Meisjesnamen met een E

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een E

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter E? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een E volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Emma
  2. Evi
  3. Eva
  4. Emily
  5. Elin
  6. Ella
  7. Esmee
  8. Elena
  9. Elise
  10. Eline

Namen met de beginletter E

Je wilt graag dat de naam die je aan je kindje geeft bij haar past. Daarnaast wil je er zeker van zijn dat jullie de naam over een paar jaar nog steeds zo mooi vinden. Het is dan ook logisch dat je aan een uitgebreide zoektocht naar de perfecte naam bent begonnen. Op deze pagina vind je een lijst waarin je zeker mooie meisjesnamen met een E tegenkomt.

Veelvoorkomend maar toch bijzonder

De letter E staat met stip op 1 als meest gebruikte letter van de Nederlandse taal. Het is een populaire, vertrouwde letter en je kunt vast zonder moeite een paar namen met de E opnoemen. Toch zijn er ook hele unieke namen met de beginletter E waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Kijk maar eens in de lijst hieronder!

De vorm van de E

De geschiedenis van de letter E is heel interessant: er wordt namelijk gezegd dat de vorm van de E gebaseerd is op een hiëroglief van een biddend figuurtje, waarmee de Egyptenaren de voorganger van de e-klank uitbeeldden. Deze hiëroglief is door de eeuwen heen versimpeld en omgedraaid, waardoor de E zoals we die nu kennen is ontstaan.

Hoe klinkt de E?

Je kunt de E lang of kort uitspreken en in combinatie met de klinkers a, i, o, u en y ontstaat er weer een hele andere klank. De E is een letter die je eigenlijk altijd wel kan gebruiken – hij komt niet voor niets zoveel voor in het Nederlands! In het buitenland kent de E nog veel meer soorten klanken dankzij trema’s en accenten. Ook namen die beginnen met een E worden soms met accent geschreven, vooral als ze afkomstig zijn uit het Frans.

Het zonnetje in huis

De naam met een E die het allermeest aan meisjes wordt gegeven is Emma. Deze naam met koninklijke allure is al jarenlang een populaire meisjesnaam in Nederland. Als je op zoek bent naar een naam die juist niet zo vaak voorkomt, is Eliana een goede keuze. Deze Italiaanse meisjesnaam betekent ‘zon’. Als je jouw dochter deze naam geeft, ben je dus altijd verzekerd van een zonnetje in huis! Omdat de E zoveel gebruikt wordt, zijn er ook talloze namen met een E. Je kunt je meisje Eefje noemen, of ga voor Elodie of Esther. Wat voor een naam je ook zoekt, met de E zit je altijd goed!

Meisjes namen beginnend met E in top 100 meisjesnamen

In de Top 100 meisjesnamen vind je de meest populaire meisjes namen met een E. Onder andere Emma, Eva en Evi staan in de top 100 lijst.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet