Meisjesnamen met een W

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een W

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter W? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een W volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Wies
  2. Wilhelmina
  3. Willemijn

Namen met de beginletter W

Ben je voor je toekomstige dochter op zoek naar een naam en hoor je graag meisjesnamen met een W? Dit kan perfect. Er zijn heel wat mooie namen die beginnen met een W. Wij hebben ze hier voor jou op een rijtje gezet. Laat je inspireren en kies een passende naam met een W. De letter W klinkt zacht, bijna als een zuchtje wind. Spreek de namen uit en kijk of ze bij je familienaam passen. Ook de beginletters van de namen van je andere kinderen kunnen bij je keuze een rol spelen.

Waar komt onze letter W vandaan?

De letter W is wel een heel speciaal gevalletje. Ze is pas in de 7e eeuw n.Chr. uitgevonden, en dit door Angelsaksische schrijvers. Tevoren behielp men zich met een dubbele U of een dubbele V. Vandaar dat de letter W ook nu nog altijd in het Engels double-U, in het Frans double-V en in het Spaans Uve-doble genoemd wordt. In Europa wordt de letter W slechts gebruikt in een beperkt aantal talen zoals Engels, Nederlands, Duits en Pools. In de andere talen gebruikt men de letter V.

Een aparte naam met een W

Als we bovenstaande lezen, mogen we zeggen dat namen die beginnen met een W bijna ’toevallig’ ontstaan zijn, dankzij die Engelse schrijvers. Om jou wat op weg te helpen in je keuze, geven we hier een paar voorbeelden, samen met hun betekenis.

  • Wies: dit is een echte Nederlandse naam en betekent ‘strijd’ of ‘lawaai’.
  • Wictoria: deze meisjesnaam is heel erg verwant met Victoria, een Slavische naam die ‘zegevierend’ betekent.
  • Wilhelmina: dit is een oorspronkelijk Duitse naam, maar is zo erg geliefd in Nederland, dankzij koningin Wilhelmina. Het is enerzijds een klassieke naam, en anderzijds is deze naam heel trendy geworden.

De letter W in combinatie met andere letters

De letter W wordt zacht uitgesproken. Namen met de beginletter W zijn qua klank zeer afhankelijk van de letter die volgt op de W. Zo klinkt een naam beginnende met Wa heel anders dan een naam die begint met We, Wi of Wu. Neem rustig de tijd om alle namen van ons lijstje te doorlopen en spreek ze één voor één uit. Zo merk je meteen of deze naam jou ligt en of je je kindje deze naam wilt geven.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet