Meisjesnamen met een T

Namen met de beginletter T

De voornaam van je kindje is niet zomaar iets. Ze moet haar naam immers haar hele leven bij zich dragen. Het is dan ook een goed idee om rustig na te denken over de perfecte naam voor jouw kleine spruit. Voor een meisjesnamen met een T bieden wij je alvast een lijst aan inspiratie!

Altijd hetzelfde met die T

Met de twintigste letter van het alfabet kunnen heel veel verschillende meisjesnamen gemaakt worden. Voordat je de namen in de lijst hieronder gaat bekijken, is het misschien leuk wat meer te weten te komen over de deze letter. De T is een standvastig type: vanaf het prille begin van de geschiedenis van het schrift zijn de vorm en klank van deze letter vrijwel hetzelfde gebleven. In het Hebreeuwse alfabet was de T de laatste letter. Een kruis ligt waarschijnlijk aan de basis van de vorm van de T. Het is een letter waar je op kunt bouwen.

Wel of geen T?

Zoals gezegd heeft de T dus eigenlijk altijd hetzelfde geklonken. De letter heeft een gedecideerde klank waarbij de stembanden niet meetrillen. In sommige dialecten, zoals het Limburgs, wordt de -t bij bepaalde woorden niet uitgesproken. En dat terwijl Rotterdammers juist vaak een -t toevoegen waar het niet hoeft. Ondanks deze verschillende uitspraken van de T aan het einde van een woord in sommige dialecten, wordt de T aan het begin van een woord altijd hetzelfde uitgesproken. Namen met een T worden dus niet snel fout gezegd!

Meisjesnamen met een T

Bovenaan de top 10 staat al een paar jaar lang een van die korte, maar krachtige namen die beginnen met een T: Tess. Deze naam is oorspronkelijk een afkorting van Theresa, wat overigens ook een mooie naam met de beginletter T is! Mocht je op zoek zijn naar een minder vaak voorkomende naam, dan is Tirza misschien wat voor jouw dochter. Deze naam komt uit het Hebreeuws en heeft verschillende betekenissen waaronder ‘vreugde, zoetheid’. Met zo’n naam weet je zeker dat je een zoet en vrolijk kindje mag verwelkomen. En wat denk je van de Griekse meisjesnaam Thalassa? Deze naam betekent ‘van de zee’ en is ook heel uniek. Bekijk onze namenlijst hieronder voor nog meer leuke, mooie en bijzondere namen met de beginletter T. Veel plezier met kiezen!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet