Meisjesnamen met een T

Meisjesnamen die beginnen met letter T waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter T

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter T. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een T. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een T op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een T op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter T.

Top 10 meisjes namen met een T volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 1.51% begint met een T?

Top 10 meisjes namen met een T van maart 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 1.61% begint met de letter T?

Geboortekaartjes met de de letter t

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een T

Namen met de beginletter T

De voornaam van je kindje is niet zomaar iets. Ze moet haar naam immers haar hele leven bij zich dragen. Het is dan ook een goed idee om rustig na te denken over de perfecte naam voor jouw kleine spruit. Voor een meisjesnamen met een T bieden wij je alvast een lijst aan inspiratie!

Altijd hetzelfde met die T

Met de twintigste letter van het alfabet kunnen heel veel verschillende meisjesnamen gemaakt worden. Voordat je de namen in de lijst hieronder gaat bekijken, is het misschien leuk wat meer te weten te komen over de deze letter. De T is een standvastig type: vanaf het prille begin van de geschiedenis van het schrift zijn de vorm en klank van deze letter vrijwel hetzelfde gebleven. In het Hebreeuwse alfabet was de T de laatste letter. Een kruis ligt waarschijnlijk aan de basis van de vorm van de T. Het is een letter waar je op kunt bouwen.

Wel of geen T?

Zoals gezegd heeft de T dus eigenlijk altijd hetzelfde geklonken. De letter heeft een gedecideerde klank waarbij de stembanden niet meetrillen. In sommige dialecten, zoals het Limburgs, wordt de -t bij bepaalde woorden niet uitgesproken. En dat terwijl Rotterdammers juist vaak een -t toevoegen waar het niet hoeft. Ondanks deze verschillende uitspraken van de T aan het einde van een woord in sommige dialecten, wordt de T aan het begin van een woord altijd hetzelfde uitgesproken. Namen met een T worden dus niet snel fout gezegd!

Meisjesnamen met een T

Bovenaan de top 10 staat al een paar jaar lang een van die korte, maar krachtige namen die beginnen met een T: Tess. Deze naam is oorspronkelijk een afkorting van Theresa, wat overigens ook een mooie naam met de beginletter T is! Mocht je op zoek zijn naar een minder vaak voorkomende naam, dan is Tirza misschien wat voor jouw dochter. Deze naam komt uit het Hebreeuws en heeft verschillende betekenissen waaronder ‘vreugde, zoetheid’. Met zo’n naam weet je zeker dat je een zoet en vrolijk kindje mag verwelkomen. En wat denk je van de Griekse meisjesnaam Thalassa? Deze naam betekent ‘van de zee’ en is ook heel uniek. Bekijk onze namenlijst hieronder voor nog meer leuke, mooie en bijzondere namen met de beginletter T. Veel plezier met kiezen!

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter T?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter T. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 1.51% begint met een T. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 1.61% met de letter T!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet