Meisjesnamen met een F

Meisjesnamen met de letter F

Het eerste cadeau dat je je dochter geeft is haar naam, en daarom is het logisch dat dit veel spanning en druk met zich meebrengt. Hoe weet je nou of de naam perfect is, en hoelang moet je zoeken tot je die ene naam vindt die je vlinders in je buik geeft? Begin je zoektocht hier en laat je inspireren door al deze meisjesnamen met een F!

De F is niet altijd een F geweest

De oorsprong van de F zoals wij hem kennen, ligt bij de Etrusken. Zij vonden deze letter uit, maar spraken het, net als in het Grieks, uit als een w. De klank is afgeleid van de Semitische letter wâw die voor zowel de f, de v en de w werd gebruikt.
Tegenwoordig gebruiken we de F niet alleen als letter, maar ook als verschillende afkortingen. In de natuurkunde staat het zowel voor frequentie (f), kracht (F) en Fahrenheit (F), in de scheikunde voor fluor. Ook werd de F gebruikt als aanduiding voor de munteenheid florijn of de Nederlandse gulden en is het in de muziek een toonladder.
De F is stemloos: de stembanden trillen niet mee bij het uitspreken van de letter en dit zorgt voor een zachte klank. Namen die beginnen met een F klinken daarom prettig en worden geassocieerd met schattige, rustige personen.

Namen met een F

Met een F kan je alle kanten op. Wil je graag iets typisch Nederlands, dan zijn Femke of Floor leuke opties. Heb je liever een naam met wat meer lettergrepen omdat dit beter past bij jouw eigen naam, die van je partner of misschien die van je andere kinderen, dan is Fabiënne misschien een mogelijkheid.
Een andere meisjesnaam met een F, deze met een meer internationaal karakter, is Faye. Niet alleen komt deze naam minder voor, ook kan je de spelling aanpassen (met of zonder -e), en zo de naam perfect afstellen op jouw smaak.
Een andere klassieke maar tegelijkertijd originele naam, is Frederique. Deze oorspronkelijk Franse naam heeft ook meerdere schrijfwijzen, dus voel je vrij om te experimenteren en te kijken naar wat jouw voorkeur heeft.

Korte of lange namen, typisch Nederlands, Frans of juist internationaal, de F heeft talloze opties. Hieronder staat een lijstje met nog veel meer namen met de beginletter F, dus lees snel verder en wie weet vind jij de perfecte meisjesnaam!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet