Meisjesnamen met een W

Meisjesnamen die beginnen met letter W waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter W

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter W. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een W. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een W op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een W op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter W.

Top 6 meisjes namen met een W volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 0.25% begint met een W?

Top 10 meisjes namen met een W van maart 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 0.56% begint met de letter W?

Geboortekaartjes met de de letter w

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een W

Namen met de beginletter W

Ben je voor je toekomstige dochter op zoek naar een naam en hoor je graag meisjesnamen met een W? Dit kan perfect. Er zijn heel wat mooie namen die beginnen met een W. Wij hebben ze hier voor jou op een rijtje gezet. Laat je inspireren en kies een passende naam met een W. De letter W klinkt zacht, bijna als een zuchtje wind. Spreek de namen uit en kijk of ze bij je familienaam passen. Ook de beginletters van de namen van je andere kinderen kunnen bij je keuze een rol spelen.

Waar komt onze letter W vandaan?

De letter W is wel een heel speciaal gevalletje. Ze is pas in de 7e eeuw n.Chr. uitgevonden, en dit door Angelsaksische schrijvers. Tevoren behielp men zich met een dubbele U of een dubbele V. Vandaar dat de letter W ook nu nog altijd in het Engels double-U, in het Frans double-V en in het Spaans Uve-doble genoemd wordt. In Europa wordt de letter W slechts gebruikt in een beperkt aantal talen zoals Engels, Nederlands, Duits en Pools. In de andere talen gebruikt men de letter V.

Een aparte naam met een W

Als we bovenstaande lezen, mogen we zeggen dat namen die beginnen met een W bijna ’toevallig’ ontstaan zijn, dankzij die Engelse schrijvers. Om jou wat op weg te helpen in je keuze, geven we hier een paar voorbeelden, samen met hun betekenis.

  • Wies: dit is een echte Nederlandse naam en betekent ‘strijd’ of ‘lawaai’.
  • Wictoria: deze meisjesnaam is heel erg verwant met Victoria, een Slavische naam die ‘zegevierend’ betekent.
  • Wilhelmina: dit is een oorspronkelijk Duitse naam, maar is zo erg geliefd in Nederland, dankzij koningin Wilhelmina. Het is enerzijds een klassieke naam, en anderzijds is deze naam heel trendy geworden.

De letter W in combinatie met andere letters

De letter W wordt zacht uitgesproken. Namen met de beginletter W zijn qua klank zeer afhankelijk van de letter die volgt op de W. Zo klinkt een naam beginnende met Wa heel anders dan een naam die begint met We, Wi of Wu. Neem rustig de tijd om alle namen van ons lijstje te doorlopen en spreek ze één voor één uit. Zo merk je meteen of deze naam jou ligt en of je je kindje deze naam wilt geven.

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter W?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter W. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 0.25% begint met een W. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 0.56% met de letter W!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet