wil je graag iets typisch Nederlands, dan zijn Femke of Floor leuke opties. Heb je liever een naam met wat meer lettergrepen omdat dit beter past bij jouw eigen naam, die van je partner of misschien die van je andere kinderen, dan is Fabiënne misschien een mogelijkheid.
Een andere meisjesnaam met een F, deze met een meer internationaal karakter, is Faye. Niet alleen komt deze naam minder voor, ook kan je de spelling aanpassen (met of zonder -e), en zo de naam perfect afstellen op jouw smaak.
Een andere klassieke maar tegelijkertijd originele naam, is Frederique. Deze oorspronkelijk Franse naam heeft ook meerdere schrijfwijzen, dus voel je vrij om te experimenteren en te kijken naar wat jouw voorkeur heeft.

Korte of lange namen, typisch Nederlands, Frans of juist internationaal, de F heeft talloze opties. Hieronder staat een lijstje met nog veel meer namen met de beginletter F, dus lees snel verder en wie weet vind jij de perfecte meisjesnaam!

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter F?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter F. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 5.16% begint met een F. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 4.58% met de letter F!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet