Meisjesnamen met een E

Meisjesnamen die beginnen met letter E waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter E

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter E. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een E. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een E op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een E op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter E.

Top 10 meisjes namen met een E volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 8.58% begint met een E?

Top 10 meisjes namen met een E van maart 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 6.37% begint met de letter E?

Geboortekaartjes met de de letter e

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een E

Namen voor een meisje met de beginletter E

Je wilt graag dat de naam die je aan je kindje geeft bij haar past. Daarnaast wil je er zeker van zijn dat jullie de naam over een paar jaar nog steeds zo mooi vinden. Het is dan ook logisch dat je aan een uitgebreide zoektocht naar de perfecte naam bent begonnen. Op deze pagina vind je een lijst waarin je zeker mooie meisjesnamen met een E tegenkomt.

Veelvoorkomend maar toch bijzonder

De letter E staat met stip op 1 als meest gebruikte letter van de Nederlandse taal. Het is een populaire, vertrouwde letter en je kunt vast zonder moeite een paar namen met de E opnoemen. Toch zijn er ook hele unieke namen met de beginletter E waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Kijk maar eens in de lijst hieronder!

De vorm van de E voor een meisjes naam

De geschiedenis van de letter E is heel interessant: er wordt namelijk gezegd dat de vorm van de E gebaseerd is op een hiëroglief van een biddend figuurtje, waarmee de Egyptenaren de voorganger van de e-klank uitbeeldden. Deze hiëroglief is door de eeuwen heen versimpeld en omgedraaid, waardoor de E zoals we die nu kennen is ontstaan.

Hoe klinkt de E bij een naam voor een meisje?

Je kunt de E lang of kort uitspreken en in combinatie met de klinkers a, i, o, u en y ontstaat er weer een hele andere klank. De E is een letter die je eigenlijk altijd wel kan gebruiken – hij komt niet voor niets zoveel voor in het Nederlands! In het buitenland kent de E nog veel meer soorten klanken dankzij trema’s en accenten. Ook namen die beginnen met een E worden soms met accent geschreven, vooral als ze afkomstig zijn uit het Frans.

Het zonnetje in huis

De naam met een E die het allermeest aan meisjes wordt gegeven is Emma. Deze naam met koninklijke allure is al jarenlang een populaire meisjesnaam in Nederland. Als je op zoek bent naar een naam die juist niet zo vaak voorkomt, is Eliana een goede keuze. Deze Italiaanse meisjesnaam betekent ‘zon’. Als je jouw dochter deze naam geeft, ben je dus altijd verzekerd van een zonnetje in huis! Omdat de E zoveel gebruikt wordt, zijn er ook talloze namen met een E. Je kunt je meisje Eefje noemen, of ga voor Elodie of Esther. Wat voor een naam je ook zoekt, met de E zit je altijd goed!

Populaire meisjesnamen die beginnen met de letter E

Meisjes namen die beginnen met de letter E zijn altijd populair geweest. De namen zoals Emma, Evi, Eva, Emily, Elin en Elena zijn niet alleen populair bij ouders in Nederland en België, maar bijvoorbeeld ook in de Verenigde Staten en Zweden.

Meisjes namen beginnend met E in top 100 meisjesnamen

In de Top 100 meisjesnamen vind je de meest populaire meisjes namen met een E. Onder andere Emma, Eva en Evi staan in de top 100 lijst.

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter E?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter E. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 8.58% begint met een E. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 6.37% met de letter E!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet