Meisjesnamen met een D

Meisjesnamen die beginnen met letter D waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter D

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter D. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een D. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een D op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een D op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter D.

Top 10 meisjes namen met een D volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 1.70% begint met een D?

Top 10 meisjes namen met een D van maart 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 3.21% begint met de letter D?

Geboortekaartjes met de de letter d

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een D

Namen van meisjes met de beginletter D

Haar voornaam onderscheidt jouw kindje van anderen. Je wilt dat haar naam bij haar past en laat zien wie ze is. Daarnaast moet de naam het liefst ook nog een beetje vlot zijn, bij de achternaam passen en, oh ja, de goedkeuring van je partner krijgen. Hoe vind je zo’n naam? Dat is een kwestie van zoeken, uitproberen en nog even verder kijken tot je denkt: “Dat is ‘m!” Misschien heb je al een voorkeur voor een bepaalde beginletter of misschien heb je nog geen enkel idee. In welk stadium je je ook bevindt, onze namenlijsten helpen je op weg. Onder dit artikel vind je alle meisjesnamen met een D.

Meisjes namen die beginnen met een D van beroemde mensen

Hierboven vind je de top 10s van meest populaire meisjes namen die beginnen met de letter D. Natuurlijk zijn er ook veel beroemde meisjes en vrouwen wiens naam begint met een D. Een kleine lijst: Demi Moore, Demi de Jong, Donna Summer, Doris Day, Daphne Deckers, Dina Meyers, Davina Michelle, Diana Ross, Dua Lipa en Denise van Renswijk.

De D van deur of van… vis?

Als je een naam met de beginletter D overweegt voor je dochter, is het leuk om meer te weten te komen over deze letter. Een Egyptisch hiëroglief van een deur of een vis ligt waarschijnlijk aan de basis van de gezellige letter D. Of het nu oorspronkelijk een deur of een vis was, feit blijft dat de D een belangrijke letter was en is. De Romeinen gebruikten de D als cijfer voor 500. Tegenwoordig kennen we de D als toon in de muziek en als vitamine die je krijgt van de zon. Onmisbaar dus, die D!

Meisjesnamen met een D

Om je te inspireren hebben we een paar meisjes namen met een D uit onze lijst gehaald om ze aan je voor te stellen. De meisjesnaam met een D die het populairst is in Nederland is Demi. Dit is een Griekse naam die pas in de jaren 90 van de 20e eeuw naar Nederland is gekomen. Het is voor de Grieken een klassieker, maar voor ons dus een vrij nieuwe naam. De van oorsprong Hebreeuwse naam Dina staat ook op ons lijstje. Deze naam is kort maar krachtig. Als je de betekenis van een naam belangrijk vindt, is Davina een mooie naam met een D. Deze meisjesnaam betekent ‘geliefd’. Voor een Oosterse sfeer moet je Dunya hebben. Deze naam komt van oudsher uit de Russische en Arabische wereld.

Top 100 meisjes namen die beginnen met een D

In de Top 100 meisjesnamen vind je de meest populaire meisjes namen met een D.

De perfecte naam

Namen met de beginletter D hebben allerlei verschillende betekenissen en achtergronden. Bij iedere naam heb je weer een ander gevoel. Probeer de namen van onze lijst eens uit en wie weet vind je de perfecte naam voor jouw kindje. Er is er echt een die aan alle eisen voldoet!

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter D?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter D. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 1.70% begint met een D. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 3.21% met de letter D!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet