Meisjesnamen met een P

Namen van meisjes die beginnen met de letter P

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter P. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een P. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2021. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een P op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een P op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter P.

Top 10 meisjes namen met een P volgens de SVB 2021

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 1.57% begint met een P?

Top 10 meisjes namen met een P van augustus 2022

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 1.98% begint met de letter P?

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een P

Namen met de beginletter P

Een naam uitzoeken voor je kindje is niet altijd zo makkelijk. Je wilt met allerlei zaken rekening houden. Past de voornaam bij de familienaam? Heb ik al andere kinderen met een naam die met dezelfde letter begint? Wij helpen jou hier alvast om een mooie naam uit te kiezen voor je dochter. Er bestaan heel veel namen met een P. Van vele zul je de betekenis wel kennen, anderen zullen jou heel onbekend zijn. Hieronder geven wij jou een paar voorbeelden van meisjesnamen met een P. En je kunt hierbij ook de betekenis vinden. Laat je inspireren!

Voorbeelden van namen die beginnen met een P

Als je een meisjesnaam met een P kiest, kun je bijvoorbeeld kiezen voor de volgende namen.

  • Phileine: bestaat ook onder de vorm Philena: dit betekent ‘liefhebber van paarden’ en is van Griekse oorsprong.
  • Pippa, pip: dit is een Engelse naam en heeft een gelijkaardige betekenis als Phileine, namelijk ‘vriend van paarden’.
  • Puck: dit is een lieflijke Nederlandse naam die ‘kleintje’ of ‘klein boefje’ betekent.
  • Pleuntje: deze zeer aparte naam is een Nederlandse vorm van de Griekse naam Apollo, één van de belangrijkste goden in de Griekse oudheid.

Hoe meer namen er zijn, hoe meer betekenissen er zijn. Niet alleen het kiezen van een naam is belangrijk, ook wat de naam betekent is van belang voor een kind. Kies zorgvuldig een meisjesnaam uit met een toepasselijke betekenis.

En waar komt deze letter P vandaan?

In de Semitische taal betekende het woord Pê ‘mond’. De letter P wordt inderdaad met beide lippen uitgesproken. De Griekse, Etruskische en Latijnse taal nam de letter P over en sindsdien is ze een volwaardig onderdeel van ons alfabet. De P en de B zijn verwanten aan elkaar. In sommige talen, bijvoorbeeld het Arabisch, kan men de letter P niet zo makkelijk uitspreken en klinkt ze als een zachte B. Door het eeuwenoude bestaan van de letter P zijn er ook heel wat namen met een P ontstaan. Sommige zijn vervormd en klinken Nederlands, andere klinken heel oud. Elke naam is prachtig, dat is een feit. Doorloop rustig het lijstje en overweeg welke mooie naam met een P jij aan je dochter wilt geven.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet