Meisjesnamen met een D

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een D

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter D? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een D volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Demi
  2. Donna
  3. Doris
  4. Diede
  5. Daphne
  6. Dina
  7. Davina
  8. Diana
  9. Dua
  10. Dana

Namen met de beginletter D

Haar voornaam onderscheidt jouw kindje van anderen. Je wilt dat haar naam bij haar past en laat zien wie ze is. Daarnaast moet de naam het liefst ook nog een beetje vlot zijn, bij de achternaam passen en, oh ja, de goedkeuring van je partner krijgen. Hoe vind je zo’n naam? Dat is een kwestie van zoeken, uitproberen en nog even verder kijken tot je denkt: “Dat is ‘m!” Misschien heb je al een voorkeur voor een bepaalde beginletter of misschien heb je nog geen enkel idee. In welk stadium je je ook bevindt, onze namenlijsten helpen je op weg. Onder dit artikel vind je alle meisjesnamen met een D.

De D van deur of van… vis?

Als je een naam met de beginletter D overweegt voor je dochter, is het leuk om meer te weten te komen over deze letter. Een Egyptisch hiëroglief van een deur of een vis ligt waarschijnlijk aan de basis van de gezellige letter D. Of het nu oorspronkelijk een deur of een vis was, feit blijft dat de D een belangrijke letter was en is. De Romeinen gebruikten de D als cijfer voor 500. Tegenwoordig kennen we de D als toon in de muziek en als vitamine die je krijgt van de zon. Onmisbaar dus, die D!

Meisjesnamen met een D

Om je te inspireren hebben we een paar namen met een D uit onze lijst gehaald om ze aan je voor te stellen. De meisjesnaam met een D die het populairst is in Nederland is Demi. Dit is een Griekse naam die pas in de jaren 90 van de 20e eeuw naar Nederland is gekomen. Het is voor de Grieken een klassieker, maar voor ons dus een vrij nieuwe naam. De van oorsprong Hebreeuwse naam Dina staat ook op ons lijstje. Deze naam is kort maar krachtig. Als je de betekenis van een naam belangrijk vindt, is Davina een mooie naam met een D. Deze meisjesnaam betekent ‘geliefd’. Voor een Oosterse sfeer moet je Dunya hebben. Deze naam komt van oudsher uit de Russische en Arabische wereld.

Top 100 meisjes namen die beginnen met een D

In de Top 100 meisjesnamen vind je de meest populaire meisjes namen met een D.

De perfecte naam

Namen met de beginletter D hebben allerlei verschillende betekenissen en achtergronden. Bij iedere naam heb je weer een ander gevoel. Probeer de namen van onze lijst eens uit en wie weet vind je de perfecte naam voor jouw kindje. Er is er echt een die aan alle eisen voldoet!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet